Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як герої-«холодноярці» відбивають атаки багатотисячної орди

Як герої-«холодноярці» відбивають атаки багатотисячної орди

Наші земляки з 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» борються на Бахмутському напрямку, де ворог сконцентрував близько 80 тисяч солдатів.

На Бахмутському напрямі тривають безперервні жорстокі бої.

За оцінками експертів, туди рашисти стягнули безліч техніки та близько 80 тисяч своїх солдатів та офіцерів. Вони перетворюють на руїни стратегічно важливі міста Часів Яр та Кліщеївку.

Саме у цьому районі тримають героїчну оборону і наші земляки із 93 бригади «Холодний Яр». У розташуванні бригади побували журналісти телеканалу ТСН, які підготували про це наступний сюжет:

Окрім наземної техніки, вороги масово використовують безпілотні літальні апарати. Про боротьбу з ворожими БПЛА у 93 бригаді розповіли:

«Коли по рації передають «Всім нора, «Орлан» у небі!», бойова робота на переважній більшості позицій припиняється. Адже ворожий безпілотник шукає українських військових і техніку. Щоб не видати себе, бійці маскують зброю і ховаються самі.

Всі, окрім хлопців, що на фото.

Розрахунок «Стріли-10» навпаки протягом бойового чергування чекає повідомлень про ворожі БПЛА, щоб почати працювати. Вони викочують зенітний ракетний комплекс зі схованки, «захоплюють» небесну ціль та випускають ракету.

Останні дні «улов» цього розрахунку – російські «Орлани», «Зали». Є ще збитий «Ланцет», щоправда, з автоматів.

«Все залежить від погоди, - говорить про частоту роботи командир розрахунку Артем, – У дощ, сніг, туман безпілотники не літають. Коли небо ясне, ворожі літачки занадто високо, ракета може не дістати. А от легкі хмаринки, як сьогодні – це найкращий час. Тоді БПЛА змушені опускатися нижче – до 3.5 кілометрів. А ще й їхні силуети на білому фоні легше побачити. Іноді буває тижнями сидимо без роботи, а іноді й по п’ять ракет доводиться випускати».

В той день Артем святкував свій день народження – 22 роки.

«Чи очікували, що будете святкувати саме так?» - питаємо.

«50 на 50. Думав, що буду святкувати в танку, адже планував вивчитися на танкіста. Але вийшло так, що вивчився на ППО. Тому в День народження бороню небо!».

Фото 93 бригади.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті