Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
07:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Я планую прожити повне, цікаве життя. Поранення — це не кінець», — військовий про лікування в реабілітаційному центрі Дніпра

|«« «« »» »»|

Ростиславу 22 роки. Він військовий ЗСУ. Після повномасштабного вторгнення рф добровільно пішов на фронт. Спочатку служив на Херсонщині, потім на Донеччині. Там і отримав найважчі поранення – в одну ногу залетіло декілька куль, іншу перебило уламками ворожих снарядів. Як наслідок – втрата обох кінцівок.

Зараз хлопець понад місяць проходить лікування в реабілітаційному центрі Дніпра.

«Минулого тижня зробив пропозицію своїй коханій. Вона погодилась. І зараз це, напевно, моя головна мотивація – хочу одружитися, стоячи на протезах. Але зараз поки важкувато із ними. Думаю, через кілька місяців зможу їх опанувати. Загалом настрій гарний. У мене попереду ціле життя. З пораненням воно не скінчилось», — ділиться Ростислав.

У Дніпрі в реабілітаційному центрі з кожним пацієнтом працює мультидисциплінарна команда. Вона складається з лікарів фізичної реабілітації, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, логопедів та психологів. Для кожного хворого розробляють індивідуальну програму лікування з урахуванням особливостей пацієнта.

«Спочатку нашим завданням було навчити Ростислава пересуватися в кріслі колісному. Цьому ми приділяли багато уваги. Адже в пацієнта висока ампутація. Він не зможе постійно пересуватися на протезах. Зараз хлопець майстерно володіє кріслом колісним активного типу. Уже отримали протези для Ростислава. Він може на них стояти, трохи ходити. Попереду ще багато роботи», — каже Тетяна, фізична терапевтка.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті