Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 12 мая 2024
09:08

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В историческом музее Днепра стартовал марафон новогодних мероприятий

|«« «« »» »»|

Практически ежедневно в Днепропетровском историческом музее имени Яворницкого проводятся экскурсии, лекции, мастер-классы, посвященные Новому году и Рождеству.

О подготовке этих мероприятий Городской сайт уже сообщал, и вот они стартовали.

Об этом в Днепропетровском историческом музее рассказывают:

«8 грудня на захід "Новий рік в музеї" завітали наші перші маленькі відвідувачі: збірна 2-го класу сш #23.

Учні дізналися про різдвяно-новорічні традиції наших предків, а також за допомогою чорнил і піряної ручки підписали святкові Поштівки своїм рідним.

Поспішайте і ви до наших заходів...буде цікаво, весело і пізнавально.

А вчора, 10 грудня, до нас завітали школярі з вчителями з Новоолександрівки і мешканці Дніпра.

Щодня, окрім понеділка, чекаємо до нас у гості на цикл різдвяно-новорічних заходів!».

Не обошли здесь внимание и Международный день Рождественской открытки, который отмечали в прошлую субботу, 9 декабря. К этой дате провели специальное занятие, которое еще повторят 17 декабря:

«9 грудня — День різдвяної листівки.

Перша комерційна різдвяна листівка була створена в Англії в 1843 році сером Генрі Коулом, держслужбовцем, якому належить ідея надсилати дузям, знайомим, родичам привітання через листівку.

День різдвяної листівки – це данина поваги до створення цього типу вітальних листівок. Саме 9 грудня було вирішено віддати повагу тим людям, які і створили першу комерційну різдвяну листівку. На першій комерційній різдвяній листівці було зображено сім'ю, яка піднімає тост за Різдво та Новий рік. Тоді і з'явився усім відомий напис на листівці: Merry Christmas and a Happy New Year.

Завдяки різноманітності дизайнів, форм та розмірів деякі різдвяні листівки стали предметами колекціювання, які, як відомо, продаються за чималі гроші на аукціонах. В 2001 р. з молотка пішла одна з перших комерційних листівок Коула і Хорслі за 22250 фунтів стерлінгів. Одна найбільших колекцій різдвяних листівок, яка належала королеві Марії (1867-1953), зберігається в Британському музеї.

10 грудня у стінах музею відбулось музейне заняття "Різдвяно-новорічні листівки: історія і сьогодення", де можна було підписати чорнилом оригінальну листівку, створену спеціально до заходів “Новий рік в музеї”».

Фото – Днепропетровский исторический музей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте