Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 13 мая 2024
02:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре проходит Всеукраинский фестиваль патриотического кино «Наша земля»

В Днепре проходит Всеукраинский фестиваль патриотического кино «Наша земля»

Сегодня, 13 ноября, в рамках этого фестиваля можно бесплатно посмотреть очередные интересные фильмы и побывать на открытии фотовыставки.

Как уже сообщал Городской сайт, на минувших выходных в Днепре начался самый масштабный фестиваль патриотического кино "Наша земля", стартовавший с режиссерского дебюта от заслуженного артиста Украины Александра Кобзаря – фильма «Батько».

Эта кинодрама раскрывает сложные и актуальные отношения между отцом и сыном. Съемки длились 9 месяцев в разных частях Украины, включая оккупированные сейчас Бердянск и Геническ, а также Запорожье и Киев. Команда единомышленников создала увлекательный фильм, получивший самые одобрительные отзывы.

Сцены фильма переплетаются со стилистикой известного американского художника Эндрю Ваета, придавая картине особый колорит. По сценарию Симора Гласенко в ролях поражают Богдан Бенюк, Ксения Баша, Сергей Смиян и Владимир Биляев.

В фильме также принял участие сын режиссера Прохор Кобзар, сыграв роль главного героя в детстве. "Батько" - это драма и детектив, но главное - это темы, удерживающие внимание зрителей до самого конца.

А сегодня в рамках фестиваля состоится показ очередных фильмов и открытие фотовыставки. 

Об этом организаторы фестиваля сообщают:

«Шановні дніпряне та гості нашого міста!

Зустрічайте у межах фестивалю патріотичного кіно «Наша Земля» документальні короткометражні фільми-новели проєкту «Культура vs війна»!

Проєкт «Культура vs війна» ініційовано Асоціацією «Дивись українське!» у квітні 2022 року задля фіксації та донесення правди про війну рф проти України. 

Герої проєкту - відомі українські митці та діячі культури, котрі з перших днів повномасштабного вторгнення стали на захист своєї країни та / або активно долучаються до допомоги Україні для скорішої перемоги (військові ЗСУ, волонтери та документалісти). Через власні історії, світоглядні міркування, рефлексії на події вони знайомлять світову та українську спільноти з цінностями та сенсами української культури, що допомагають українцям чинити гідний опір агресору.

Ми дуже вдячні Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» за те що вони прийняли наше запрошення прийняти участь у нашому фестивалі цього року і надали можливість показати документальні короткометражні фільми-новели проекту «Культура vs війна» та фотовиставку цього проєкту.

Короткометражні фільми-новели присвячені українським діячам культури та мистецтва, що долучилися до протистояння російській агресії зі зброєю у руках.

Анонсуємо стрічки, показ яких відбудеться 13.11 0 16.00:

“Культура vs війна. Антитіла”ʼ

"Культура vs війна. Сергій Михальчук"

"Культура vs війна. Костянтин і Влада Ліберови"

Також зустрічайте у межах фестивалю патріотичного кіно «Наша Земля» фотовиставку українського проєкту «Культура vs війна»!

Проєкт «Культура vs війна» ініційовано Асоціацією «Дивись українське!» у квітні 2022 року задля фіксації та донесення правди про війну рф проти України. 

Герої проєкту - відомі українські митці та діячі культури, котрі з перших днів повномасштабного вторгнення стали на захист своєї країни та / або активно долучаються до допомоги Україні для скорішої перемоги (військові ЗСУ, волонтери та документалісти). 

Вже два десятки фотовиставок проведено Асоціацією «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» за кордоном та в Україні в межах проєкту «Культура vs війна»

Одна фотографія може бути потужнішою за будь-які слова. Щоб привернути увагу світу до подій війни та героїчний спротив українців, ми експонуємо документальні світлини героїв проєкту «Культура vs війна» — оператора-постановника та військовослужбовця ЗСУ Сергія Михальчука та військових фотографів-документалістів Костянтина і Влади Ліберових.

За кордоном фотовиставки пройшли вже у 9 країнах: Польщі, США, Естонії, Таїланді, Ізраїлі, Туреччині, Болгарії, Бельгії та Франції. В Україні проведені експозиції в Одесі, Харкові, Львові та двічі — в Києві.

Як іноземні, так і українська відвідувачі часто не можуть стримати сліз, дивлячись на світлини, що показують українських героїв на передовій і трагічні події війни та водночас несуть в собі віру в перемогу України.

“Я розумію, що найкращі свої фото ми зробили за рік війни. Але якби в мене була б можливість ніколи не робити цих знімків, я б не роздумуючи погодилась. Це не ті знімки, які хочеш робити”, - поділилась Влада Ліберова.

“У нас крім автомата є ще камера. І ми можемо те зробити, що цю історію, цю війну запам’ятають”, - зазначив Сергій Михальчук.

Ми дуже вдячні Асоціації «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» за те що вони прийняли наше запрошення прийняти участь у нашому фестивалі цього року і надали можливість показати документальні короткометражні фільми проекту «Культура vs війна» (режисер – Кадім Тарасов) та фотовиставку цього проєкту».

Фото – Фестиваль патриотического кино «Наша земля». 





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте