Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 13 мая 2024
11:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Открылась юбилейная выставка известного днепровского художника-баталиста

|«« «« »» »»|

Новая экспозиция Сергея Чайки стала для него уже 20-й персональной выставкой!

О творчестве и выставках этого известного художника из Днепра Городской сайт рассказывал неоднократно.

Сергей Михайлович – один из известнейших художников-баталистов современной Украины. И мы можем поздравить его с очередным достижением.

В Новомосковском историко-краеведческом музее открылась его юбилейная, 20-я персональная выставка.

Об этом в музее рассказали:

«До нових берегів...

Сьомого листопада в історико-краєзнавчому музеї відбулась знаменна подія – відкриття виставки батального живопису художника Сергія Чайки.

Сергій Михайлович визнаний одним з кращих художників-баталістів України. Більше тридцяти років тому живописець відкрив для себе напрямок, який захопив і повів за собою по життю: доленосні події Запорізької Січі XVII – XVIII сторіччя, одного з найяскравіших та складних періодів історії України. Художник воскресив образи героїчного минулого, та оживив ті сторінки, які замовчувались, були маловідомими або взагалі свого часу були заборонені. Творчість художника є яскравим внеском у відродження історичної спадщини славетної доби українського козацтва.

В творчому доробку автора більше 100 робіт, серед них більше 30 – багатофігурні батальні полотна розміром два на три метри і більше. На рахунку художника немало персональних виставок, участь в численних колективних вернісажах, роботи талановитого митця є окрасою приватних колекцій в Україні та за її межами.

Роботи майстра знаходяться у постійній експозиції історичного музею та музею історії міста Каменське. Справжнім ілюстрованим літописом історії козацтва для дітей можна назвати його роботи в «Козацькій енциклопедії для юнацтва» Олени Аранович та «Козацькій абетці».

Всесвітньо відомий режисер Єжи Гоффман, побачивши календар «Україна – козацька держава» з роботами художника, відвідав майстерню митця, і був вражений його самобутнім талантом. «Картини Сергія Чайки не тільки історично достовірні, а й точно передають дух того часу, дарують глядачам відчуття причетності до минулих подій. Звичайно, картини такого масштабу, рівня та розмірів гідні найкращих залів світу» – висловив думку Єжи Гоффман, побачивши його роботи. На згадку про зустріч з українським художником він отримав у подарунок фрагмент картини «Битва під Берестечком».

Картини Сергія Чайки – це історія боротьби за свободу і незалежність України, за право самостійно визначати своє майбутнє, історія наших перемог та героїзму українських воїнів. Пам’ятаючи минуле, ми з гідністю дивимось у майбутнє і надихаємось силою, аби перемогти у війні сьогодні».

Выставка будет открыта в помещении Новомосковского городского музея до 15 декабря 2023 года.

Фото – Новомосковский историко-краеведческий музей.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Кому  (10.11.23 12:28): він відомий, крім тих двох десятків людей, що на фото? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте