Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
07:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпровському Музеї опору Голодомору відбувається незвичайна виставка

У Дніпровському Музеї опору Голодомору відбувається незвичайна виставка

Її головні експонати – два старовинні величезні скрині із незвичайною історією.

Про цей музей по вул. Староказацькій, 40-б знає не дуже багато мешканців Дніпра. Ще менша кількість городян та приїжджих – бували тут.

Але зараз саме час виправити цю прогалину. У Дніпровському музеї опору Голодомору відкрилася незвичайна виставка двох експонатів. Вони є масштабними, красивими і в кожного – своя непроста історія.

Про цю виставку розповіла відома дослідниця культурної сфери та історії Дніпра Ірина Семенчук:

«Друзі з Дніпра та області, а хто з вас ще не був у маленькому, але такому душевному музейчику Комунальний заклад "Музей спротиву Голодомору" Дніпровської міської ради?

Раджу відвідати, особливо коли музей проводить якісь цікаві заходи. Будучи на святі "Cпасова борода", я дізналась, що в музей потрапили дві старовинні скрині. Причому одна, яка більш збережена, - Миколаївський розпис, про який я вже писала і зразки бачила на виставці в кав'ярні.

А друга скриня - з Донеччини, і ми не знаємо, до якої школи він належить. Скрині ще чекають на спеціалістів - етнографів і фахівців з народних розписів. І не факт, що вони не подарують нам якесь відкриття!

А поки науковець музею Олександр Сухомлин розповідає нам цікавинки про історію скринь, як їх використовували в побуті і таке інше. Він дуже цікаво розповідає. Прохайте, щоб розповідав саме він».

Записатися на екскурсію до цього музею можна у Туристичному інформаційному центрі Дніпра, який розташований на площі Героїв Майдану.

Фото Ірини Семенчук.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті