Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
05:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Від діагностики до хіміотерапії: як онкопацієнтам отримати безоплатне лікування в Україні під час війни

Від діагностики до хіміотерапії: як онкопацієнтам отримати безоплатне лікування в Україні під час війни

У час війни Програма медичних гарантій продовжує працювати, тож пацієнти з онкологією можуть і надалі отримувати лікування, яке гарантує держава безоплатно.

Про це Відкритому розповіла начальниця управління Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталія Шуліка.

Програма медичних гарантій покриває усі найважливіші види медичної допомоги для пацієнтів з онкологією на кожному етапі лікування. Зокрема це діагностика, хіміотерапевтичне та радіологічне лікування та супровід у амбулаторних або стаціонарних умовах, хірургія, реабілітація та паліативна допомога. Також пацієнти можуть отримати дороговартісні ліки, які закуповує держава.

«Щоб отримати медичну допомогу безоплатно, пацієнту потрібне направлення лікаря. Якщо у пацієнта є встановлений діагноз, до свого лікаря він звертається без направлення. Пацієнт може обирати заклад, де отримувати послуг, незалежно від реєстрації чи фактичного перебування. Знайти потрібний заклад для лікування допоможуть оператори контакт-центру НСЗУ 16-77», – пояснила начальниця управління Східного міжрегіонального департаменту НСЗУ Наталія Шуліка.

Безоплатні послуги, які може отримати пацієнт – це діагностика, хіміотерапія при всіх видах онкології, радіологічне лікування усіх видів онкології, лікування гематологічних та онкогематологічних захворювань, хірургія та ліки. Важливо знати, що пацієнти з онкологією можуть отримати у медичному закладі дороговартісні препарати, які закуповує держава. Перелік ліків за посиланням: https://cutt.ly/fHwx7PR

«Окрім специфічних дороговартісних препаратів, пацієнти у стаціонарі забезпечуються безоплатними ліками, що включені до Національного переліку. Це базовий перелік основних лікарських засобів. Перевірити, чи входять призначені препарати до Нацпереліку можна на сайті або у мобільному додатку «Ліки Контроль». Інформацію про наявність цих ліків медзаклади також мають періодично оновлювати на своїх сайтах та на стендах у приміщенні лікарні», – розповіла Наталія Шуліка.

Попри війну більшість онкоцентрів країни працюють у штатному режимі. Зокрема, проводять хіміо- та радіотерапію, а також ургентні і планові операції. Актуальна інформація про роботу онкоцентрів по всій країні та контактні телефони для пацієнтів розміщені за посиланням: https://cutt.ly/7AmNFjF

Детально дивіться у відео:

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті