Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
14:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Проект впроваждення електрокарів в інфраструктуру міста розробили вчені з Дніпра

Проект впроваждення електрокарів в інфраструктуру міста розробили вчені з Дніпра

На їхню думку, у країні не вистачає зручностей та кваліфікованих кадрів для обслуговування електромобілів. На тестування та доопрацювання ідей науковці отримали грант у 35 тисяч гривень від Дніпровської міської ради. Чи можливе впроваждення проекту вчених у життя у реаліях сьогодення?

Четверо вчених-доцентів із «Дніпровської політехніки» впродовж 5 років розробляють проект ефективного впровадження електромобілів в інфраструктуру міста. Це зможе вирішити дві масштабні задачі — покращити екологічну ситуацію та створити привабливу платформу для бізнесу.

Для розробки й тестування чоловіки створили власну лабораторію. Експерименти проводять на електромобілях друзів та знайомих. До роботи також залучають і студентів, щоб підготувати кваліфікованих фахівців з обслуговування електрокарів.

Зі своїм стартапом команда взяла участь у конкурсі проектів Дніпровської міської ради “Innodnipro”. Увійшли в десятку переможців серед 53 учасників і отримали винагороду — 35 тисяч гривень.

Сергій Федоряченко, автор проекту, доцент кафедри конструювання, технічної естетики і дизайну Національного технічного університету “Дніпровська політехніка”:

«Мы хотим, чтобы и такси у нас были электромобилями, и чтобы автобусы были также электроавтобусами. В конечном итоге у всех у нас есть дети, а дышать нам в городе уже нечем. Вот надеемся, что в скором будущем наши результаты дадут о себе знать”.
Дослідники мріють, щоб з міської інфраструктури зникли дизельні та газові автомобілі. Впроваджувати власні напрацювання пропонують найближчим часом. За приблизними підрахунками авторів проекту, на це знадобиться мінімум рік.

Gorod.dp.ua на Facebook.


:  (05.02.20 00:33): Здесь недавно похожие "учоные" вакуум сжимали... насмеялись все вдоволь ))) Відповісти | З цитатою
СО2 и H2O  (20.11.19 11:45): А это точно ученные!? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
помощник капитана Очевидность  (20.11.19 11:32): пока что единственное, что сдерживает "эффективное внедрение электромобилей в инфраструктуру города"- это их цена. А так "электрозаправки" уже есть на каждой второй АЗС, на каждой пятой платной парковке и, наверное, в каждом первом подземном паркинге, потому что на них есть спрос. Без всяких "исследований".
И электротакси (в основном подержанные Leaf) тоже потихоньку появляются без всякого "тестирования", потому что выгодно. Когда появятся подержанные "электроспринтеры", то будут и электромаршрутки.
Відповісти | З цитатою
LeX  (20.11.19 11:29): А машины на газу как мешают экологии города, по мнению горе-ученых?Да и остатки промышлености нашего города портят экологию намного сильнее, чем все машины вместе взятые! Один коксохим чего стоит... Відповісти | З цитатою
Вилкуленыш  (20.11.19 11:16): Сумма внушительная. Відповісти | З цитатою
Академик  (20.11.19 10:27): Ребята журналисты. Словосочетание учёный и горный институт - это оксюморон. Это типа непьющий алкоголик, цнотлыва повія, народный олигарх... Не буду продолжать:) Відповісти | З цитатою
Водитель  (20.11.19 10:18): Это те политехники, которые общагу под землю чуть не пустили? Из-за которых Гагарина перекрыто? Уже лучше бы молчали. Ваш пиар только раздражение вызывает Відповісти | З цитатою
123321  (20.11.19 10:05): "на протяжении 5 лет" протирают штаны и делают вид бурной деятельности. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Академик  (20.11.19 10:04): "доцент кафедры конструирования, технической эстетики и дизайна".
От названия катедры кровь из глаз потекла
Відповісти | З цитатою
Бугигага  (20.11.19 09:45): Не понимаю, а чем им газовые автомобили не нравятся? От них же тока СО2 и H2O. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті