Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
07:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині недбайливих батьків змушують платити великі суми боргів за аліменти

На Дніпропетровщині недбайливих батьків змушують платити великі суми боргів за аліменти

Винесені державними виконавцями постанови про встановлення тимчасових обмежень у правах змусили боржників, які довгий час ухилялися від виконання своїх батьківських обов’язків, сплатити аліменти.

Закон #ЧужихДітейНеБуває забезпечив державних виконавців дієвими засобами впливу на боржників, у яких наявна заборгованість зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців.

Серед них тимчасове обмеження у праві:
- виїзду за межі України;
- керування транспортними засобами;
- полювання;
- користування зброєю.

Окрім цього законодавством передбачено застосування до боржників адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт строком від 120 до 240 годин.

Винесені державними виконавцями постанови про встановлення тимчасових обмежень у правах змусили боржників, які довгий час ухилялися від виконання своїх батьківських обов’язків, сплатити аліменти. Наведемо лише кілька прикладів стягнутих сум:

- Інгулецький ВДВС м.Кривий Ріг ГТУЮ у Дніпропетровській областістягнуто з громадина Т. майже 70 тис. грн.;

- Апостолівським РВДВС ГТУЮ у Дніпропетровській області з громадина Д. - 41 тис. грн.;

- Заводським ВДВС м. Кам’янське ГТУЮ у Дніпропетровській області з громадина К - 27 тис. грн.;

- Магдалинівським РВДВС ГТУЮ у Дніпропетровській області з громадина С. - 53 тис. грн;

- Царичанським РВДВС ГТУЮ у Дніпропетровській області з громадянина К. - 34 тис. грн.

Слід зазначити, що на адресу Управління державної виконавчої служби Дніпропетровської області нерідко приходять листи від стягувачів зі словами вдячності державним виконавцям, що завдяки їх діям неплатники аліментів врешті-решт згадали про свої батьківські обов’язки.

З-поміж інших можна виділити й такі виконавчі провадження, в яких порушені права дітей на належне утримання було захищено.

Так, на виконанні в Жовтоводському МВДВС ГТУЮ у Дніпропетровській області перебуває виконавчий лист про стягнення аліментів на утримання дитини у розмірі 1/4 частини доходів щомісячно з громадянина К. Заборгованість по сплаті аліментів складала 20 тис. грн. Та завдяки проведеним державним виконавцем заходам щодо впливу на боржник, передбаченими Законом України #ЧужихДітейНеБуває, а зокрема направленню протоколу про адміністративне правопорушення до суду, боржника було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт строком на 120 годин. А нараховані кошти за відпрацьовані роботи будуть спрямовані на погашення заборгованості зі сплати аліментів.

Державним виконавцем Центрально-Міського ВДВС м.Кривий Ріг ГТУЮ у Дніпропетровській області були вжиті всі заходи передбачені чинним законодавством, зокрема обмежено боржника у праві виїзду за межі України. І при спробі останнього перетнути державний кордон, його було повернуто адміністрацією державної прикордонної служби України. Після чого громадянин Г. змушений був сплатити всю суму заборгованості по виплаті аліментів, а саме 29 тис. грн.

В результаті вжитих державним виконавцем Саксаганський ВДВС міста Кривий Ріг ГТУЮ у Дніпропетровській областізаходів примусового виконання у зведеному виконавчому провадженню про стягнення аліментів з громадянина Н. у розмірі 79 тис. грн. шляхом проведення електронних торгів ДП «СЕТАМ» було реалізовано автомобіль боржника, в результаті чого на користь стягувачів перераховано 62 тис. грн.

А державним виконавцем Дніпровський відділ державної виконавчої служби м.Кам'янське стягнуто заборгованість зі сплати аліментів аж у 232 тис. грн. Як виявилось упродовж тривалого часу боржник не сплачував у повному обсязі аліменти на утримання свого сина, тим самим нехтуючи батьківським обов’язком. Та завдяки Закону #ЧужихДітейНеБуває до нього було застосовано заходи примусового виконання у вигляді обмеження у праві виїзду за межі України, заборонено керування транспортними засобами, полювання та користування зброєю. Окрім цього складено адміністративний протокол за скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 183-1 КУпАП та скеровано до суду для розгляду. І результат не забарився! Відчутні обмеження у правах змусили боржника з’явитися до державного виконавця та сплатити не лише існуючу заборгованість, а й аліментні платежі наперед до моменту повноліття дитини. Сукупний розмір суми до сплати склав 232 тис. грн. Стягувач подала заяву до відділу про отримання коштів та відсутність будь–яких претензій по сплаті аліментів до батька дитини, в результаті чого рішення суду було виконано у повному обсязі.

Отже застосування на практиці нововведених заходів впливу на боржників вже дало позитивні результати й без сумніву в подальшому змусить батьків вчасно платити аліменти на утримання своїх нащадків.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


111  (07.06.18 16:42): Как объясняют приставы, главное - регулярность платежей (пусть даже незначительных сумм) и отсутствие претензий со стороны жены, тогда размер долга особого значения не имеет. Відповісти | З цитатою
сергей  (07.06.18 13:48): Деньги нужны всем
https://youtu.be/NZ6yHDCd2LM
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті