Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Литовського військового нагородили медаллю за допомогу Україні

|«« «« »» »»|

Кожен воїн АТО, що побував на реабілітації в Литві, знає, хто такий Рамунас Серпатаускас. Військовий, який добровільно і безкорисливо допомагає нашим бійцям. Майже рік Рамунас регулярно зустрічає наших воїнів в аеропорту, проводить їм екскурсії по країні і проводжає додому. Українська православна церква Київського патріархату нагородила його медаллю «За жертовність і любов до України».

«Вітаю, братик, ти гідний цього», - пишуть українські бійці Рамунасу в Facebook. Для них він уособлює гостинність литовського народу. Повернувшись з реабілітаційного центру Друскінінкай, наші воїни як один кажуть: «Доброта, з якою нас зустрічають в Литві, допомагає нам прийти в себе не менше, ніж процедури і масажі».

«Офіційна програма реабілітації в центрі - процедури і масажі. Але Рамунас зустрічає всіх українських вояків, які прилітають в Литву, возить їх по країні, показує історичні місця, знайомить з національною кухнею. Відвідування аквапарку Друскінінкай - одного з найбільших у Литві - стало вже традицією. Як і зустрічі з військовими НАТО. І все завдяки Рамунасу», - розповів Віталій Литвин, радник керівника Дніпропетровської облдержадміністрації, яка разом з литовською стороною ініціювала програму реабілітації учасників АТО за кордоном.

«Рамунас показав нам країну, - розповів Володимир Карпенко з двадцять п'ятої повітряно-десантної бригади. - Показав Друскінінкай, звозив в Каунас, у військовий музей, музей чортів і Будинок офіцерів. Були в Тракайському замку, їздили в Вільнюс, в Палац правителів». Володимир каже, насичена програма допомагає відволіктися від війни, відпочити духом.

Сам Рамунас не приховує – допомозі українським бійцям присвячує весь вільний час і витрачає власні кошти: «Я сам військовий і знаю, що позбутися війни в душі не просто, - пояснює він. - Тому роблю все, щоб допомогти хлопцям з АТО. Українці - мої брати, у нас одна історія. Тому завжди буду вам допомагати».

Керівництво області хоче запросити Рамунаса в гості на Дніпропетровщину: «Зараз вирішуємо це питання разом з Почесним консульством Литви. Рамунас показав нам привітність литовського народу. Ми хочемо відповісти тим же», - зауважив Віталій Литвин.

Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті