Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
15:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Театральный мир Днепра понёс невосполнимую утрату

Театральный мир Днепра понёс невосполнимую утрату

Умер бывший директор Днепропетровского театрально-художественного колледжа Николай Карпенко.

Имя Николая Михайловича Карпенко неразрывно связано с историей нашего театрально-художественного колледжа, директором которого он был с 1983 года. Он с коллегами воспитал несколько поколений талантливейших актеров театра и кино.

Об этой утрате и судьбе Николая Михайловича Карпенко рассказала арт-директор Днепровского Дома искусств Валентина Слобода:

«Театральна громадськість Дніпра понесла ще одну втрату: перестало битися серце прекрасної людини, колишнього директора Дніпропетровського театрально-художнього коледжу, заслуженого працівника культури України, мешканця нашого Мистецького кварталу, вірного друга Будинку мистецтв Миколи Михайловича Карпенка. Історію театрального училища, а пізніше Дніпропетровського театрально-художнього коледжу неможливо уявити без цієї талановитої, щирої, енергійної особистості.

За роки своєї плідної діяльності Микола Михайлович виховав не одне покоління театральної молоді, був ініціатором десятків добрих справ для популяризації і розвитку театрального мистецтва нашого міста, укріплював колектив педагогів-однодумців рідного училища, яке свого часу закінчив. Після закінчення театрального училища М.Карпенко певний час очолював гримувальний цех театру ім. Шевченка. Навчався в Київському інституті культури. Працював викладачем, потім заступником директора та з 1983 року директором Дніпропетровського театрального училища. Разом проводили театральні конкурси, вечори, виїзди, концерти, просвітницькі заходи для студентів.

Пішла з життя людина прекрасної душі, відкритого і доброго серця. Він жив, уміючи радіти світові, людям, що оточували його, умів підставити своє надійне плече усім, хто цього потребував. Перебуваючи на заслуженому відпочинку, він не припиняв брати активну участь в діяльності Дніпропетровського міжобласного відділення НСТДУ, в житті рідного колективу. У серпні 2020 року представив разом з сином Андрієм у Музеї АТО ДНІМ ім. Д.І. Яворницького виставку різьбленої скульптури «Різцем народжені думки».

Його любили і поважали діячі театрального мистецтва, колеги, батьки, студенти за чуйне і добре серце, за батьківську теплоту і розуміння.

Низько схиляємо голову в глибокій скорботі. Світла пам’ять про Карпенка Миколу Михайловича вічно житиме у наших серцях».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте