Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 28 червня 2024
23:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині школярів вчать економити енергоресурси

На Дніпропетровщині школярів вчать економити енергоресурси
22 грудня стартував спільний проект Дніпропетровської обласної ради та компанії ДТЕК. Урочистий запуск проекту відбувся у навчально-виховному комплексі «Ліцей №100». А вже до кінця січня естафету з енергозбереження переймуть всі 20 шкіл-учасників.

Протягом навчального року для учнів 6-8 класів організатори прочитають навчальний курс з основ теплопостачання та теплозбереження, ознайомляться з сучасними методами збереження тепло- та електроенергії, проведуть енергоаудит шкільних приміщень та разом з вчителями розроблять проекти з економії енергоресурсів у своєму закладі. Кращі проекти з енергоефективності визначать влітку. Переможці отримають гранти на впровадження власних ініціатив.

«Ми хочемо н авчити дітей раціонально ставитись до енергоносіїв, бути заощадливими господарями у побуті та показати приклад своїм рідним. Цей проект дозволить не тільки підвищити обізнаність школярів у сфері енергоефективності, а й дозволить самим навчальним закладам стати більш теплими та комфортними», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

«Проект ДТЕК «Енергоефективні школи» вже став історією успіху, завдяки якій вдалося змінити ставлення понад 25 тисяч людей до споживання енергії. Практична складова проекту допомогла учасникам побачити реальний ефект від енергозбереження. Головне, що люди із наймолодшого віку розуміють, що від них, від їхньої поведінки й життєвої позиції залежить не тільки їхнє життя, але й незалежність країни», — підкреслила керівник департаменту із соціального розвитку ДТЕК Вікторія Гриб.

Тільки в лютому-березні 2014 року 55 шкіл-учасників другої фази проекту по всій Україні змогли заощадити приблизно 60 тисяч кВт / год. електроенергії на суму 70 тис. гривень, що склало 13% електроспоживання в базовому періоді. Завдяки проекту школи впровадили енергозберігальні заходи: утеплили приміщення, замінили лампи на енергоефективні, модернізували системи опалення та теплотраси, а два навчальні заклади навіть перейшли на альтернативні види палива.

Бюджет спільного проекту з енергоефективності у Дніпропетровську складає 2 мільйони гривень. Частина коштів піде на навчальні програми, решта – на реалізацію конкретних проектів шкіл-переможців.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  


Алина  (23.12.14 13:07): В 2013/2014 учебном году по инициативе Днепропетровского областного совета среди школ АНД-района г. Днепропетровска был проведен пилотный конкурс «Энергосбережение ради будущего». На реализацию проектов по энергосбережению в учебных заведения из областного совета было выделено 350 000 грн.
В 2014/2015 для участия в конкурсе отобрано 20 школ, которые готовы к реализации проектов по энергосбережению. Со списком школ и условиями участия в конкурсе можно ознакомиться по ссылке: http://energy.oblrada.dp.ua/programs/school
Відповісти | З цитатою
Днепропетровец  (23.12.14 07:12): холодные дома и квартиры вот счастливое детство ...ЗАКАЛЯЙТЕСЬ ! Відповісти | З цитатою
Снегурочка-дурёха  (22.12.14 21:01): Отобрать у школяров зарядные устройства,- нехай хоть Ёлка на катке потанцует.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті