Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Японія розглядає питання про фінансування 6 грантових проектів, які будуть реалізуватися на Дніпропетровщині

|«« «« »» »»|

Японія розглядає питання про фінансування 6 грантових проектів, які будуть реалізуватися на Дніпропетровщині. Вартість кожного – близько 100 тис дол. США. Проекти спрямовані на розвиток освітньої та медичної галузей.

Про це стало відомо під час зустрічі заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Геннадія Корбана та радника губернатора Бориса Трейгермана із Надзвичайним та Повноважним послом Японії в Україні паном Шігекі Сумі.

Зокрема, грантові кошти від Японії отримають 3 середні школи Томаківського району, 3 дитячі садки, профтехучилище, 2 школи Юр’ївського району на заміну вікон. Буде проведено капітальний ремонт 2 будинків культури Юр’ївського району. Нове сучасне обладнання у рамках грантової програми отримають Дніпропетровська міська клінічна лікарня № 4, обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова, Межівська районна центральна лікарня та Покровська районна центральна лікарня.

Під час зустрічі обговорили сфери надання підтримки Японією Україні та зокрема Дніпропетровській області, необхідність у грантових проектах, а також інвестиційну складову партнерства України та Японії. «Японія також постраждала від Російської анексії - після другої світової війни частини японських територій були відібрані. З іншого боку японський народ своїм прикладом показав, як потрібно будувати життя, не дивлячись на всі труднощі, які людям довелося пережити. Тому японське економічне диво для нас є певною метою, яку ми також будемо намагатися досягнути. Дніпропетровщина сьогодні займає передові позиції у боротьбі з терористами. Саме Дніпропетровщина стримує агресію, спрямовану на всю Україну, тому для нас дуже важлива підтримка», - зазначив Геннадій Корбан.

Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі наголосив на тому, що для Японії дуже важливою є територіальна цілісність та економічна стабільність України. Саме для цього Японія надає фінансову підтримку.

«Ще в березні цього року Японія пообіцяла надати Україні допомогу в розмірі 1,5 млрд дол. 2 тижні тому також був підписаний Меморандум про порозуміння з Віце-прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Меморандум передбачає фінансування 6 млн дол. Ці гроші підуть на реабілітацію в області базових соціальних програм у регіонах, які близькі до територій, де йдуть бої. Велика частина коштів передбачена на реабілітацію будинків для сиріт, шкіл і на реалізацію медичних програм. Сьогодні на зустрічі ми обговорили актуальні проекти, які потребують також допомоги з боку Японії», - наголосив Шігекі Сумі.

Gorod.dp.ua на Facebook.


прохожий  (26.11.14 01:21): Япона мать! Невжеж м-р Корбан обсуждает какие-то жалкие 600 тыс. долл? Е-мое - 10 нормальных внедорожников - это помощь Днепропетровщине? Обычный японский презент - типа: мы Вас слышим. Не жлобь свои ресурсы, м-р Корбан! Відповісти | З цитатою
ЖИРНЫЙ ТРОЛЛЬ  (25.11.14 21:20): ЯПОНЦЫ ШУТИТЬ НЕ ЛЮБЯТ.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті