Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині стартував Всеукраїнський турнір юних хіміків

На Дніпропетровщині стартував Всеукраїнський турнір юних хіміків
Вирішальний етап змагання триватиме до 2 листопада. За звання кращого змагатимуться близько сотні школярів з усієї України. Зокрема, до першості приєдналися й представники Донецької області. Загалом зареєстровано 14 команд. У ході тесту-жеребкування команд збірна Дніпропетровщини виборола четверту позицію.

«Участь у цьому турнірі є не ли ш е можливістю здобути звання чемпіона. Для школярів це прекрасний шанс вдосконалити свої наукові концепції, обмінятися досвідом з юними колегами з усієї України. Чемпіонат об'єднав представників західних, східних і центральних областей країни. Нашу область представляє дуже сильна команда. Учні Дніпропетровського медичного ліцею-інтернату «Дніпро» є неодноразовими чемпіонами змагань біологічного та хімічного профілю», - повідомив директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олександр Демчик.

Турнір проходитиме на базі Дніпропетровського обласного медичного ліцею. Заклад надасть конкурсантам необхідне технічне обладнання для проведення досліджень та експериментів.

За правилами змагання командам необхідно виграти наукові дебати – так звані хімічні бої. У кожному етапі «битви» беруть участь по три команди. Кожна з них має по черзі побувати в ролях доповідача, опонента та рецензента.

Цьогоріч юним хімікам запропоновано 15 тем для наукових дискусій. Зокрема, «Природодемонстрація», «Перші тридцять», «Неприродний природний газ», «Фізичні методи дослідження», «Ігри з перчатками», Промінь світла у темному царстві», «Космічна атмосфера», «Надпровідний розчин», «Срібне дзеркало», «Антизапрівач», «Майже хромова суміш», «Незвичайний звук», «Що написано пером…», «Кислотність» та «Diels versus Alder». Програма першості розрахована на школярів 8-11 класів.

Оцінювати наукові здобутки юних хіміків будуть вчені викладачі провідних вишів України.

Gorod.dp.ua на Facebook.


выпускник УГХТУ  (29.10.14 14:41): вбейте в яндексовский поисковик по работе "химик-технолог" или "инженер-химик" в городе Днепропетровске. НОЛЬ предложений. В Украине таких предложений - 1 в год.
Ребята не понимают, что они тут никому будут не нужны. В лучшем случае - лаборантом в АТБ за 1500 грн (тоже раз в год появляется 1 вакантное место).
Ребята, пока не поздно, идите на экономику/менеджмент/IT, чтобы потом не переучиваться и не терять 5 лет в институте.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті