Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 13 червня 2024
17:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина презентувала досвід впровадження інклюзивного навчання на Всеукраїнській конференції

|«« «« »» »»|

Основні нововведення в освіті для дітей з особливими освітніми потребами вперше обговорили в режимі он-лайн. Можливість приєднатися до прямого включення з представниками Міносвіти отримали 186 учасників з усіх регіонів України. Одними з організаторів зібрання стали освітяни Дніпропетровщини. Досвід регіону у профільному міністерстві вважають одним з передових.

Обговорити нові можливості та підходи у навчання дітей з різними вадами розвитку зібралися близько півсотні представників спеціальних шкіл області.

«Питання навчання дітей з особливими освітніми потребами зараз підіймається на державному рівні. На жаль, ми не можемо сказати, що кількість дітей з порушеннями психофізичного розвитку щороку зменшується. Тому наша задача створити дієвий механізм інтеграції таких учнів не лише в освітній процес, а й у суспільне життя. У цьому питанні ми співпрацюємо також і з закордонними експертами, зокрема з Латвії та Чехії», - зазначив директор департаменту освіти і науки Олександр Демчик.

Також за його інформацією, в області існує потужна інфраструктура, її робота спрямована на полегшення навчання та адаптації особливих учнів. Зокрема, за останні два роки кількість дітей, які мають змогу навчатися інклюзивно, збільшилась майже у сім разів. Наразі у школах області навчається понад 300 таких дітей. Чиновник додав, що ключову роль у запровадженні діючого механізму інклюзивної освіти відіграє Дніпропетровський багатопрофільний навчально-реабілітаційний ресурсно-методичний центр корекційної роботи та інклюзивного навчання. Педагоги цього навчального закладу неодноразово ставали співрозробниками методик навчання для дітей з вадами слуху. Більш детальну інформацію про діяльність центру можна дізнатися з фільму-презентації.

Загалом, у навчальних закладах Дніпропетровщини здобувають освіту понад 4 тис дітей з особливими освітніми потребами. Не відставати від шкільної програми та поступово призвичаюватись до нормального життя їм допомагають вчителі-дефектологи, логопеди, соціальні працівники та спеціальні асистенти. Більшість фахівців такого типу отримують методичну допомогу в обласних навчально-реабілітаційних центрах. Таких на Дніпропетровщині 24. Половину з них створено на базі спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів.

Як повідомлялось раніше, на Дніпропетровщині створено Раду директорів інтернатних закладів.

Довідка:
У Дніпропетровській області проживає близько 500 тисяч дітей віком до 18 років. Зокрема, це понад 300 тис школярів та майже 200 тис дошкільнят. 15% від загальної кількості дітей мають порушення психофізичного розвитку. Наразі їхня кількість перевищує 74 тис.

Gorod.dp.ua на Facebook.


98765  (21.10.14 11:37): "Он занимает высокий пост и ответственен за многие проекты. Он — директор департамента образования и науки Днепропетровской облгосадминистрации. По работе и в свободное время Александр Демчик часто путешествует. Взойти на Эльбрус, провести ночь на улице в Стокгольме, попасть в буран на Чатыр-Даге. Какой еще чиновник может похвастаться такой захватывающей биографией?"
Кто из учителей из обычной средней школы Днепропетровщины может хоть Кирилловкой похвастаться на зарплату в 2000 грн? ЛЮСТРАЦИЯ ДЕМЧИКУ!!!
Відповісти | З цитатою
12345  (21.10.14 11:35): Ирина (26.08.14 17:38): Сегодня, 26.08.2014 состоялась встреча работников Днепропетровского областного института последипломного педагогического образования с директором Департамента образования ОДА Демчиком А.И и его заместителями по вопросу "ИДЕИ ВЕКА" директора Департамента о "спасении" Желтоводского института "СТРАТЕГИЯ", кот. выпускает на коммерческой основе инженерные кадры и уничтожения ВЫСОКОПРОФЕССИОНАЛЬНОГО, ИЗВЕСТНОГО ВО ВСЕЙ УКРАИНЕ ИНСТИТУТА НОВЫХ ПЕДАГОГИЧЕСКИХ ТЕХНОЛОГИЙ. Аргументированно, внятно, профессионально директор не смог объяснить правомерность подобного объединения,что привело к непризнанию идеи воссоединения и вынудил господина Демчика со своей свитой бежать из зала с криками "ПОЗОР!!!" коллектива 178 человек! Відповісти | З цитатою
мама ребенка инвалида  (16.10.14 10:37): а что это за "Днепропетровский многопрофильный учебно-реабилитационный ресурсно-методический центр коррекционной работы и инклюзивного обучения" ?
где он находится? как помогает детям? На самом деле вся инклюзия в Днепропетровске происходит не благодаря, а вопреки. По инициативе и за счет родителей.
Відповісти | З цитатою
К...с  (15.10.14 19:42): на фото не видно ни одного специалиста "по включению" ... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті