Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 06 мая 2024
23:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Под Днепродзержинском привели в порядок могилы членов ОУН-УПА

Под Днепродзержинском привели в порядок могилы членов ОУН-УПА
Вчера активисты днепродзержинской «Свободы» и «Студенческой Свободы» приводили в порядок могилы украинских националистов на кладбише в поселке Карнауховка. Об этом сообщает сайт «Украинский город Каменское».

«13 жовтня, напередодні святкування Покрови – дня українського козацтва та Української Повстанської Армії, міський осередок ВО “Свобода”, “Студентська Свобода” та небайдужі патріоти провели толоку в селищі Карнаухівка, впорядкувавши могили членів Організації Українських Націоналістів та вояків УПА.

Всього поприбирали 14 могилок, де поховано кілька родів, більшість з членів яких пройшли через пекло концтаборів і переслідувань за свої проукраїнські погляди та участь в українських військових і політичних формуваннях. Зокрема, там поховані родини Ясенчуків, Сорокіних, тощо. У толоці прийняла участь Марія Василівна Скрипіна, політ. в’язень, була репресована в 1948 році і до 1965 року перебувала у Сибіру. Її батько та брат були членами ОУН. Батько загинув в таборах, а брат загинув в бою з НКВС в 1946 році.

Вона щиро раділа тому, що є на сході України молоде покоління, яке знає і шанує своїх справжніх героїв. Також вона пообіцяла регулярно прибирати ці могили, як могили її рідних», - говорится в сообщении.

Gorod.dp.ua на Facebook.

1  

sid_dniepr  (14.10.14 12:30): То что привели в порядок могилки - молодцы. Но какой смысл об этом трезвонить на весь город? Каждый должен чтить память своих родных, и это НЕ ДОЛЖНО РЕКЛАМИРОВАТЬСЯ!
1

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте