Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
21:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Понад 8,5 тисяч містян пройшли профілактичне обстеження під час тижня профілактики серцевих хвороб

Понад 8,5 тисяч містян пройшли профілактичне обстеження під час тижня профілактики серцевих хвороб
Понад 8,5 тисяч дніпропетровців пройшли профілактичне обстеження під час тижня профілактики серцевих хвороб, який проходив у місті з 22 по 28 вересня. Про це під час прес-конференції повідомила головний терапевт департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської міської ради Тетяна Кравець.

«Протягом тижня у міських лікувально-профілактичних закладах всі бажаючі змогли обстежитися на наявність серцевих хвороб та схильність до них. Тим, хто звернувся до лікарі вимірювали артеріальний тиск, рівень холестерину, глюкози у крові, вагу, а також давали рекомендації щодо правильного харчування та дозованого фізичного навантаження», - сказала Тетяна Кравець.

За її словами хворих з серцевою патологією, які не можуть самостійно дійти до центрів первинної допомоги на профілактичні обстеження доставляли машини медичної допомоги. Для сімейних лікарів цього тижня провели тренінги щодо профілактики та лікування інсультів.

Головний терапевт департаменту нагадала містянам, що основними факторами розвитку хвороб серця є паління, вживання алкоголю, неправильне харчування та малорухомий спосіб життя, і як наслідок - ожиріння. За словами лікаря, буває і так, що у людини нормальної конституції тіла є великий живіт, а це може бути одним із факторів ризику виникнення хвороби серця. Тож, лікарі радять слідкувати за своїм харчуванням – не їсти багато солоного, жирного, вживати у їжу більше фруктів та овочів та час від часу вимірювати об'єм талії. У жінок талія може бути не більше 88 сантиметрів, у чоловіків – не більше 102.

Окрім того, серцевим хворобам може сприяти підвищений рівень глюкози у крові, холестерину та підвищений тиск. Для спонукання містян до боротьби з підвищеним артеріальним тиском у місті діє пілотний проект державного регулювання цін на ліки від гіпертонії. Цього року на реалізацію зазначеного проекту виділено майже 3,5 мільйони гривень.

За статистикою Всесвітньої Організації охорони здоров’я серцево-судинні захворювання є однією з найчастіших причин виникнення серйозних проблем із здоров’ям, інвалідності і смертності в усьому світі. У Дніпропетровську згідно зі статистикою майже 9 із 10 тисяч людей хворіють на серцево-судинні захворювання.

День серця згідно з рішенням Всесвітньої ліги серця відзначається в останню неділю вересня.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Кардионевролог  (30.09.14 23:14): Стрессы и военные действия являются главными причинами развития болезней сердца.
Только кого это ипёт...
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті