Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Міністерство культури підтримує внесення козацьких пісень до культурної спадщини ЮНЕСКО

Міністерство культури підтримує внесення козацьких пісень до культурної спадщини ЮНЕСКО
Дніпропетровська обласна рада заручилася підтримкою Міністерства культури України у питанні внесення козацьких пісень до списку термінової охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Це підтвердив міністр культури України Євген Нищук у ході зустрічі з дніпропетровською делегацією, де сторони обговорили питання внесення козацьких пісень Дніпропетровщини до списку елементів нематеріальної спадщини України. Цей крок - одна з найважливіших умов для успішної підготовки номінаційного досьє.

«Впевнений, що всесвітнє визнання козацької культури надасть потужний імпульс у розвитку не лише мистецтва, а й формування іміджу України як держави з багатими традиціями та культурної спадщиною. Ми знайшли фольклорні ансамблі та виконавців, які проживають в області, творчість яких і складає культурно спадщину. Адже саме Дніпропетровщину можна назвати краєм січей та прабатьківщиною козаків. Головна ідея у просуванні козацьких пісень – збереження культурно-історичної спадковості поколінь, виховання у молоді поваги до історії свого краю. І це не просто слова – це наш підхід до роботи», - зазначив Євген Удод.

Міністр культури України зазначив, що вірить в те, що у козацьких пісень є великі шанси на світове визнання. Також Євген Нищук підтримав ще одну важливу ініціативу обласної ради, яка стосується проведення у 2015 році україно-азербайджанської археологічної експедиції «Скіфський шлях: Україна – Азербайджан». Під час експедиції плануються розкопки скіфського кургану на території Дніпропетровщини. Міністерство культури України пообіцяло сприяти в отриманні спеціального дозволу на проведення археологічних розкопок.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Фанат УкродУбляжУ  (06.08.14 14:34): И шо,- терь под окнами заместь "Сектора Газа" Лыжичко выть будет? Відповісти | З цитатою
Губенистые хроники  (06.08.14 10:19): И шо,- находки скифские предполагаемые снова Кролик, как морковку.. чи той, как и другие реликвии украинськости Обезь.. Обаме заложит?,- Дядя Сэм принесёт Украине горькое похмелье.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті