Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
13:21

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Екологічна та енергетична безпека - це необхідна умова для виживання

|«« «« »» »»|

8 липня провідні експерти німецького фонду GIZ провели навчання в рамках проекту «Угоди Мерів», територіальним координатором якого являється Дніпропетровська обласна рада та продемонстрували громадам Дніпропетровщини як розробити План дій щодо сталого енергетичного розвитку кожного міста (SEAP). Участь у заході взяли енергоменеджери з 15 міст Дніпропетровщини.

Сьогодні Дніпропетровська область як і Україна в цілому стоїть перед енергетичною загрозою. Влітку це відчувається не так сильно, а з приходом холодів стане найважливішою проблемою для усіх. Єдиним засобом для людей зберегти певний комфорт життя, тепло у оселях та не витрачати на оплату енергоносіїв весь сімейний бюджет є практичне втілення енергозберігаючих технологій.

За ініціативою Євгена Удода мешканці Дніпропетровської області активно залучаються до практичного втілення енергозберігаючих технологій у своїх будинках – за три останніх роки більше 300 проектів. Але сьогодні ситуація вимагає втілювати систему енергозбереження не в окремих будинках, а в масштабі цілих міст. Це можливо зробити використовуючи вже існуючий у Дніпропетровщині практичний досвід та завдяки втіленню проекту «Угода мерів».

«Сьогодні наш ключовий пріоритет – енергетична та екологічна безпека. У сучасних умовах – це не просто перспективний напрям,це – необхідність і умова для виживання. Тому ми маємо оперативно запроваджувати сучасні технології з підвищення енергоефективності, енергоменеджменту, використанню альтернативних джерел енергії, зменшенню викидів парникових газів. Ми першими в Україні усвідомили цей виклик часу і необхідність конкретних дій у цьому напрямку », - підкреслив Євген Удод.

Реалізація SEAP дозволить зробити нашу область: процвітаючою (зниження собівартості продукції підприємств завдяки скороченню витрат на енергоресурси і зростання добробуту людей); здоровою (зменшення рівня забруднення навколишнього середовища та поліпшення якості повітря); розумною (громада більше дізнається про сталий розвиток і змінить стиль життя на «екологічно дружній»); привабливою (розвиток іміджу «зеленого міста», привабливого для жителів і туристів). План має охопити всі сфери життя міста: ЖКГ, бюджетний сектор, транспорт, промисловість і підприємців.

Цього ж дня біля Парку ракет були представлені інформаційні локації «Енергоефективність у громадах». Всі бажаючі змогли ознайомитися з успішними проектами по енергозбереженню та енергоефективності, що були реалізовані громадами Дніпропетровської області. Та отримали матеріали щодо кращих європейських практик і інноваційних технологій в цій сфері. А саме: як зберегти кошти сімейного бюджету завдяки економії електроенергії у побуті; як зменшити втрати тепла у житлових багатоповерхівках; як правильно утеплити та зберегти будинок від поступового руйнування.

Довідка:

Дніпропетровська обласна рада є регіональним координатором «Угоди Мерів» - флагманської ініціативи ЄС, яка об'єднала місцеву і державну владу у виконанні зобов'язань щодо скорочення викидів CO2 на 20% до 2020 року шляхом інвестування в розвиток «зеленої енергетики» і поліпшення рівня життя.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Фекла Борзая  (14.07.14 13:18): У нас есть общество,есть колектив,а что такое община?Шо за еврейские зехеры?
Мы везде первые в Украине ,благодаря Удоду.Даже не знаю как его благодарить,такое сокровище окольцевать что ли ,чтоб не улетел.Скоро перелетные птицы ложатся на крыло.Некоторых очень тянет в Европу.
Без него Днепропетровщина загнется и без флагмана Коломойского тоже.Просто исчезнет с карты Украины...
Відповісти | З цитатою
Карабас  (14.07.14 13:05): Пока жареный петух в зад не клюнет -люди не зашевелятся.Может Удод не сотрясать воздух хоть иногда?Это же БЕСПОЛЕЗНО. Відповісти | З цитатою
Прилипала  (11.07.14 23:26): Все ТРИ желающие смогли ознакомиться с успешными проектами по энергосбережению и энергоэффективности, реализованным общинами Днепропетровска.Остальным поф-игууууу Відповісти | З цитатою
киндермен  (10.07.14 16:14): У Удода высокая производительность "планов", но как правило все инициативы заканчиваются на уровне " выделения бюджетных средств" Відповісти | З цитатою
Ванда  (10.07.14 16:12): Почему городской сайт освещает только деятельность Вилкула и Удода ? Что других ньюзмейкеров в области нет ?? Відповісти | З цитатою
Ирма  (09.07.14 15:45): Удод,вам надо быть ближе к людям.Никто ж не понимает что вы там лопочете,дитя мое.Может вам тут тесно и скучно и пора валить в Эвропу?! Відповісти | З цитатою
Базука  (09.07.14 15:41): Удод просто фонтанирует идеями и проектами.А дальше разговоров дело ведь не пойдет,денег ему уже никто не даст,он же птица в пролете. Відповісти | З цитатою
да  (09.07.14 13:18): для "уменьшение уровня загрязнения окружающей среды и улучшения качества воздуха" нужно заставить Ахметова и Пинчука не экономить на системах газоочистки.
ввести штрафы за их отключение или отсутствие. и сделать затраты эл. энергии на средства для защиты окружающей среды нелимитируемыми.
Відповісти | З цитатою
гость  (08.07.14 21:58): извините за прямоту, но отстой ваша "выставка". что толку с того, что вы там брошюрки пораздавали? - вы дельное бы в них что-то указали. А "дельное" - это не "всё очень плохо, но всё в ваших силах" или заявления в стиле Капитана Очевидность "если утеплить дом, то будет тепло", а реальные решения, реальные примеры и реальные наработки. А у вас там из реальных примеров только то, что батареи не нужно накрывать, ибо это снижает теплоотдачу. В общем, бред. Идея очень полезная, но реализация... Зато Удод на целую страницу на одной из брошюр - может, это и есть секрет энергосбережения? но опять же: как использовать фото??? - никакой инструкции! Відповісти | З цитатою
Грид  (08.07.14 18:49): Удод наше все! только также на бумаге! только не буду уточнять на какой... Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті