Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 13 мая 2024
09:51

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Як на Січі куліш готували

|«« «« »» »»|

П`яту річницю заснування козацького осередку «Штурм-Старий Кодак» відзначили гучно. Фольклорне свято «Січ гуде» зібрало на Козацькому колі вихованців міських пришкільних оздоровчих таборів, представників районних рад, а також новоолександрівської, новомиколаївської, волоської та підгороднянської громад.

Гордість Старого Кодаку - вихованці козацького патріотично-виховного табору «Старий Кодак». Вже другий рік поспіль він збирає хлопчиків, які бажають пройти справжню чоловічу підготовку, навіть «школу виживання», де є все: і виснажливі тренування, і цікаві лекторії та екскурси в історичне минуле України, і уроки володіння зброєю, кінна підготовка та ще багато чого. Минулоріч у таборі було 20 вихованців, у другому сезоні їх вже 44, майже половина тут вдруге.

«Це – справжній гарт для майбутніх захисників Вітчизни. Діти тут не просто відпочивають, а багато працюють, щоденно з ранку до вечора тренуються, але це їм дуже до вподоби. Адже коли вони бачать результат своєї праці, стають сильніше та витриваліше, починають вірити в свої сили, то це – найкраща винагорода» - вважає начальник табору «Старий Кодак» Ігор Шаломаєв.

Концертну програму свята прикрасили виступи Зразкової школи козацького традиційного бойового мистецтва «Спас-Штурм» http://spas-shturm.org.ua/, вихованців козацького патріотично-виховного табору «Старий Кодак» та Школи «Тхеквондо ВТФ - Штурм», Зразкової студії хореографії «Дансер», Народного ансамблю української пісні «Кодачанка», дитячого музичного театру «Соняшник», вихованок табору «Штурм-Перемога» Валерії Жиркевич та Ксенії Гордіной, вихованців табору «Штурм-Парус», народного вокального ансамблю «Журавка», вокальних колективів «Смерека» та «Червона калина», дуету Катерина Савчук і Влади Бабич та Павла Голубничого з Підгороднього.

Серед почесних гостей були депутат Дніпропетровської міської ради Ірина Герліванова, представник Дніпропетровської обласної ради Валентина Приймаченко, Президент Дніпропетровської обласної федерації козацького традиційного бойового мистецтва «Спас» Геннадій Поляков, голова Дніпропетровської районної ради Сергій Іванцов, заступник голови Дніпропетровської райдержадміністрації Віталій Жиганський, начальник відділу соціально-економічного розвитку територій Дніпропетровської районної ради Сергій Самарський, начальник управління з питань культури, релігій і туризму Дніпропетровської районної ради Алла Сафронова, голова Новоолександрівської сільської ради Олександр Візир.

«Справжній патріотизм потрібно виховувати з дитинства. Стояти струнко на Державний Прапор та співати Гімн, любити свою історію, національний одяг та культуру, щоб відчувати себе справжнім українцем. Саме для цього започатковане наше чудове свято «Січ гуде». Погляньте, які гарні люди, яке вбрання – всі в українському! І все це – наша Україна! А скільки кулішу наварили, вистачить усім!» - поділилася враженнями Ірина Герліванова, ідейна вдохновителька свята «Січ гуде».

Кулішу і справді наварили на всіх. За традицією «Січ гуде» збирає на фестиваль «Смачна традиція козацтва» майстрів приготування цієї страви. Цього року змагалися сім команд. Заквітчані віночками дівчата та справжні козаки прикрашали свої столи для презентацій українськими рушниками та посудом, вкладали душу і серце в приготування національного продукту. Окрім кулішу, було багато ще чого: пиріжки та сало, вареники й узвар, всього не перелічиш. А пригощали щедро й усіх охочих! І звісно, нагороджували переможців. А переможених у цьому фестивалі не було. Кожен куліш був неповторним, і кожна команда перемогла в своїй номінації. А справжньою нагородою були вдячні люди, які частувалися кулішем і всіма смачними наїдками з великим задоволенням.

Велике спасибі хочеться сказати людям, які допомогли в організації прекрасного свята на Січі. Окремо хочеться подякувати полковнику служби громадського захисту Володимиру Чернову та підполковнику Володимиру Івініківу, а також активному представникові громади села Старі Кодаки Андрію Асатряну.

Gorod.dp.ua на Facebook.


стоик  (17.06.14 13:40): Куліш - первое и второе в одной тарелке ( свинская похлебка ), а козакам дуже смачно. Смакуйте сами традиційний Кукеш. Ответить | С цитатой
Игорь  (16.06.14 20:41): Главное чтобы "галичане" не примазывались к героической истории наших предков с Запорожской Сечи, и не учили поцреотизму. Пускай ляхам рассказывают какие они украинцы и поцреоты. Ответить | С цитатой
голодный  (16.06.14 19:37): Так, а як же ж кулиш готувалы?!
"Стояти струнко на Державний Прапор та співати Гімн, любити свою історію, національний одяг та культуру, щоб відчувати себе справжнім українцем." - Это и есть обещанный рецепт? Ну, так нас постоянно пытаются кормить наши власти. Глядишь, так единственным блюдом это и останется!
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте