Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 04 мая 2024
11:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Оксана Лучко з Жовтих Вод робить прикраси в стилі Тібету

|«« «« »» »»|

Мабуть, немає у світі жодної представниці прекрасної статі, котра ні разу не одягла б собі на руку браслет. І нехай це була якась звичайна нитка з намистинкою на дитячій ручці чи тепер ось справжнісінька Шамбала вже на дорослій, та результат один – це по-своєму красиво. Але браслети нині модно носити не тільки жіночій половині – вони полюбилися і сильній статі. Особливо, якщо перед вами людина творча, то її зап’ясток обов’язково буде пов’язаний чудернацькими разками.

Прикраса, яка дарує душевний спокій

Браслети Шамбала – модні, красиві прикраси в стилі Тібету. Як відомо, Шамбала – міфічна країна в Гімалаях, яка символізує душевний спокій, внутрішню свободу і гармонію безмежного щастя. Носіння цього амулета відкриває двері до паралельних і духовних світів. Ці браслети можна носити у будь-якому віці, а створюються вони з допомогою намистин (дерев’яних, металевих, з коштовного каміння, перлів, діамантів), які переплітаються між собою нитками. Призначення браслетів Шамбала – заспокоїти, надати впевненості, захистити і, звичайно ж, прикрасити свого власника.

Прикладом любові до браслетів Шамбала є відомі та успішні люди: Міхаель Шумахер, Борис Беккер, Ештон Катчер, Демі Мур, Хайді Клум, Гвінет Пелтроу, Мері-Кейт Олсен та Періс Хілтон. Проте мода на ці прикраси дійшла і до нас.

Аби навчитися майстерно плести Шамбалу, потрібні неабиякі навички і, звичайно ж, терпіння, бо робота ця дуже копітка.

Плетіння як стиль життя

Для Оксани Лучко з Жовтих Вод плетіння браслетів вже стало стилем життя. До неї, як до великого фахівця у цій клопітній справі, сьогодні звертаються любителі для того, аби навчитися плести Шамбалу у кілька спіралей. Вона залюбки вчить цим премудростям і вже вправніше, ніж раніш, плете нові й нові браслети, серед яких двох однакових не знайдете – скільки не трудіться.

Все це тим дивніше, що за фахом Оксана – соціальний працівник і практичний психолог з Хмельниччини. Логічніше було би припустити, що вона буде займатися вишивкою, та ба. Ще на батьківщині її юну душу забрало в полон кохання хлопця з Дніпропетровщини, котрий приїхав до бабусі в гості, побачив Оксану і потонув у її очах. А через півроку молоді і весілля відгуляли. Згодом все ж переїхали в Жовті Води – на батьківщину чоловіка Андрія.

Та скоро Андрій поїхав до Москви на заробітки, а молода дружина із синочком залишилася вдома. Сумні думи і печаль обсідали душу, їй же так хотілося пригорнутися до коханого, відчути його сильне плече. Але він мусив працювати, щоб його сім’я мала, де жити, щоб кохані синок і дружина не відчували нужди.

Все починалось з подаруночка собі

Спілкуватися по телефону було дорого, тож рятували розмови по скайпу, які вони могли проводити тільки вночі. Через те Оксана страшно сумувала, а ще побивалася над малим Марком, який багато хворів. Отак у смутку вона, коли маля стишиться, чимало подорожувала Інтернетом і якось наткнулася на відеоролик однієї жіночки, котра розповідала про сплетений нею браслет, що приносить удачу, щастя і радість.

Оксана на те все подивилась і вирішила, що й вона так хоче. У ту ж самісіньку хвилину молода мама знялась з місця і почала шукати якихось шнурочків. Знайшла, стала пробувати плести. Вийшло з першого разу. Зморена, але щаслива, Оксана лягла спати. А наступного дня знов взялась плести і зрозуміла, що в неї не виходить. Хоч плач!

- Там одне плетення йшло в один бік, а інше – в другий, – пригадує майстриня. – Простіше мені стало тоді, як взяла дві кольорові нитки. Тоді вже й справа хутчіш пішла, а я вже почала думати про намистини.

Як це завжди буває в таких випадках, все починалось з подаруночка собі. А побачили того браслета знайомі, то й собі забажали такого. Через те Оксана пішла до магазину і там надивилась стільки всього для створення тієї краси! Їй захотілось не тільки намистини обплітати, але й гудзики обшивати. Щось почала і сама придумувати. Тим більше, що ідей у неї з’явилось – тільки встигай втілювати.

Сімейний підряд по створенню краси

Природний смак молодої майстрині, вміння підібрати кольори і стилізувати під старовину намистини привернули до її робіт немало шанувальників. Навіть чоловіки приходять до неї із замовленнями на браслет Шамбала із звичайної червоної нитки. Таку штуку нерідко носять зірки шоу-бізнесу для захисту від поганого ока. То чому б і звичайній людині не захистити себе, якщо є така можливість?

Плетення цих браслетів Шамбала затягли Оксану Лучко так, що й не вибратися. Буває, доплететься їх до того, що ті бідні пучки і печуть, і болять, та бажання перемагає все. Особливо, коли в неї є замовлення, то їй так цікаво подивитися, якою буде реакція людини на її роботу, що жінка кидає буквально все і займається тільки плетивом. Хоча її чоловіки завжди залюбки допомагають своїй коханій дружині і мамі. У чотири руки вправно нанизують на нитку намистини, а вона плете вузлики. Чисто вам сімейний підряд по створенню краси і захисту від впливу поганих очей!

«Фішка» в неповторності

Хоча заради справедливості скажемо, що молода жовтоводська майстриня справляється не тільки з браслетами – її пальчикам підвладні і ключниці, і брелоки до комп’ютерних флешок, і звичайні кулькові ручки, і… та, одне слово, багато чого. І кожна річ у неї виходить особливою і неповторною. І в цьому – її «фішка»!

Оксані Лучко приємно, що її роботу цінують не тільки звичайні люди, але й місцеві майстри, котрі створюють прекрасне роками. З ними вона мала можливість не тільки познайомитися на спеціальних виставках і ярмарках, а й отримати важливі поради. Саме їхнє визнання своєї праці для неї найцінніше.

- Маю велику мрію – створити магазин товарів ручної роботи, – зізнається дівчина. – Хочу об’єднати під його дахом усіх охочих, тих, хто так само, як і я, вдосконалюється в своїй творчості і хто хоче бути частиною цілого. Сподіваюсь, що згодом моя мрія здійсниться.

Дивлячись на Оксану, віриш, що так і буде. Адже вона ще така молода, перед нею – все життя і велике бажання дарувати іншим те, що створюють її невтомні руки.

Gorod.dp.ua на Facebook.


$$  (29.05.14 13:17): Супер,как красиво! А скока денег? Ответить | С цитатой
Елена  (28.05.14 20:49): Очень жизнерадостные браслетики. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте