Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
12:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Рак – це не вирок, а просто хвороба, яку можна успішно долати

Рак – це не вирок, а просто хвороба, яку можна успішно долати
Із нагоди Всесвітнього дня боротьби з раком, на актуальні питання щодо попередження онкозахворювань, їх діагностики та методик лікування відповів заступник головного лікаря з хірургічної допомоги онкодиспансеру Віктор Ханов під час «прямої лінії».

Добрий день, скажіть будь-ласка, починаючи з якого віку можна проходити мамографію?

Незалежно від віку, усі жінки повинні проходити щорічні профілактичні огляди, а за необхідності – й УЗД-дослідження. Після 40 років до цих двух пунктів додається ще один – проходження мамографії. Робити цю процедуру раніше – менш ефективно. Це пов'язано з тим, що у молодому віці тканини біль ш пружні і через це знімки мало інформативні.

Підкажіть будь-ласка, хто потрапляє до групи ризику з раком молочної залози?

Це можуть бути люди, родичі яких мали злоякісні новоутворення, жінки, у яких рано наступило статеве дозрівання (9-10 років), жінки з пізнім клімаксом (після 55 років), впливає також й відсутність вагітності впродовж життя або навпаки декілька абортів.

Також на виявлення новоутворень впливають травми молочної залози, мастити, шкідливі звички. За статистикою близько 30% онкозахворювань пов'язані саме з палінням чи зловживанням алкоголем.

Віктор Володимировичу, а чи може звичайний гастрит перерости у рак шлунку?

Рак шлунку – це дуже підступне захворювання, адже тривалий час людина може не відчувати ніякі симптоми. Коли ж людина починає відчувати важкість, дискомфорт, втрачає апетит, то це вже можуть бути прояви пізньої стадії раку.

Крім того, передраковим станом вважається також гастрит зі зниженою кислотністю. Саме тому, треба вести правильний спосіб життя, споживати корисні продукти. Немає нічого поганого, щоб звернутися до гастроентеролога і з метою профілактики пройти відповідні дослідження.

Скажіть, які симптоми мають викликати занепокоєння при родимці?

Якщо розмір родимки чи новоутворення становить більше 5 мм, або ж виникають зміни у її розмірі, кольорі – це має викликати певні занепокоєння. Дослідження родимок відбувається за допомогою дерматоскопа. Процедура безболісна та безпечна. Зробити її можна у шкірно-венерологічних диспансерах.

Gorod.dp.ua на Facebook.


!!  (06.02.14 11:29): Побольше на свежем воздухе на Природе, Питание овощами и фруктами и пить воду с содой и промывание раствором соды кишечника и ноу проблем РАК-легко победим но медицине это не надо такая прибыль у них от лечения... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Брусника  (06.02.14 07:15): Ага, можно "успешно преодолевать", но - не в Украине, наверное...Полгода не прошло, как ушел мой отец. Рак легких. Не спасли, не смогли, не сумели. Более того - вообще не хотели лечить, говоря "а зачем? все уже и так ясно, надежды нет!" А мы - боролись год, почти год. Не помогли деньги и связи. Царство тебе Небесное, папочка, пусть земля будет пухом.
Это - как рулетка.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Алекс  (05.02.14 22:11): Дай Бог всем здоровья. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Маммолог  (05.02.14 21:08): США конечно не "весь цивилизованный мир", но почему-то Американское противораковое общество рекомендует начинать скриннинг с 40 лет...

http://www.cancer.org/healthy/findcancerearly/cancerscreenin gguidelines/american-cancer-society-guidelines-for-the-early -detection-of-cancer
Відповісти | З цитатою
Светлана  (05.02.14 16:58): Во всём цивилизованном мире и в западных странах в целях профилактических осмотров , где медицина на более высоком уровне , на маммографию направляют женщин после 50 лет и раз в два года . А не после 40 лет . Відповісти | З цитатою
моня  (05.02.14 15:02): виктор ханов-дебил Відповісти | З цитатою
11  (05.02.14 14:13): Всё это чушь. 99% -Это приговор Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті