Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 04 мая 2024
17:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Японським мистецтвом канзаші захоплюється Марія Омельченко з Орджонікідзе

Японським мистецтвом канзаші захоплюється Марія Омельченко з Орджонікідзе
Прикраси для волосся, що складаються з витончених пелюстків квітів, здаються повітряними. Саме такі виготовляють майстрині, які захоплюються східним мистецтвом канзаші, тобто виготовленням традиційних японських прикрас для волосся. Коли дивишся на прикрасу, виготовлену у стилі «канзаші», навіть спочатку не віриться, що вона зроблена власноруч. Здається, таку красу неможливо створити в домашніх умовах. Але сьогодні канзаші у моді. У місті Орджонікідзе японською технікою захоплюється Марія Омельченко.

Декретна відпустка до канзаші довела

Марії Омельченко 27 років. За спеціальністю вона економіст, але зараз у декретній відпустці, тож має змогу займатися творчістю.

Майстриня розповідає, що все почалося, коли вона побачила в Інтернеті гарні шпильки для волосся. Далі поглянула на їхню вартість, та вона виявилась високою, як на неї. Маші стало цікаво: а чи зможе вона сама зробити щось подібне? У неї є хресниця, і їй захотілося створити малій такий подарунок на День народження. Спочатку Марія придбала стрічки, спробувала. Але…перший млинець вийшов комом — вироби виглядали не дуже акуратно, та наша героїня знову взялась за справу, і незабаром все вийшло.

Крок за кроком, день за днем Марія вдосконалювала свої навички. Ось вже близько року вона захоплюється канзаші. Свої вироби Маша придумує сама, або ж дивиться варіанти у всесвітній мережі. Першою роботою Марії Омельченко, виконаною у стилі канзаші, стала резиночка для волосся, оздоблена стрічками у вигляді пелюстків квітки. Як говорить майстриня, матеріали для творчості, а саме стрічки, вона купує у рідному місті. Але доводиться замовляти й в Інтернет-магазинах.

Для того, щоб зробити резинку на волосся витрачає максимум тридцять хвилин. У її особистій колекції власноруч виготовлених прикрас дуже багато. Але Марія майже не виготовляє прикраси для себе. В неї є одна резиночка та пов’язка-гречанка. Всі інші вона дарує друзям та знайомим.

Марія говорить, що не хоче продавати свої вироби:

— Я займаюся творчістю задля свого задоволення, і продавати роботи не планую. Звісно, якщо хтось хоче придбати приколку чи резинку для волосся, я з радістю погоджуюсь виконати замовлення. Одна резинка, виконана у такому стилі коштує приблизно 10 гривень, обруч — до 50 гривень.

Найскладнішою своєю роботою Марія вважає ялинку, яку поспішала закінчити до Нового року. Також у її колекції є деревце зі стрічок, яке вона подарувала знайомим. Такими зазвичай прикрашають інтер’єр.

Марія виготовляє прикраси не тільки «у шухляду». Вона вже встигла взяти участь у виставці, присвяченій Дню міста. Організатори не запрошували її — вона сама захотіла, аби жителі мали змогу помилуватися роботами.

Підчас традиційної виставки мистецтв, їй було цікаво поспілкуватися з людьми. До Маші підходила жінка-майстриня, яка також створює вироби канзаші. Вони познайомились і обмінялись досвідом.

У родині Маші всі з повагою ставляться до її творчого захоплення. Синочок навіть намагається допомагати мамі, буває, бере ножиці, розрізає стрічки. Критиків у майстрині немає.

— Всім подобаються мої роботи, говорить вона. — Ті, що не дуже вдалі, я навіть і не показую. Нехай я буду працювати повільно, та насамперед прагну, щоб у результаті люди побачили справжню красу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте