Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 29 сентября 2024
02:59

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Новые поступления в магазин краеведческой и исторической литературы

Новые поступления в магазин краеведческой и исторической литературы
В книжном магазине История и культура Приднепровья новые поступления.

Родионов И. «Днепропетровские зодчие. Люди – легенды»

Год издания: 2013
Страниц: 272
Язык издания: рус.
Обложка: твердая

Код товара: gor091
Цена: 180 грн.

Это сборник биографических очерков о судьбах днепропетровских зодчих послевоенной поры. Помимо интереснейших историй, рассказанных родными, близкими, учениками и друзьями архитекторов, в книге собраны уникальные фотоснимки, документы, рисунки и чертежи. Книга знакомит читателя с жизнью и творчеством таких знаковых для Днепропетровска архитекторов, как Павел Ниренберг, Евсей Сорин, Марк Шнеерсон и Геннадий Аксельрод.
Каждая глава повествует об определенном периоде жизни и творчества днепропетровских архитекторов и позволяет узнать много нового и познавательного как об архитектуре города, так и о судьбе наших земляков.


Заруба В. «Фортеця над Кодацьким порогом»

Год издания: 2013
Страниц: 60
Язык издания: укр.
Обложка: мягкая

Код товара: gor089
Цена: 50 грн.

У книзі на значному фактичному матеріалі відтворено історію Кодацької фортеці та події і факти, пов’язані з нею, - від 1635-го року до наших днів.

Пример страницы
Пример страницы - 2


Заруба В. «Чигиринські походи: хроніка подій російсько-турецької війни 1676-1681рр.: монографія»

Год издания: 2013
Страниц: 340
Язык издания: укр.
Обложка: твердая

Код товара: gor095
Цена: 280 грн.

На підставі широкого кола документального матеріалу в новій книзі професора В.М. Заруби розповідається про одну з яскравих сторінок історії України – героїчну боротьбу її народу проти експансії Османської імперії та Кримського ханату 70-х роках 17 століття, кульмінацією якої стала оборона Чигирина в 1676 і 1678 рр. Розкрито військове мистецтво тогочасних збройних сил Росії та України, скрупульозно розглянуто бойові дії під Чигиринською фортецею та вичерпно показано роль в них українського козацького війська. Текст насичений оригінальними документами, які засвідчують мужність та відвагу захисників фортеці. Видання широко проілюстроване автентичними матеріалами.
Для науковців, фахівців, а також для всіх, хто цікавиться історією України.

Пример страницы
Пример страницы
Пример страницы


Заруба В. «Наталівка. Село на Україні»

Год издания: 2013
Страниц: 236
Язык издания: укр.
Обложка: твердая

Код товара: gor094
Цена: 190 грн.

У книзі, на значному фактичному матеріалі, відтворено історію села Наталівка Солонянського району Дніпропетровської області та події і факти, пов’язані з нею, - від кінця 18 століття до наших днів. Для жителів села і народжених у ньому, істориків, краєзнавців, учителів та учнів.

Пример страницы

Савчук В., Старостін В. «ДНУ ім. Олеся Гончара: від перших споруд до сучасного університетського містечка»

Год издания: 2013
Страниц: 84
Язык издания: укр.
Обложка: твердая

Код товара: gor093
Цена: 65 грн.

У монографії простежено історію різноманітних проектів університетського містечка ДНУ ім. Олеся Гончара, історію окремих його навчально-наукових споруд (частина з них на сьогодні має значну історичну та архітектурну цінність). Визначені та описані етапи його розбудови, здійснено періодизацію формування комплексу університетських споруд. У виданні наведено значну кількість ілюстрацій, що відтворюють процес розбудови університетського містечка та його сучасний вигляд.

Пример страницы
Пример страницы


Литвинова Т. «Поміщицька правда». Дворянство Лівобережної України та селянське питання наприкінці 18 – у першій половині 19 ст.

Год издания: 2011
Страниц: 732
Язык издания: рус.
Обложка: твердая

Код товара: gor092
Цена: 260 грн.

«Селянське питання», що вивчається в історіографії соціальної історії Східної Європи кінця 18 – середини 19 ст. як найбільш значуще та знакове, у монографії розглядається під нетрадиційним кутом зору – «поміщицької правди». Це не апологетика дворян-поміщиків, а розширення «дослідницької оптики». Основна сюжетна лінія розкривається на широкому фоні соціально-правових та соціально-економічних екскурсів. Автор намагається представити колективні уявлення дворянства щодо ідеалів соціальної взаємодії . Основний пафос книжки спрямовано на руйнування міфу про «соціальний егоїзм» та «національну зраду» елітою інтересів українського народу.

Пример страницы

А также многое другое...



Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте