Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 30 июня 2024
08:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Десять найгучніших ДТП на Дніпропетровщині за три роки

Десять найгучніших ДТП на Дніпропетровщині за три роки
Цієї осені жителі Дніпропетровщини двічі згадували жертв автокатастрофи в Марганці. У вересні 2013-го суд виніс останній обвинувальний вирок у справі про скандальну ДТП. А 12 жовтня виповнилося три роки з моменту найбільшої аварії в історії незалежної України. На жаль, і після неї автокатастрофи на Дніпропетровщині продовжують забирати життя людей. «Зоря» пригадала 10 найбільш резонансних ДТП, які сталися в області за останні три роки. Також ми дізналися, що вирішило слідство. Аварії названі в хронологічному порядку.

Найбільша в Україні автокатастрофа: крапку поставлено

Фінальну крапку у справі про найбільшу в історії незалежної України автокатастрофу поставили через майже три роки після самої аварії. 4 вересня 2013 року Марганецький міський суд виніс вирок власникові маршрутки, що зіштовхнулася з поїздом, — п’ять років позбавлення волі. Підприємця визнали винним у тому, що він допустив до керування автобусом водія без укладення з ним відповідного договору.

12 жовтня 2010 року близько 9-ї ранку на 116 км Придніпровської залізниці на перегоні Нікополь — Марганець маршрутний автобус «Еталон» виїхав на рейки, де в нього врізався локомотив ВЛ 8-1583. Локомотив майже 300 метрів протяг автомобіль. У цей момент в салоні маршрутки було 53 особи. У результаті зіткнення 45 з них, у тому числі й водій автобуса, загинули.

Кримінальну справу щодо винуватця ДТП — водія автобуса Миколу Гречка — закрили у травні 2011 року у зв’язку з його смертю. Слідство відносно інших винних тривало ще два з половиною роки, поки у вересні 2013-го на п’ять років не засудили власника приватного підприємства.

Залізнична аварія у Братському: доля справи невідома

Через півтора місяця після трагедії в Марганці Дніпропетровщину стрясла ще одна аварія на залізничному переїзді. Цього разу місцем зіткнення став переїзд у Покровському районі.

26 листопада 2010 року о 12.35 біля села Братське водій автомобіля «Samand» виїхав на рейки. У цей момент до переїзду під’їжджала кранова дрезина. Незважаючи на звуковий сигнал і червоне світло, автомобіль виїхав на залізничне полотно, де з ним зіштовхнувся електропоїзд.

Водій автомобіля загинув на місці. З ним у салоні були 14-річна дівчинка й 28-річна жінка. Пасажирки вижили, однак обох у важкому стані госпіталізували.

Як повідомили нам в обласному управлінні міліції, матеріали по цій справі відправили в лінійний відділ на станції Бердянськ ГУ МВС України в Запорізькій області.

Ще одна аварія за участю поїзда: ДАІ в невіданні

Про те, що 15 листопада 2011 року на Дніпропетровщині сталася ще одна аварія за участю поїзда, наступного дня повідомила ДАІ. Однак одержати інформацію про розслідування цієї справи «Зорі» так і не вдалося, тому що в обласному управлінні міліції немає відомостей про цю аварію.

Якщо вірити повідомленню ДАІ й фотографії від 16 листопада позаминулого року, розміщеним на сайті відомства, усе відбувалося таким чином.

Близько сьомої вечора до залізничного переїзду перегону Милорадівка — Кудашівка у Криничанському районі під’їжджав автомобіль «Renault 19». 54-річний водій не звернув уваги на системи регулювання переїздом і виїхав на рейки на червоне світло. Там машина зіштовхнулася з локомотивом. У результаті ДТП відразу загинули водій і пасажирка іномарки. Ще одна пасажирка, 23-річна дівчина, була госпіталізована.

Уже рік шукають винних в аварії у Кривому Розі

20 січня 2012 року недалеко від водонасосної станції у Кривому Розі зіштовхнулися «Жигулі» і сміттєвоз. Близько 12-ї дня «ВАЗ 21011» з боку селища Широке рухався у бік ж/м Інгулець. Водій автомобіля, не впоравшись з керуванням, вилетів на зустрічну смугу. «ГАЗ 3307», що рухався назустріч, не встиг уникнути зіткнення. «Жигулі» дістали потужний удар у правий бік, від чого вилетіли на узбіччя. У цей момент у салоні «ВАЗа» було п’ятеро людей. Водій і ще один пасажир у результаті зіткнення дістали травми. Іншим трьом пасажирам вижити так і не вдалося.

У червні 2012 року кримінальну справу по факту цього ДТП направили в Інгулецький районний суд Кривого Рогу. Там, як повідомили в обласному управлінні МВС, вона розглядається досі.

Аварія за участю мнсника: винний мертвий, справу закрито

23 січня 2012 року в Дніпропетровському районі у ДТП потрапив колишній глава міського управління МНС Дніпропетровська Костянтин Гарбузюк. Аварія сталася на 416 км траси Бориспіль — Дніпропетровськ — Запоріжжя, у кількох кілометрах від Дніпропетровська. Позашляховик «Mitsubishi Outlander», яким управляв Гарбузюк, зіштовхнувся з мікроавтобусом «Мерседес». У результаті ДТП постраждали обидва водії, а також дружина екс-чиновника, котра разом з ним була в автомобілі. Всіх трьох доставили в лікарню.

Через тиждень правоохоронці порушили кримінальну справу. У ході розслідування з’ясувалося, що в аварії винний водій мікроавтобуса. Він не впорався з керуванням і вилетів на зустрічну смугу. 31 жовтня 2012 р. кримінальну справу закрили у зв’язку з його смертю. Причину смерті нам не повідомили.

Суддя з Орджонікідзе позбавлений волі на п’ять років

15 квітня 2012 року на першому км траси Орджонікідзе — Шолохове в Нікопольському районі знайшли труп збитого чоловіка. Правоохоронці з’ясували, що його збив голова міськсуду Орджонікідзе Анатолій Гордієнко. Увечері 14 квітня Гордієнко на своєму «Мерседесі» вискочив на пішохода, коли той ішов по узбіччю. Жертвою служителя Феміди став житель села Шолохове Олексій Сипко.

У вересні 2012 року обласна прокуратура звернулася до Генпрокуратури України з вимогою звільнити Гордієнка з посади. 2 жовтня 2012 р. парламент вимогу задовольнив.

Ще приблизно півроку про справу нічого не було чути. Але наприкінці лютого 2013-го стало відомо, що Анатолій Гордієнко все-таки постане перед судом. І вже навесні Заводський районний суд Запоріжжя виніс йому вирок — п’ять років позбавлення волі з випробним терміном три роки.

Аварія на трасі Знам’янка — Луганськ — Ізварине: загинули всі, у тому числі і винуватець ДТП

12 червня 2012 року близько п’ятої ранку на 188 км траси Знам’янка — Луганськ — Ізварине розбився автомобіль «LADA 217130». 24-річний водій машини з російськими номерами не впорався з керуванням і вилетів на узбіччя. Машина на великій швидкості врізалася в дерево.

Усі, хто був у салоні, загинули. Серед пасажирів і чотиримісячний малюк, що їхав зі своєю мамою. Чотири чоловіки від травм померли на місці, ще один вмер по дорозі в лікарню. Троє чоловіків були громадянами Росії. Мама загиблої дитини мала український паспорт.

26 червня, майже через два тижні, кримінальну справу закрили через смерть винного в аварії водія.

Ще одна криворізька аварія. Справу закрито

30 червня 2012 р. на проспекті 200 років Кривого Рогу близько дев’ятої вечора в районі зупинки «Ринок Ювілейний» п’яний водій автомобіля «Шкода Октавія» на швидкості 120 км/год. влетів в автобус «А 04911 ТУР СПГ». Іномарка виїхала на зустрічну смугу, де й зіштовхнулася з маршруткою. Водій «Шкоди» і його пасажир загинули на місці. Водій автобуса і ще 12 пасажирів дістали травми.

Уже першого липня Саксаганський райвідділ міліції порушив кримінальну справу по факту ДТП. Слідство тривало майже два місяці. Тільки 23 серпня 2012 року справу закрили у зв’язку зі смертю винного — 25-річного водія «Шкоди».

Три росіянки загинули в Новомосковську

4 серпня 2012-го три росіянки загинули на Дніпропетровщині. Аварія зі смертельним наслідком сталася близько 14.30 на 150 км автодороги Харків — Красноград — Дніпропетровськ. «Шевроле Лачетті» з російськими номерами під’їжджала до Дніпропетровська. Машиною управляла 22-річна дівчина. Раптом вона втратила контроль над кермом. Автомобіль з віадука злетів у кювет. Після удару об землю «Шевроле» перевернувся й упав у яр в десяти метрах від траси. З чотирьох пасажирок вижити вдалося тільки двом. Водій і ще дві дівчини дістали смертельні травми.

Цього ж дня новомосковська міліція почала розслідування аварії. Через два місяці, 28 вересня 2012 року, справу закрили у зв’язку зі смертю винуватиці ДТП — водія «Шевроле».

ДТП на Софіївщині: водія засудили на шість років

Це ДТП у Софіївському районі сталося 26 грудня 2012 року на 107 км траси Дніпропетровськ — Миколаїв. Близько сьомої ранку вантажівка «Рено преміум», що їхала в напрямку Кривого Рогу з Дніпропетровська, протаранила мікроавтобус «Мерседес Спринтер». Водій маршрутки йшов на обгін автомобіля, що рухався поруч, однак не розрахував швидкість і дистанцію. Великовантажівка, котра їхала назустріч, протаранила в бік «Спринтер». У результаті два пасажири мікроавтобуса загинули на місці, а один помер в лікарні. Ще сім осіб дістали травми.

Софіївський районний суд Дніпропетровської області завершив розгляд кримінальної справи по цьому факту у травні 2013 року. Винним суд визнав водія мікроавтобуса. Він позбавлений волі на 6 з половиною років.

Тільки цифри

В ГУ УМВС Дніпропетровської області нам повідомили, що з початку жовтня 2010-го року до жовтня 2013-го на території Дніпропетровської області сталося понад вісім тисяч ДТП. В них загинули більш ніж 1130 осіб і майже 10 тисяч дістали травми.

##: ДТП
Gorod.dp.ua на Facebook.


Виола  (05.12.13 12:56): "З чотирьох пасажирок вижити вдалося тільки двом. Водій і ще дві дівчини дістали смертельні травми."
Может я чего то не понимаю ...Или с математикой плохо ..Их же 4 а не 5
Ответить | С цитатой
Я не поняла...  (29.11.13 18:49): Это по Форбусу или ГосСтату? Ответить | С цитатой
???  (29.11.13 09:57): Украина - це Эвропа??? А? Ответить | С цитатой
Искусство вед  (28.11.13 21:55): Опять для даунов хит-ПаРад включили. К чему бы это? Наверняка ПРограмма изучения мовы для нищих. Ответить | С цитатой
777  (28.11.13 20:54): А мартовское ДТП на Победе? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Петрович  (28.11.13 19:00): Прикольно, судью который сбил и свалил осудили на 5 лет с отсрочкой три года (т.е. эти три года он свободен как ветер и если не напортачит в этот период то сидеть он не будет), а водителю микроавтобуса, который никуда не уехал - шесть лет без всякой отсрочки. Вот вам и правосудие. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (32)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (8)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (7)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте