Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 29 июня 2024
13:37

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Бути УкРАїнцем значить знати своє призначення у всесвіті

Бути УкРАїнцем значить знати своє призначення у всесвіті
Зовсім скоро, 30 листопада, у Дніпропетровську відбудеться УкРАїнське Дійство. Цей захід ламає одразу цілу низку стереотипів і показує, що УкРАїнці вміють не тільки водити хороводи і співати журливих пісень. Організатори заходу пропагують ідею, що УкРАїнці – це світогляд, який притаманний активним та усвідомленим людям.

Захід прийматиме Концерт-Холл «Опера». І це один зі зламів стереотипів: у «царстві гламуру» та популярному місці для гучних тусовок зберуться люди у вишиванках, спілкуватимуться УкРАїнською, та протягом усього дня не вживатимуть ні алкоголю, ні кави, ні м’яса. Що найцікавіше – це не сектанти і не політики. Це люди, які займають активну життєву позицію, реалізують громадські проекти, хочуть поділитися своїм досвідом один із одним та просто провести час у теплій атмосфері.

Проте ці умови не є «фільтром» для гостей. На захід запрошують усіх охочих, незалежно від того, якою мовою вони спілкуються та які продукти вживають щодня. Єдиною умовою є дотримуватися цих простих правил на самому дійстві: не палити, не вживати алкоголь та каву, не їсти м’яса і риби, спілкуватися УкРАїнською без політики. Метою є занурити гостей заходу у атмосферу УкРАїнського простору, вільного від обтяжуючих продуктів та розмов.

«Сподіваюсь, кожна людина, яка прийде на захід, побачить людей красивих, впевнених у собі, в національних костюмах чи красивому вбранні, людей світлих, які говорять УкРАїнською. І якщо ви відчує так, як нам про це мріється, то вам не захочеться повертатися до світу, який минає», - зазначає організатор заходу Микола Лукашов.

Вживання «заборонених» на заході продуктів забирає у людини багато життєвої енергії, яку можна значно ефективніше використовувати. І це на своєму прикладі хочуть показати організатори.

Сам захід складатиметься із двох частин. Із 12 до 17.30 представлять приблизно 20 презентації від організацій та громадян. Це спортивні, дитячі, освітні, науково-футуристичні проекти. Презентанти – «люди, які прокидаються», люди які готові весь свій потенціал вкладати у побудову нової УкРАїни.

З 18 до 21 години гості заходу зможуть насолодитися культурною програмою. Із музики має бути джаз, класика та наприкінці - «УкРАїнськa творчість у чистому вигляді».

Організатори тримають своєрідну інтригу. Вони не називають конкретних учасників та виступаючих.

«Коли людина знає чітко, що там буде вона радше не приходить. Вона не відчує того обміну енергією, зробить протилежні висновки. Людина складає певну думку, але якщо її привести, то на 70-80% воно відрізнятиметься від того, що вона уявляла», - пояснює Микола Лукашов. Тобто у такий спосіб гостей бережуть від упереджень та закликають прийти, щоб відчути атмосферу. Микола інтригує: «Можливо, тим, хто туди прийде і не треба чути того, що там буде. Можливо, для когось там заготовлена доленосна зустріч, хтось знайде людей чи інформацію, яку шукав усе життя».

Як зрозуміти, що цей захід саме для вас? Якщо ви відчуваєте, що з цим світом щось не так, і хочете змінювати його, міняючись самим, то ви знайдете на дійстві багато однодумців і замість безвиході відчуєте світло.

Кожен учасник заходу буде її співорганізатором та долучиться до творення атмосфери заходу. Його метою є показати інший вимір успіху – і матеріальний і ДУХовний. Люди вільні від шкідливих звичок здатні тонше відчувати світ, вони усвідомлюють своє призначення та починають діяти, змінюючи світ довкола. «Перший наш постулат – прокинся, зрозумій, хто ти є, чого від тебе хоче світ. Це не означає, що у тебе одразу починається життя як у раю. Ні, просто стає набагато цікавіше. Ті випробування, які трапляються – вони легше долаються, в тебе все виходить, бо ти дієш згідно своєму призначенню», - ділиться досвідом Микола Лукашов. «Це не буде шоу, подія має бути діловою та спокійною, з УкРАїнським натхненням».

Організатори навіть не сподіваються, що кожен гість заходу зрозуміє і одразу розділятиме ці погляди. Радше навпаки, готові до нерозуміння і на першому етапі. Проте зазначають, головне – не те, що людина зрозуміє, а те, що вона відчує та чи отримає вона імпульс до змін на краще.

УкРАїнське Дійство відбудеться 30 листопада в концерт–холі «Opera» (вул. Дзержинського, 23).

12:00 – презентації,
18.00 – концерт.

Захід не комерційний. Вхід складає 50 грн, і ці кошти підуть на відшкодування.
Подробиці на сайті - www.kraina-ra.org.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   

Читайте также:

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (18)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте