Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
05:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині памятають про загиблих героїв та піклуються про живих

На Дніпропетровщині памятають про загиблих героїв та піклуються про живих
На обліку в лікувальних закладах Дніпропетровщини перебуває 118 тис ветеранів війни, які потребують особливого ставлення та умов. Цьогоріч 112 тис з них вже пройшли комплексні профогляди, в тому числі на дому було оглянуто 14,4 тис немобільних ветеранів. Стаціонарне лікування в 2013 році отримали понад 11 тис ветеранів.

Такі дані навів губернатор Дмитро Колєсніков під час селекторної наради з керівниками міст та районів області.

Так, у 2012 році було створено госпіталь на 100 ліжок на базі Дніпродзержинської міської лікарні №5 – це вже третій госпіталь у регіоні. До цього в області функціонувало два таких медзаклади з загальною потужністю у 250 ліжок. Окрім госпіталів, у всіх медзакладах Дніпропетровщини створені палати для ветеранів війни з загальною потужністю у 1158 ліжок.

«Для того, щоб забезпечити ветеранам війни гідні умови перебування у лікарні, у 2013 році фінансування на медикаменти та продукти харчування, у порівнянні з 2011 роком, збільшилося майже втричі – з 9,6 млн грн до 26,6 млн грн», – сказав губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков.

До кінця 2013 року на Дніпропетровщині буде оздоровлено 6 тис 300 ветеранів. Це на 300 людей більше, ніж минулого року.

Керівник регіону зазначив, що протягом останніх трьох років завдяки державній субвенції в області вдалося збільшити обсяги закупівель санаторно-курортних путівок для ветеранів. Так, якщо у 2011 році за кошти державної субвенції було придбано 1197 путівок, то у цьому році цифра збільшилася до 1719.

«На Дніпропетровщині розширена мережа медичної допомоги для ветеранів. Фінансування на медикаменти та продукти харчування для ветеранів, у порівнянні з 2011 роком, збільшилося майже втричі. Суттєво збільшені можливості для якісного відпочинку та оздоровлення наших ветеранів».

Губернатор Дмитро Колєсніков зазначив, що в 2013 році санаторно-курортне лікування вже отримали понад 5 тис ветеранів області. Ще понад 1 тис інвалідів та ветеранів війни, які за станом здоров’я не можуть відвідувати здравниці, отримали компенсації на загальну суму в більш ніж 300 тис грн.

Напередодні відзначення 70-річчя Битви за Дніпро на Дніпропетровщині капітально відремонтують 36 пам’ятників Великої Вітчизняної війни. Також за завданням губернатора Дмитра Колєснікова в області проводиться благоустрій меморіалів, пам'ятників, братських могил, меморіальних дощок, музеїв, кімнат бойової слави.

«Наш регіон був місцем важких кровопролитних боїв під час Великої Вітчизняної війни. Не одна тисяча полеглих воїнів і мирних громадян знайшли останній притулок на нашій землі. На честь героїв на Дніпропетровщині встановлені пам’ятники, які сьогодні нагадують нашому поколінню про подвиг воїнів про їх прагнення до Перемоги», - сказав керівник регіону.

Дмитро Колєсніков також додав, що благоустрій місць бойової слави має бути спільною справою усіх мешканців області. Керівник регіону поставив завдання залучати до цієї роботи молодь, волонтерів та громадськість.

Загалом в області на державному обліку перебуває 1233 пам'яток, пов'язаних з подіями Великої Вітчизняної війни (975 в районах і 258 у містах області). Це пам'ятки історії (поховання загиблих у роки війни, місця боїв, пам'ятні знаки) і пам'ятники монументального мистецтва (скульптури і скульптурні композиції, які увічнюють видатні військові події і пам'ять окремих їх учасників).

Gorod.dp.ua на Facebook.


Паша-биолог  (23.10.13 14:57): Судя по состоянию памятников на окраинах городов и сельской местности то не особо. Больше денег уходит на бродячих собак, которые стерилизованные или нет их обгаживают. Відповісти | З цитатою
piligrim-1  (22.10.13 21:18): На Днепропетровщине помнят о погибших героях и заботятся о живых_____ - один раз в году... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті