Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 12 червня 2024
23:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині відновлено роботу ще одного дитячого садка

|«« «« »» »»|

Губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колєсніков урочисто відкрив після реконструкції в селі Мар’янське Апостолівського району дитячий садок «Малятко», який було зачинено протягом 17 років. Тепер у ньому всі діти села зможуть отримати якісну дошкільну освіту.

У селі Мар’янське після відкриття оновленого дитячого садочка «Малятко» розпочали роботу 4 групи, у кожній з яких по 20 вихованців. Відкриття цього об’єкту дозволило повністю охопити всіх дітей села Мар’янське дитсадовською освітою.

З моменту відкриття у 1986-му році цей дитсадок був другим домом для дітей. Але будівля старіла без ремонту, і, врешті-решт, була закрита. 17 років малеча була позбавлена можливості отримувати дошкільну освіту в повному обсязі. У селі Мар'янське працював тільки один заклад з 2-ма дитсадівськими групами. Що, звичайно, не могло охопити всіх дітей дошкільною освітою.

Реконструкція корпусу дитсадка тривала протягом 2013 року і проводилась в рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України». У будівлі проведено внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи, замінено інженерні мережі, встановлено 2 сучасні опалювальні котли, застосовано енергозберігаючі технології. Кошти у розмірі 882,343 тис грн на капітальний ремонт, 250 тис грн на придбання меблів та інвентарю і 407,596 тис грн на повну реконструкцію топкової було виділено з обласного та місцевого бюджетів.

«Дитячий садок - це перша ланка в ланцюжку системи освіти. Саме у дошкільному навчанні закладаються основи світогляду людини. Тому так важливо в кожному місті, селі та селищі забезпечити можливість для дітей отримувати дошкільну освіту»,- наголосив голова облдержадміністрації.

Лише в 2013 році в області було створено у дитсадках 527 нових місць для дітей від 2 до 6 років. У цілому, в Дніпропетровському регіоні працює 951 дитячий садок, який забезпечує понад 111 тис дітей якісною дошкільною освітою. Загалом, в області всіма формами дошкільної освіти охоплено 93% всіх дітей відповідного віку. По Україні цей показник становить - 84,4%.

В цілому до кінця 2013 року планується відкрити 32 дошкільні установи і створити більше 50 додаткових груп. Це дозволить створити ще близько 3 тисяч нових місць у дитсадках області.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Кома  (25.08.13 12:41): Возродили работу советского наследства, а радости будто что-то своё создали для народа. Відповісти | З цитатою
гость  (23.08.13 23:00): какие несчастные лица на фото у детишек...довели страну Відповісти | З цитатою
redwlad  (23.08.13 18:16): Ну конечно,а 5 закрыли)))ахахаах Відповісти | З цитатою
Кузя  (23.08.13 17:06): А почему в пгт Юбилейный Днепропетровский район бывший садик Чебурашка, в котором был до недавнего времени интернат, отдали в аренду Благотворительному фонду Ахметова "Надия та житло".Когда на районе два садика переполненных. Детей по 30 чел в группах.Пусть купят себе помещение и оказывают помощь.Кто подумает о просто детях Юбилейного и почему гос. собственность отдают тихонько, как будто это лично председателя Каминского здание. Відповісти | З цитатою
Куличенко  (23.08.13 17:04): Страшно себе представить, что будет с этими детьми в 2015 году, когда в рамках вступления Украины в зону свободной торговли с евросоюзом их родителям запретят торговать на базаре собственными руками выращеной сельхозпродукцией! Відповісти | З цитатою
пустой пиар  (23.08.13 16:46): А сколько садиков разваливающихся по городу?! Горисполком тогда сдавал эти здания в аренду под производство лапши, например . Сколько педагоги в свое время обращались везде, чтобы сады не закрывали, но у них аппетиты большие! Возле 107-й школы, какой д/сад был ! Весь в зелени, вдали от дорог, дети, как в санаторий с удовольствием ходили. И что теперь ? Ноль! Да какие-то гаражики на територии. Відповісти | З цитатою
кент  (23.08.13 13:16): Зачем подавать новости на городском сайте про глушь Днепропетровской области??? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті