Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
19:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Відзначено героїчний вчинок мешканця Жовтих Вод

Відзначено героїчний вчинок мешканця Жовтих Вод
У наш час дуже рідко можна зустріти людину, яка небайдужа до чужого горя. Проте є ще люди, які здатні на сміливі дії та ризик заради спасіння життя інших.

Так, 19 травня 2013 року у місті Жовті Води Давидов Валерій Володимирович, 1948 року народження, врятував життя 4-річної дівчинки. Перебуваючи вдома сама, Даша Григоренка самостійно перелізла через перила балкону на третьому поверсі і, не втримавшись, зірвалася вниз. У цей момент поруч вже перебував Валерій Давидов, який зловив падаючу дитину.

15 серпня начальник Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області полковник служби цивільного захисту Ігор Романюк особисто привітав жителя міста Жовті Води Валерія Давидова. Він вручив герою Почесну грамоту за мужність та відвагу при порятунку людини.

На зустрічі було зазначено, що впродовж 2013 року на території Дніпропетровської області Головним управлінням було зафіксовано більше 120 надзвичайних подій, на яких врятовано 183 особи. Серед врятованих - 25 дітей. В основному героїчні порятунки були вчинені співробітниками ДСНС при безпосередньому виконанні службового обов'язку. З числа врятованих - 18 людей були врятовані цивільними особами, при цьому майже завжди були проявлені особисті мужність та героїзм. Але особливо увагу привернув випадок у місті Жовті Води.

«Унікальність цього порятунку полягає в тому, що Валерій Давидов дуже вчасно проїжджав поблизу цього будинку на своєму автомобілі, де, вже ледве тримаючись руками за зовнішні перила балкону, висіла дівчинка. При цьому Валерій Давидов проявив свою уважність і небайдужість, помітивши дитину. Не злякавшись складної ситуації та висоти падіння, повністю розраховуючи тільки на самого на себе, Валерій Давидов думав тільки про одне - врятувати дитину!», - повідомив начальник Головного управління полковник служби цивільного захисту Ігор Романюк.

Враховуючи мужність і героїзм, проявлені жителем міста Жовті Води під час порятунку 4-річної дитини, Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області подає Давидова Валерія Володимировича у номінанти акції «Герой-рятувальник року», яка буде проведена 17 вересня у місті Києві в день професійного свята Дня рятівника.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Юлия  (16.08.13 10:00): Родителям ноги целовать дядьке, после возвращения с принудительных работ. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Знающий  (16.08.13 09:40): А чему тут удивляться? у нас в стране медалями о орденами могут обвешиваться только чиновники, большинство которых нечего не проявило, никакого героизма. А те люди , которые действительно делают какое-то добро или рискуют своей жизни ради кого-то получают по грамоте и крепкое пожатие руки "кровосись" наших высших.
Может кто помнит, как вроде в 2005 году в Днепре с апелляционного суда сбежали 4 террориста. Так за двумя, которые захватили маршрутку с водителем, гнался экипаж ГАИ, которых расстреливали как мишень, а ГАИ было запрещено открывать ответный огонь, но в итоге беглецов словили, ну а некоторые погибли беглецы, потом уже при перестрелке на стройке..
И что потом в итоге, ГАЙцов наградили тоже грамотами, наобещали золотое будущее , 3х комнатные квартиры и это все на камеры. А на самом деле ГАЙцов даже лишили премий, и заставили машины ремонтировать от пуль за свои деньги.
Вот так у нас в Украине ценится подвиги.
А потом народ удивляется, чего некоторые сидят сложа руки
Відповісти | З цитатою
333  (16.08.13 08:57): Мужик - молодец, а родители - конкретные уроды! Небось пивко под футбол или маманя звездела с подружкой, коза драная! Відповісти | З цитатою
марина  (16.08.13 06:10): Огромное спасибо, Валерий Владимирович, за спасение ребенка!
Приятно, что рядом живут люди, готовые прийти на помощь ближним в самых неожиданных ситуациях.
А всем родителям (в том числе и мне) это напоминание, что нужно повнимательнее следить, чем занимаются дети. И не позволять им разгуливать по балконам без присмотра.
Відповісти | З цитатою
предложение  (15.08.13 21:22): Выдвинуть в номинанты мера города. Відповісти | З цитатою
прохожая  (15.08.13 21:17): для девочки это второй день рождения, а Валерий Владимирович -новый крестный отец! Спасибо Вам, Валерий Владимирович и от меня . Відповісти | З цитатою
Вопрос  (15.08.13 19:31): Вот скажите, а неужели не нашлось медали или ордена??
Вилкул с Удодом себя обвешали с головы до ног, но почему для героев нет достойной награды?
Відповісти | З цитатою
Кот МатРосКин  (15.08.13 17:36): И я со всеми вами согласен - молодца деда.
Правда, помню краем глаза, как в возрасте 4-х - 5-ти лет я играючи выпрыгивал с пятого этажа, а на первом меня постоянно ловила за ухо недоброжелательная соседка - тринадцатилетняя пионерочка, девица не дюжего ума , но с широкими плечами (плавала на чугунной байдарке за завод "Металлист") и только единожды зацепившая меня веслом за бровь, когда я перед прыжком забыл крикнуть "кия". Так что случай ваш не уникален. Могу и доказательство предъявить - мой полосато-седой от внезапного весла хвост.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дмитрий  (15.08.13 17:29): А че так долго грамоту готовили!!! Відповісти | З цитатою
GArik  (15.08.13 16:59): МОЛОДЕЦ! Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті