Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 05 мая 2024
09:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Волонтери допомогатимуть рятувальникам в профілактичній роботі з населенням

Волонтери допомогатимуть рятувальникам в профілактичній роботі з населенням
Головне управління ДСНС України у Дніпропетровській області продовжує налагоджувати тісну співпрацю з волонтерами та волонтерськими організаціями.

З метою забезпечення організації взаємодії Головного управління з волонтерами у проведенні інформаційно-роз’яснювальної та профілактичної роботи у сферах цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки у Головному управлінні створено Центр взаємодії з волонтерами та волонтерськими організаціями. Він працює заради налагодження дієвого публічного діалогу та ефективної взаємодії Державної служби України з надзвичайних ситуацій з волонтерами та волонтерськими організаціями у сфері цивільного захисту та безпечної життєдіяльності.

Основним завданням новоствореного Центру – є організація профілактичних, інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо запобігання надзвичайним ситуаціям та допомоги людям у випадку їх виникнення.

Так, 7 серпня у Головному управлінні ДСНС в області відбулось установче засідання Центру взаємодії з керівниками волонтерських організацій Дніпропетровщини. До зустрічі були запрошені керівники та актив Дніпропетровської обласної молодіжної громадської організації «Молоді регіони», Дніпропетровської обласної молодіжної ради при облдержадміністрації, Дніпропетровської молодіжної ради при міському голові, молодіжного руху "Міські забави". Нараду очолив особисто начальник Головного управління полковник служби цивільного захисту Ігор Романюк.

Учасники зустрічі обговорили ряд важливих питань: зокрема, можливість залучення волонтерів до заходів попередження та реагування на можливі надзвичайні ситуації. Було узгоджено комплекс спільних заходів подальшої співпраці. Також, начальник Головного управління запропонував волонтерам долучитися до громадсько-масових заходів для проведення профілактичної роботи щодо запобігання нещасних випадків під час відпочинку на воді, пожежам в екосистемах та побуті.

Обговорювались питання проведення як теоретичного, так і практичного навчання для волонтерів. Такий курс має включати комплекс основних знань з тематики запобігання надзвичайним ситуаціям, алгоритму дій при виникненні різних надзвичайних ситуацій та надання первинної допомоги постраждалому.

Молоді добровольці, які займають активну життєву позицію, висловили своє бачення пріоритетних напрямків в їх подальшій спільній роботі з рятувальниками. Волонтерів цікавили багато питань, зокрема таких як пропаганда здорового способу життя серед молоді, запобігання травмуванню та загибелі людей під час надзвичайних ситуацій, у тому числі пожеж, а також створення інформаційно-роз’яснювальних відеосюжетів, використання соцмереж та інших інформаційно-пропагандистських важелів формування у громадян уважного ставлення до питань власної безпеки.

Наостанок зустрічі було прийняте рішення створити чіткий спільний план дій подальшої співпраці рятувальників Головного управління та волонтерів щодо сумісної активної інформаційно-роз’яснювальної роботи із населенням.

«Виконуючи завдання, яке поставили Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських, зараз ми створюємо нову сучасну систему цивільного захисту, яка дозволить підвищити швидкість реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру, забезпечить чітку координацію дій структур, що задіяні під час надзвичайних ситуацій - влади, рятувальників, комунальних служб, армії, волонтерів та створити можливість для оперативного інформування населення. Відтепер робота з волонтерами є окремим напрямом діяльності рятувальників Дніпропетровщини. Волонтери допомагатимуть у нашій професійній діяльності, зокрема пропаганді безпечного життя. Вони готові співпрацювати у заходах із запобігання виникненню та, в окремих випадках, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій», – підсумував нараду начальник Головного управління полковник служби цивільного захисту Ігор Романюк.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте