Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
12:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Гвардійському свято

|«« «« »» »»|

Сьогодні, 2 серпня, у селищі Гвардійське, де дислокується 25-а окрема Дніпропетровська повітряно-десантна бригада високомобільних десантних військ Сухопутних військ Збройних Сил України відбулося відзначення Дня Високомобільних десантних військ та 83-ї річниці з Дня створення повітряно-десантних військ.

Вже стало доброю традицією, щорічно, 2 серпня, відзначати цей день як свято тих хто служив у десантних військах. Саме цього дня, у далекому 1930-му році, коли під час навчань Московського військового округу, під Воронежем, вперше у світі було висаджено повітряний десант розпочався бойовий літопис легендарної «крилатої гвардії».

Дніпропетровщина пишається воїнами-десантниками. Саме тут народився Герой Радянського Союзу, генерал-армії Василь Пилипович Маргелов, який по праву вважається Десантником №1. Саме наша земля стала гостинною для військовослужбовців 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади влітку 2002 року. Тоді було прийнято рішення про передислокацію бригади з міста Болград. 16 липня 2002 року особовий склад 3-го парашутно-десантного батальйону під час проведення батальйонного тактичного навчання провів десантування з трьома одиницями БМД на незнайому та непідготовлену площадку приземлення поблизу селища Гвардійське. На навчаннях був присутній Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України, який вручив бригаді Бойовий прапор. З цього часу бригада має назву – 25-а окрема Дніпропетровська повітряно-десантна бригада.

Традиційно, у цей день, привітати десантників зі святом прийшли гості, серед яких було чимало ветеранів-десантників, які з’їхалися з багатьох куточків України та зарубіжжя.

«Сьогодні до бойового вишколу українських блакитних беретів пред’являються особливі вимоги. Ваше пряме завдання - досконало знати нову техніку і озброєння, до тонкощів розбиратися у сучасній тактиці ведення бою. І, звичайно ж - виховувати молоде покоління десантників у дусі патріотизму та вірності військовому обов’язку. Я знаю, як багато це значить для кожного з вас, бо сам був у «гарячих точках». Як і ви мав честь бути «крилатим піхотинцем», - підкреслив керівник регіону Дмитро Колєсніков під час привітання військової частини зі святом.

Нагірний Карабах, Придністров’я – це те, що назавжди закарбувалося у пам’яті ще молодого десантника Дмитра Колєснікова у 1990-1992 роках. Це те, що кожного дня нагадує девіз повітрянодесантних військ – «ніхто, окрім нас» та змушує працювати заради миру на рідній землі та розвитку регіону.

Розпочалися урочисті заходи на стадіоні селища з шикування особового складу бригади, виносу Бойового прапору частини та святкового мітингу.

Слова вдячності за сумлінне виконання службових обов’язків воїнам-десантникам виказали голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Дмитро Колєсніков, командир 6-го гвардійського армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-майор Руслан Хомчак та інші поважні гості.

Під час урочистого мітингу командир бригади полковник Юрій Содоль також привітав особовий склад і звернувся до своїх підлеглих.

Кульмінаційним продовженням свята і справжнім видовищем стало виконання показових стрибків з парашутом спортсменами – парашутистами, екстремальний показовий виступ воїнів розвідувально-десантної роти бригади, розіграш різноманітних тактичних епізодів, виконання одного з нормативів розрахунками зенітних установок, а також демонстрація бойових можливостей парашутно-десантного відділення на БМД-2.

Військовослужбовці розвідувально-десантної роти бригади продемонстрували усім гостям одиночні та групові прийоми рукопашного бою, тактичні дії групи розвідки, щодо знищення лідера незаконного озброєного формування. Крім того воїни – розвідники демонстрували свою майстерність і спроможність вижити і виконати поставлене бойове завдання у будь яких умовах обстановки.

Також, в рамках святкування Дня повітряно-десантних військ, усі присутні мали можливість ознайомитися зі зразками бойової та спеціальної техніки, їх тактико-технічними характеристиками, стрілецькою та холодною зброєю, оснащенням парашутно-десантних підрозділів, зразками парашутів, тощо.

Довідка:

25 окрема Дніпропетровська пові́тряно-деса́нтна бригада  елітне з’єднання Збройних Сил України і унікальна за своїм призначенням (цілеспрямовано підготовлена для дій у тилу противника) та озброєнням (має у своєму складі БМД-1, БМД-2, БТР-Д, 2С9 "Нона") та може десантуватися з літаків Іл-76 у повному складі з технікою та особовим складом для виконання отриманого завдання.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ПоРосятко  (02.08.13 16:07): ПРаздник в..изде, а не только у вас. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті