Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 17 июня 2024
21:40

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Латиноамериканська проза

|«« «« »» »»|

Книгарня «ВіЗ» презентує доробок найвідоміших латиноамериканських письменників: Кортасара, Льоси і Карпентьєра.

  1. Кортасар Х. «Читанка для Мануеля». 416 сторінок. 2009 рік

    «Читанка для Мануеля» — останній роман Хуліо Кортасара (1914—1984), аргентинського письменника, безумовно, одного з найвідоміших в літературі Латинської Америки та й усього світового красного письменства. Як і в «Грі в класи» (цей роман вийшов друком у видавництві «Фоліо» у 2008 році), у центрі уваги письменника — філософія, сенс життя, кохання, призначення людини.

    «Читанка для Мануеля» — це роман-колаж, «книжка в книжці». Молоді латиноамериканці Патрісіо і Сусанна, які живуть у Парижі на початку 1970-х років, роблять для свого сина Мануеля читанку, наклеюючи в альбом газетні вирізки. І як практично в усіх своїх творах Кортасар не ставить останню крапку: обрати фінал книжки, як і фінал життя — це прерогатива читача....

  2. Карпентьєр А. «Розправа з методом». 384 сторінки. 2011 рік

    У романі "Розправа з методом" видатний кубинський письменник Алехо Карпентьєр (1904 - 1980) сатирично відображає багато подій життя Латинської Америки останніх десятиліть.

  3. Льоса М.В. «Сон кельта». 542 сторінки. 2012 рік

    «Сон кельта» – приклад «ревізіоністського історичного роману» (Б. Макхейл) або ж «історіографічного роману» (О.Звєрєв). Наратив побудовано на реінтерпретації моделей «альтернативної історії» – про Роджера Кейсмента, який починав як британський дипломат, а згодом став діячем ірландського національно-визвольного руху. Кейсмент народився неподалік від Дубліна. 1882 році Роджер вступив на службу в Міністерство закордонних справ. Був консулом у Мозамбіку (1895-1898), Анголі (1898-1900), Конго (1901-1904).

    Роман Льоси має виразний антиколоніальний пафос, і це незважаючи на численні заяви самого Нобелівського лауреата про небезпечність форм «націоналізму» в сучасному світі. Націоналізм для Льоси – це насамперед форма диктатури, за якої людське життя нічого не важить порівняно з «великими» ідеологічними проектами державців. Проте заперечення Льосою націоналізму аж ніяк не означає заперечення національної ідентичності.

    Зрештою, сам письменник, який боровся за пост Президента Перу (і який програв унаслідок нечесної політики з боку свого супротивника Фухіморі), неодноразово виступав за збереження того, що становить підґрунтя перуанідаду (перуанської національної ідентичності), як, наприклад, Музей пам’яті.

  4. Льоса М.В. «Витівки кепського дівчиська». 478 сторінок. 2010 рік.

    Події роману розпочинаються в Перу 50-х років, де юний Рікардіто закохується в чилійку Лілі, яка не відповідає взаємністю на його почуття. Згодом, зі скандалом, з’ясовується, що вона перуанка з бідної родини, яка обманом намагалася увійти в коло заможних ровесників. Після цього Лілі зникає з життя Рікардо Самокурсіо.

    Через багато років, коли Рікардо буде підкорювати Париж, він знову її зустріне, але в образі революціонерки Арлетти. Але і цього розу вона безслідно зникне з його життя щоб потім знову і знову з’являтися в різних образах: мадам Арну – жінкою французького чиновника, місіс Річардсон – дружиною англійського аристократа, Куміко – рабинею японського якудзи Фукудо. І кожен раз вона розбиватиме йому серце і тікатиме від нього.

Нагадуємо, що знайти нас можна на Карла Маркса, 18, в книгарні «ВІЗ» (екс-«Мамай») в приміщенні Наукової бібліотеки та за телефонами 095-234-00-82, 067-58-29-815. У всесвітній мережі шукайте нас тут: [email protected], vk.com/club55066997, facebook.com/vizknyg.

Працюємо щоденно: пн – пт 10:00 – 19:00, сб – нд 11:00 – 18:00.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Фабра жінка потрапила під колеса Toyota Land Cruiser (9)

•  У МОЗ заявили, що українці зловживають сіллю: проблема у хлібові (9)

•  У Дніпрі на Калнишевського мікроавтобус Mercedes на переході збив жінку з собакою (8)

•  До Дніпра вже прибула партія з 9 останніх трамваїв із Німеччини (7)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (7)

•  Монастирський острів: ідеальний відпочинок у серці Дніпра (7)

•  Кабмін змінив правила перевірки водіїв на стан сп'яніння (6)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (6)

•  Знаменитий дніпровський мандрівник Сергій Гордієнко зібрався у новий європейський похід (5)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте