Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 17 июня 2024
19:54

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Цинамонова клепсидра

|«« «« »» »»|

Книгарня «ВіЗ» презентує творчість митця світової слави з Дрогобича.

Він був заарештований за використання в картині блакитно-жовтих фарб. Врешті, трагічно загинув від кулі есесівця в єврейському гетто. Кілька країн світу й досі змагаються за право вважати його «своїм»…

  1. Бруно Шульц «Цинамонові крамниці та всі інші оповідання». 384 сторінка. 2013 рік

    Це перший повний переклад творів Бруно Шульца на українську мову. Здійснив його один із найзнаковіших сучасних письменників Юрій Андрухович. Сам Юрій Андрухович зізнається, що ще до прочитання прози Шульца почав вважати його своїм улюбленим письменником. Переклад почав робити з оповідання «Серпень», і саме ним перекладач радить починати своє знайомство зі світом Бруно Шульца.

  2. Бруно Шульц «Літературно-критичні нариси». 174 сторінки. 2012 рік

    Ця збірка літературно-критичних, теоретично-літературних та філософських текстів Бруно Шульца відкриває нову грань творчості мистця й дозволяє поглянути на нього як на талановитого літературного критика, уважного до сучасного йому літературного дискурсу. Бруно Шульц постає як філософ й теоретик літератури, який створив оригінальну концепцію літературної творчості, запропонував власний інструментарій аналітичного прочитання і рецепції художнього тексту.

  3. Бруно Шульц «Книга листів». 360 сторінок. 2012 рік

    Бруно Шульц (1892–1942) був видатним епістолографом. Його листи часто ставали зав'язком майбутніх оповідань, є високими зразками прози магічного реалізму. «Книга листів» – збірка усіх вцілілих листів до друзів, колег, партнерів у видавничих і мистецьких починаннях, освітянських установ. Вона також містить віднайдені листи до Бруно Шульца, які дозволяють краще зрозуміти перипетії індивідуальної біографії митця, його творчі пошуки та осягнення.

  4. Фіцовський Єжи «Регіони великої єресі та околиці. Бруно Шульц і його міфологія». 544 сторінки. 2010 рік

    Виданння увійшло до числа найкращих книжок Львівського Форуму Видавців-2010!!!

    Великого прозаїка Бруно Шульца час і обставини прирекли на смерть від ґестапівської кулі та забуття. Проте польський поет і літературознавець Єжи Фіцовський (1924 – 2006) урятував пам’ять про геніального дрогобичанина, упродовж 60 років невтомно шукаючи його земні сліди та інтерпретуючи літературну, графічну, епістолярну й критичну спадщину. Ця книга – опис цієї видатної пригоди духу, своєрідний інтелектуальний детектив, пам’ятник багатокультурному середовищу Галичини, безповоротно зруйнованому нацистами й комуністами. Збірник усього, що написав Є. Фіцовський про Шульца, адресований шанувальникам літератури та мистецтва ХХ століття, широкому колу читачів, які цікавляться гуманітарною проблематикою.

Нагадуємо, що знайти нас можна на Карла Маркса, 18, в книгарні «ВІЗ» (екс-«Мамай») в приміщенні Наукової бібліотеки та за телефонами 050-041-34-45, 067-58-29-815 або написавши на [email protected]. А ще долучайтесь до нашої групи «Книгарня ВіЗ» вконтакті: vk.com/club55066997 та у фейсбуці: www.facebook.com/vizknyg.

Працюємо щоденно: пн – пт 10:00 – 19:00, сб – нд 11:00 – 18:00.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У МОЗ заявили, що українці зловживають сіллю: проблема у хлібові (9)

•  У Дніпрі на Фабра жінка потрапила під колеса Toyota Land Cruiser (9)

•  У Дніпрі на Калнишевського мікроавтобус Mercedes на переході збив жінку з собакою (8)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (7)

•  Монастирський острів: ідеальний відпочинок у серці Дніпра (7)

•  До Дніпра вже прибула партія з 9 останніх трамваїв із Німеччини (7)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (6)

•  Кабмін змінив правила перевірки водіїв на стан сп'яніння (6)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)

•  Знаменитий дніпровський мандрівник Сергій Гордієнко зібрався у новий європейський похід (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте