Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:44

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина презентувала Петриківку у Греції

|«« «« »» »»|

21 червня 2013 року Дніпропетровщина презентувала у Греції виставку «Петриківський розпис – колір традицій», яка експонуватиметься в Культурному центрі Посольства України до 15 липня.

За дорученням голови Дніпропетровської обласної ради Євгена Удода у відкритті виставки і презентації Дніпропетровщини в Афінах взяла участь делегація з нашого регіону.

Слід зазначити, що проведення виставки є результатом співпраці Посольства України в Греції з Національною комісією України у справах ЮНЕСКО і Дніпропетровською обласною радою.

Гості виставки, крім перегляду експозиції, взяли участь у майстер-класах, які проводили майстрині з Петриківки та ознайомились з унікальною технікою малювання і особливостями Петриківського розпису. Виставки також пройдуть в інших містах і селищах Греції, щоб сприяти зближенню культур наших народів. Слід зазначити, що ця подія викликала великий інтерес з боку грецької спільноти. Перед усім, це пов'язане з тим, що українська діаспора – п'ята за чисельністю національна громада в Греції. Значна її частина – це наші земляки – вихідці з Дніпропетровщини.

Відносини Дніпропетровщини та Греції не обмежується культурними зв'язками. Так, в рамках програми розвитку українсько-грецького регіонального співробітництва відбулась зустріч делегації Дніпропетровської області з грецькими бізнесменами. Грецьку сторону на зустрічі представляли керівники близько 30 компаній, які зацікавлені у розвитку торговельно-економічних відносин з Україною.

В ході заходу відбулися презентації економічного потенціалу Дніпропетровщини. А також грецькі товаровиробники представили зразки своєї продукції.

Під час двосторонніх зустрічей представники бізнес-структур України та Греції провели плідні переговори щодо експорту грецьких товарів на український продуктовий ринок. Зазначена зустріч дозволила презентувати в Греції можливості та потенціал Дніпропетровської області, що посприяє ефективному пошуку ділових партнерів та налагодженню двосторонніх бізнес-контактів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ПОст.  (28.06.13 00:58): После оглушительного успеха Петриковской росписи в Париже, которую за казённый счёт представляли наши вожди, теперь отправились "каледовать" в Грецию. Понятно, что путешествовать за казённый счёт очень приятно... и скоро всем 300 000 мастерам петриковской росписи посыпятся закази из-за рубежа. Валюта хлынет к нам рекой. Ура! После Греции на очереди Англия, королева которой спит и видит себя в окружение петриковских поделок.
Эмблема ПР будет непременно включать в себя что-то из шедевров петриковской росписи.
Відповісти | З цитатою
333  (26.06.13 13:47): Убитой Греции (как и нам скоро!) только петриковской росписи не хватало! Эвропа видит только наши черноземы и место для свалки непотреба - и всё! При случае можно разбомбить, хотя нет, Россия не позволит! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті