Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
22:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Ліки для гіпертоніків зі знижкою можна купити вже у більш ніж половині аптек Дніпропетровщини

Ліки для гіпертоніків зі знижкою можна купити вже у більш ніж половині аптек Дніпропетровщини
На Дніпропетровщині за останні два місяці стало на 95 аптек, які продають ліки для гіпертоніків зі знижкою, більше.

Наразі у державному пілотному проекті з регулювання цін на лікарські засоби для осіб із гіпертонічною хворобою беруть участь 680 аптек та аптечних пунктів (55% від загальної кількості в області).

Про це повідомили у департаменті охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Президент України Віктор Федорович Янукович наголошує: ліки мають бути якісними та максимально доступними для кожного українця. Зокрема, це стосується препаратів від гіпертонії, - зазначила начальник управління департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова. - Проблема гіпертонії є актуальною майже для всіх сімей України. Не виняток і Дніпропетровщина - кожен четвертий мешканець області страждає на цю хворобу».

Вона додала, що питання боротьби з гіпертонією в Україні вирішується перш за все на державному рівні. Діє проект, який дає можливість за рецептом від лікаря купувати ліки від цієї хвороби зі знижками 15-70% (залежно від виробника). Різницю в ціні аптекам компенсує держава.

« У перспективі такий підхід дозволить зберегти життя не однієї сотні мешканців області », - підкреслила Олена Лугова.

Забезпечити можливість у повному обсязі скористатися перевагами проекту для якомога більшої кількості людей – ось одна з головних завдань обласної влади, вважає губернатор Дмитро Колєсніков. За дорученням керівника області на Дніпропетровщині триває активне розширення мережі аптек та аптечних пунктів, які беруть у ньому участь.

«Така робота проводиться для того, аби мешканці як великих міст, так і найвіддаленіших селищ області могли придбати ліки від гіпертонії за доступними цінами у найближчій аптеці, - зазначила Олена Лугова. – Найактивніше долучаються до проекту райони Дніпропетровщини».

Вона додала, що власники аптек без побоювань залучаються до проекту, адже їх колеги вже переконалися - компенсація державою надається без перебоїв та у повному обсязі. У 2013 році в Дніпропетровській області на ці цілі виділено державну субвенцію в сумі понад 4,5 млн грн. Наразі суб'єктами господарювання до департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації подано реєстрів на суму майже 1 млн 116 тис грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Волошка  (08.06.13 10:13): Наконец-то произошла спайка аптекарского бизнеса с бюджетом. Проверить использования средств практически невозможно! Браво госчиновникам. Спят и видят свою выгоду во всем. Відповісти | З цитатою
Горожанка  (06.06.13 13:27): Борьба с гипертонией по украински - это извлечение денег из карманов населения руками медиков, которых просто уничтожают за то, что они мало выписывают рецептов и не разносят их по домам граждан, а те в свою очередь мало доходят в аптеки, чтобы выкупить никому не нужные препараты. Відповісти | З цитатою
гость  (06.06.13 08:16): Плоды черноплодной рябины(арония), растёртые с мёдом или сахаром, 1-2 чайных ложки, запить парой глотков чистой воды! На зиму вымытые ягоды замораживаю в морозилке, оттаиваю и употребляю по мере надобности.Весьма помогает. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Кадровик  (06.06.13 00:44): Действительно, чего то здесь не то. Городской сайт, так напишите про городские аптеки конкретно. А от давления эналаприл в разных видах и все, так он, который отечественный, копейки стоит. Відповісти | З цитатою
Уточнение  (05.06.13 19:15): Опубликуйте весь список (перечень лекарств) пожалуйста. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті