Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Петриківський розпис вирушив до Франції

Петриківський розпис вирушив до Франції
4 червня у Дніпропетровську відбулася урочиста відправка делегації до Штаб-квартири ЮНЕСКО (Париж), де незабаром відкриється виставка «Петриківський розпис – колір традицій».

Загалом автобусна мандрівка дніпропетровської делегації, учасниками якої є майстри петриківського розпису, бандуристи, та представники ЗМІ триватиме більше двох тижнів – з 4 по 20 червня. Автобус, розписаний петриківським орнаментом, крім Парижу, заїде до Вроцлава (Польща) та Праги (Чехія). Саме тут роботи петриківських майстрів зможуть побачити місцеві жителі.

Дніпропетровську делегацію у подорож з урочистостями провели виконуючий обов'язки голови Дніпропетровської обласної ради Анатолій Адамський, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Станіслав Молоков, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней.

- Петриківський декоративний розпис яскравою сторінкою увійшов в історію культури українського народу. Імена наших народних майстрів з Петриківки вже давно відомі далеко за межами України, - підкреслив Анатолій Адамський. - Тому для Дніпропетровщини надзвичайно важлива участь у міжнародних заходах зі збереження культурної спадщини, що проходять на такому високому рівні. Наш регіон має багаті культурні традиції і Петриківка – одне з небагатьох місць, де дбайливо зберігають традиції давніх народних промислів. Тому основною метою виставки «Петриківський розпис – колір традицій» – показати спадкоємність традицій наших майстрів, як культурні цінності Петриківки передаються від покоління до покоління.

По завершенню урочистої церемонії представники делегації попрямували до Парижу. Наостанок Анатолій Адамський побажав членам делегації щасливої дороги і вдалого проведення виставки.

Вироби петриківських майстрів в Парижі експонуватимуться протягом 4 днів - з 10 по 14 червня. Ця подія присвячується святкуванню 10-ї річниці Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини. Метою виставки є презентація робіт українських майстрів Петриківського розпису, які планується внести до репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства (ЮНЕСКО), а також підвищення туристичної привабливості області.

Загалом на виставці буде презентовано 55 робіт, виконаних у єдиному, традиційному Петриківському стилі. В рамках виставки Україну у Штаб-квартирі ЮНЕСКО, зокрема, представлятимуть Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, губернатор Дніпропетровської області Дмитро Колєсніков та голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:


  


Гость 2  (05.06.13 17:20): А может лучше бы Министр культуры поехал бы??? Відповісти | З цитатою
Н-й  (05.06.13 15:27): "В рамках выставки Украины в Штаб-квартире ЮНЕСКО, в частности, будет представлять вице-премьер-министр Александр Вилкул, губернатор Днепропетровской области Дмитрий Колесников и председатель Днепропетровского областного совета Евгений Удод."
Наши удоды до Парижа долетели!За чей счет банкет?Может дома "покращенной разрухой" занимались бы!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
небольшой репортаж  (05.06.13 15:26): http://gorod.dp.ua/myfoto/set.php?id=839 Відповісти | З цитатою
гость  (05.06.13 15:06): "роспись отправился" - это на каком языке? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті