Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 17 июня 2024
10:25

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Для протидії лiсовим пожежам cтворено Міжвідомче угрупування сил

Для протидії лiсовим пожежам cтворено Міжвідомче угрупування сил
Для протидії пожежам у екосистемах України створено Міжвідомче угрупування сил у складі понад 50 тис осіб та більше 10 тис одиниць спецтехніки, — повiдомив Олександр Вілкул.

У Сумській області пройшли тактико-спеціальні навчання з питань ліквідації надзвичайних ситуацій в літній період. У рамках цих навчань, що проходили під керівництвом Президента України Віктора Януковича, Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул провів виїзне засідання Міжвідомчого оперативного штабу з питань координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади.

За інформацією Укргідметеоцентру з другої половини червня і до середини жовтня очікується значне підвищення температури повітря відповідно і рівня пожежної небезпеки в природних екосистемах.

«Пожежі в природних екосистемах є однією із загроз літнього періоду для території України. Щорічно лише у лісових масивах фіксується близько 2 тис. пожеж. До територій з високою і надзвичайно-високою пожежною небезпекою відносяться 4 млн. лісових масивів, 2,2 млн. га торфовищ та понад 277 тис. га природних заповідників. Захист територій і населення – стратегічне завдання. Щоб попередити надзвичайні ситуації Урядом вживаються профілактичні та превентивні заходи», - сказав голова Міжвідомчого оперативного штабу Олександр Вілкул.

Він також зазначив: «Для оперативного реагування в пожежонебезпечний період створено Міжвідомче угрупування сил від Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, ДСНС та Державного агентства лісових ресурсів. Задіяно понад 50 тисяч осіб та більше 10 тисяч одиниць спецтехніки, у тому числі автоцистерни, автомобілі освітлення і зв’язку, екскаватори та інша інженерна техніка».

Додатково від підприємств Державного агентства лісових ресурсів підготовлено 687 протипожежних автомобілів, 537 протипожежних модулів, 7500 ранцевих оприскувачів. Забезпечено чергування понад 20 тисяч осіб лісової охорони.

Також в усіх областях має бути складений перелік техніки підприємств, яка може бути задіяна для ліквідації надзвичайних ситуацій. Олександр Вілкул поставив завдання забезпечити постійне чергування пожежної авіації у регіонах, де прогнозується найбільша небезпека виникнення лісових пожеж. Це АР Крим, Донецька, Дніпропетровська, Житомирська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Харківська, Херсонська та Черкаська області.

Як доповів Олександру Вілкулу Голова ДСНС Михайло Болотських у пожежонебезпечних регіонах від ДСНС чергують 4 вертольоти з водозливними пристроями, 3 пожежні літаки та 1 літак для розвідки і доставки особового складу. Від Міноборони чергує 3 вертольоти з водозливними пристроями. «Необхідно забезпечити своєчасне виявлення лісових пожеж на початковій фазі їх виникнення, оперативне реагування на них і своєчасне інформування населення про можливі надзвичайні ситуації. Тому потрібно проводити щоденний моніторинг ситуації в екосистемах країни», - сказав Олександр Вілкул.

Голова Держагенства лісових ресурсів України Віктор Сівець доповів, що Держагентством та його територіальними органами було встановлено 100 спостережних веж, які обладнані відеоспостереженням. «Це дозволяє в радіусі 30 км проводити постійний моніторинг за тим, що відбувається в лісових масивах та у разі необхідності вживати дії. При перших проявах диму, оператор миттєво дає сигнал лісовій охороні, протипожежні бригади виїжджають по вказаним координатам і ліквідують пожежу в початковій стадії», - сказав він. Завдяки вжитим заходам у 2013 році у порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість лісових пожеж скоротилася майже в 2 рази з 662 до 366. А площа їх осередків скоротилася більше ніж у 4 рази з 700 га до 160 га.

Довідка:

22 травня на засіданні Уряду Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула було призначено Головою Міжвідомчого оперативного штабу з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади для попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у літній період 2013 року. До штабу також увійшли керівництво Державної служби з надзвичайних ситуацій, Мінрегіону, Мінагрополітики, Мінекономіки, Міноборони, МВС, Мінфіну, Мінприроди, Мінохорони здоров'я, Міненергетики, Мінінфраструктури, Державного агентства лісових ресурсів, Держагенства водних ресурсів, Держагенства резерву, Держагенства автомобільних доріг.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте