Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
06:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вітаемо колектив «Дніпроазоту» з 75-річчям підприємства

|«« «« »» »»|

Цього року «Дніпроазот» відзначає 75-річчя від дня заснування. Це одне із найбільших підприємств хімічної промисловості Дніпропетровщини та одне із лідируючих підприємств хімічної галузі України.

Підприємство, на якому працює близько 4 тисяч фахівців, привітав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков. Також керівник регіону під час урочистостей вручив обласні нагороди кращим працівникам «Дніпроазоту».

Дніпропетровщина по праву вважається одним з промислових центрів хімічного та нафтохімічного комплексу України, продукція якого користується попитом у кожній галузі економіки. Нині більш як 100 підприємств хімічного комплексу області виробляють мінеральні добрива, лакофарбові матеріали, автомобільні та сільськогосподарські шини, промислові вибухові речовини, гумотехнічні вироби для більшості галузей промисловості. У нашому регіоні працюють відомі далеко за межами держави флагмани хімічної індустрії області: ПАТ «Дніпроазот», ПАТ «Лінде Газ Україна» і ТОВ «Промислове підприємство «ЗІП».

Підприємства хімічного комплексу роблять значний внесок у наповнення бюджету не тільки регіону, а й країни в цілому. Так обсяг реалізованої хімічної продукції по області за 2012 рік склав 10,4 млрд грн, а його питома вага у загальнообласному обороті від промислової діяльності визначилась на рівні понад 5%.

Цього року одне із найпотужніших підприємств хімічної промисловості Дніпропетровщини відзначає своє 75-річчя. «Дніпроазот» був заснований у 1938 році, на той час це було одне із перших підприємств, яке стало використовувати прогресивну технологію для виготовлення синтетичного аміаку з коксового газу для потреб сільського господарства. Сьогодні це одне із найбільших хімічних підприємств регіону та України.

Вітаючи колектив заводу з річницею керівник регіону Дмитро Колєсніков наголосив, що Дніпропетровщина пишається «Дніпроазотом» та цим покладає на підприємство високу відповідальність.

«Вміння працювати на результат, досягати поставлених цілей і з гідністю тримати марку високих вимог сучасного. Сьогодні час ставить перед нами високі вимоги: екологічні, економічні та соціальні. Тому кожне підприємство, а особливо великі комбінати, з відповідальністю повинні ставитися до вирішення поставлених завдань. Це екологічна безпека, підвищення заробітної плати співробітникам, соціальної захищеності працівників, підвищення конкурентоспроможності, економічного і промислового зростання», - наголошує Дмитро Колєсніков.

За останні 3 роки на Дніпропетровщині створено понад 200 тис. нових робочих місць. У сфері легалізації трудових відносин вже пророблена велика робота - тільки за перший квартал цього року в області легалізовано 1,7 тисячу робочих місць. А це означає, що 1,7 тисячі людей почали отримувати офіційну зарплату, яка в сьогоденні дозволяє їм бути соціально захищеними - з правом на відпустку і лікарняний, а в майбутньому це позначиться і на їх пенсії. Між обласною владою, роботодавцями та профспілками укладено тристоронній договір, який спрямований на підвищення якості умов праці та соціальної захищеності працівників. Особлива увага приділяється медичному обслуговуванню: підвищуються стандарти надання меддопомоги, закуповується нове обладнання та автотранспорт, розширюється мережа медичних закладів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


takprosto.biz.ua  (24.05.13 15:04): а еще у профкома предприятия есть весьма информативный и живой блог, достойный внимания: http://azot.dp.ua/ Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті