Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
15:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Виробництво продукції хімічної промисловості на теренах Дніпропетровщини

Виробництво продукції хімічної промисловості на теренах Дніпропетровщини
Дніпропетровщина по праву вважається одним з промислових центрів хімічного та нафтохімічного комплексу держави, продукція якого користується попитом у кожній галузі економіки як у якості сировинних ресурсів, так і в якості каталізаторів науково-технічних показників виробництва.

Мінеральні добрива, лакофарбові матеріали, автомобільні та сільськогосподарські шини, промислові вибухові речовини, гумотехнічні вироби для багатьох галузей промисловості – далеко не повний перелік продукції, що виробляється нині на підприємствах 11 міст області (Дніпропетровська, Вільногірська, Дніпродзержинська, Кривого Рогу, Жовтих Вод, Марганця, Нікополя, Новомосковська, Орджонікідзе, Павлограда, Синельникового) та 10 сільських районів (Дніпропетровського, Криворізького, Криничанського, Новомосковського, Петриківського, П'ятихатського, Солонянського, Синельниківського, Томаківського, Царичанського). Однак левова доля їх випуску та реалізації сконцентрована в обласному центрі та місті Дніпродзержинську, де працюють відомі далеко за межами держави флагмани хімічної індустрії області: публічні акціонерні товариства «Дніпроазот» та «Лінде Газ Україна», товариство з обмеженою відповідальністю промислове підприємство «ЗІП».

Підсумком роботи галузі за 2012р. стало зростання темпу виробництва проти рівня попереднього року (індекс–101,9%), що забезпечено результатами роботи підприємств з виробництва гумових та пластмасових виробів (122,6%), де значно збільшено випуск шин (але, на жаль, за рахунок низької бази порівняння). Однак їх успішну роботу знівелювали виробники хімічної промисловості (93,8%), ними зменшено випуск добрив азотних мінеральних чи хімічних на 10,9%, кислоти сірчаної – на 29,9%. Обсяг реалізованої хімічної та нафтохімічної продукції за 2012р. склав 10,4 млрд. грн., а його питома вага у загальнообласному обороті від промислової діяльності визначилась на рівні понад 5%.

Не кращі часи настали для товаровиробників цих галузей у 2013р.: протягомІ кварталу п. р. зафіксовано постійне падіння темпів випуску проти відповідних періодів 2012р. як у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, так гумових і пластмасових виробів. Внаслідок цього у січні–березні 2013р. показники падіння темпів випуску склали відповідно 96% та 74,6%. Зменшено виробництво пластмас у первинних формах на 9,6%, засобів миючих та для чищення – на 10,2%, фарб та лаків на основі полімерів – на 16,9%, кислоти сірчаної – на 29,9%.

Хімічній та нафтохімічній промисловості Дніпропетровщини, яка має значний науковий, освітній та виробничий потенціал, належить широко його використовувати для прогресу науки й техніки, а також дбати про пріоритетні напрямки розвитку галузі та посилення конкурентоспроможності продукції – розширення асортименту, підвищення якості та технічного рівня її виробництва.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Механик  (18.05.13 18:08): Мы же знаем, что не ту страну назвали Гондурасом! Только разделение страны поможет вылезти из *опы! Відповісти | З цитатою
тот  (17.05.13 21:40): Вот, ***, в Днепре даже резинотехнические изделия выпускают. Відповісти | З цитатою
ПоРосёнок  (17.05.13 20:26): Я вам нахимичу - ГосПРемию даже уже получил. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті