Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
11:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Американець викладає у вільногірській школі

Американець викладає у вільногірській школі
У Вільногірській школі №3 мові Шекспіра дітей навчає американець —Брендон Платт. Він з невеличкого міста на півдні Сполучених Штатів. Півтора роки тому волонтерська програма «Корпусу миру США» надала можливість приїхати до України.

Брендон переконує, коли сюди їхав, то був знайомий з країною, щоправда, лише з підручників:

— Перед розподілом ми вивчали російську, нам розповідали про основи культури і традицій України. Вже потім був розподіл волонтерів у різні міста. До кожного волонтера підходять індивідуально, в залежності від світосприйняття, попереднього місця проживання. Я обрав Вільногірськ, бо сам з маленького міста Маккормік, Південна Кароліна. Я хотів працювати у чомусь середньому між мегаполісом і селом. З поданих заявок і роду занять я обрав саме Вільногірськ.

Директор Вільногірської СЗШ №3 Сергій Коцюба розповідає, як вперше запросили волонтерів:

— Знаєте, не так просто було запросити американця вчити наших учнів іноземної мови. Це досить тривалий процес, але він того вартий. Ми подали заявку до корпусу миру США, до нас приїздили їх люди, подивилися на нашу школу і вже через кілька місяців у школі вже працював перший волонтер з Америки. Брендон у нас третій, з ним співпраця йде найкраще і результати навчання досить відчутні.

Перше, що здивувало заокеанського гостя, було те, що кожен перехожий на вулиці намагається допомогти, незважаючи на погане знання мови. Також американця зацікавило те, як в українських школах учні різного віку навчаються під одним дахом та у завеликих класах:

— У мене на батьківщині неможливо, щоб учні різного віку були у одній будівлі, всі вчаться у різних корпусах: молодші, середні та старші. Це допомагає дітям відчувати себе краще у колі однолітків. Окрім цього, класи в Америці набагато менші ніж в Україні. У нашому може навчатися до десяти учнів, тут класи містять 20—27 учнів, всіх їх навчити, як на мене неможливо. Я думаю, мабуть, вашим вчителям дуже важко опитувати і вчити таку кількість учнів.

В обов’язки Брендона як волонтера входить навчання англійської дітей з 4—11 класів. Американець переконує, волонтерство — надзвичайно розвинений напрямок:

— В Америці участь у волонтерських програмах справа надзвичайно почесна і неабияк сприяє розвитку громадянського суспільства, бо кожен має змогу допомогти іншим людям. Корпус миру США займається інтеграцією українців до світової системи цінностей, а знання іноземної мови — одна з цих вимог.

Серед школярів англійська мова — один з найулюбленіших предметів. Все завдяки тому, що Брендон поєднує американську методику зі звичною нам манерою викладання. Разом зі школярами він організував «Англійський клуб», де українські учні за допомогою відеозв’язку спілкуватися з своїми однолітками з США.

— Моя сестра працює вчителем англійської у школі і веде гурток, тому я домовився з нею і по скайпу ми обмінювалися досвідом організації шкільного клубу, учні могли поспілкуватися між собою і дізнатися багато цікавого, та при цьому покращити знання англійської. Думаю, у майбутньому знання англійської їм неодмінно знадобляться при навчанні у вищій школі чи для спілкування під час подорожі з цікавими людьми з різних країн.

На уроках ми спілкуємося лише англійською

Учні погоджуються зі своїм американським вчителем, що знання англійської мови дуже необхідні, і розповідають про те, як змінилося їхнє життя після зустрічі з Брендоном.

Олена Пушкарь навчається у 10 класі. Нещодавно посіла друге місце на олімпіаді з англійської мови. Школярка переконує, цим досягненням завдячує своєму вчителю:

— Коли приїхав Брендон, стали краще знати англійську, дізналися більше про Америку. Відвідую англійський клуб. У майбутньому хочу стати перекладачем.

Антон Поляков однокласник Олени. Планує складати іспит з англійської під час ЗНО:

Завдяки Брендону я підтягнув свої знання з англійської. Зараз дивлюся кіно, програми англійською мовою, більшу частину їх змісту я розумію.

Роман Колесник, 10 клас:

— Брендон примушує нас спілкуватися на уроках лише англійською, навіть між собою. Завдяки цьому я набагато краще став розмовляти англійською. Знання іноземних мов — справа потрібна, в житті обов’язково знадобиться.

Зараз Брендон не сидить без діла. Найближчим часом він планує організувати шаховий турнір та покращувати шкільну газету.

— Я працюю волонтером у цій школі вже один рік та сім місяців. Незабаром я повинен повернутися у Сполучені Штати, тому прагну зробити все, що у моїх силах. Нещодавно всі писали твір «Будинок моєї мрії». Я намагаюся наблизити навчальний процес до американського. Ми з школярами читаємо англійські версії українських газет, таких як Kyiv Post. Кожен учень може написати до нашої шкільної газети School life і спробувати себе у ролі кореспондента чи фотографа. Це дає учням можливість самовираження.

Ось так один американський волонтер може позитивно вплинути на життя школярів та допомогти їм як у вивченні іноземної мови, так і в самореалізації, що вплине на вибір майбутньої професії, яка, можливо, буде пов’язана з англійською мовою.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Аня  (28.02.13 03:34): Ой, рассмешили, а че в США зарплата учителя меньше? Відповісти | З цитатою
Сделан в СССР  (28.02.13 00:04): Вольногорцы,Ребята,будущие мужики,не слушайте этого шпиона-посланника госдепа США!При встрече с ним,свяжите его и доставьте в ближайшее отделение милиции!Пусть это животное депортируют на родину! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дима  (27.02.13 22:37): гоните в шею этого колонизатора Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
x  (27.02.13 16:28): А диплом установленного образца у этого парня есть? Ни один из западных дипломов не дает права работы в государственных учреждениях. А этот еще и волонтер. А кто ж его проверял, может и педофил по совместительству. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
KLM  (27.02.13 16:26): Круто. Эх, мне бы такого преподователя в 10-11 классе. Диретор школы - молодец. Нужно, как в Грузии чтобы в каждой школе было по носителю языка. Удачи и волонтеру и его ученикам. Відповісти | З цитатою
Скептик  (27.02.13 15:20): Учитесь, детки, и сваливайте из этой чудесной страны. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Z  (27.02.13 13:57): ..."Окрім цього, класи в Америці набагато менші ніж в Україні. У нашому може навчатися до десяти учнів, тут класи містять 20—27 учнів, всіх їх навчити, як на мене неможливо. Я думаю, мабуть, вашим вчителям дуже важко опитувати і вчити таку кількість учнів."...
у них в Америке (могу сказать точно только про Флориду), классы не по 10 человек, а намного больше (250-350 Palm Harbor, FL), а дальше уже делятся по подгруппам: от 10 до 30 как в нашем классе, в зависимости от желающих изучать соответствующую дисциплину. А вообще, это все сильно зависит от каунти: там на каждом кусте свой председатель райсовета, со своими идеями и способом управления
Відповісти | З цитатою
sid  (27.02.13 13:39): Учить имперский язык надо всем... сейчас без него тяжело, а скоро вообще без него нельзя будет. Відповісти | З цитатою
ой  (27.02.13 13:36): Лет эдак 100 назад было модно гувернантками и учителями нанимать французов. К чему это привело и чем всё вскоре закончилось - хорошо известно... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті