Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
18:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Відкрито водозабір у селі Оленівка

|«« «« »» »»|

Голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков відкрив після реконструкції систему водозабору у селі Оленівка Магдалинівського району.

Для цього була пробурена нова свердловина та побудована водонапірна башта. Робота нового водозабору забезпечила стабільним водопостачанням близько 1 тисячі мешканців.

«Новий рік обласна влада розпочинає з відкриття найважливіших об'єктів життєзабезпечення села – газо- та водопостачання. Адже головною передумовою для розвитку села та аграрного сектора є якість життя, яка обумовлена, в том числі, і його комфортністю. У цьому році введено в експлуатацію два газопроводи у Межівському районі. Сьогодні відкрито новий водозабір у Магдалинівському районі, який забезпечив стабільним постачанням близько 1 тис жителів села Оленівка», - сказав Дмитро Колєсніков.

У селі Оленівка Магдалинівського району мешкає близько 1400 жителів. Питну воду мешканці цього населеного пункту отримують з двох незалежних систем централізованого водопостачання. Через застарілість систем водозабору однієї зі свердловин виникали перебої з водопостачанням. Зокрема, вода у старій свердловині була замулена. Доведення її до належних санітарних норм вимагало багато часу та ресурсів. Саме цим були і викликані перебої з водопостачанням, що спричиняло незручності для близько 1 тисячі жителів 7 вулиць села та дитячого садка.

Враховуючи ці факти, обласною та місцевою владою було прийняте рішення провести реконструкцію системи водозабору села Оленівка. Як доповів губернатору в.о. голови Магдалинівської райдержадміністрації Юрій Мостовий, реконструкція систем водопостачання розпочалася у 2012 році - пробурена нова свердловина глибиною 52 метра, зведено водонапірну башту, встановлено нове обладнання, прокладено 162 м водогону. Нова система водозабору підключена до діючих мереж центрального водопостачання. Вода, яку відсьогодні споживають жителі села Оленівка, відповідає вимогам санітарних норм та правил 2.2.4-171-10 „Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною”.

Довідка:

У 2012 році у Магдалинівському районі проведена реконструкція системи водопостачання Поливанівського дитячого будинку-інтернату, встановлено 3 дитячих майданчика в селах Казначеївка, Чернеччина та Личкове, капітально відремонтовано приміщення шкільної їдальні, тепломережі та котельню Магдалинівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку, проведена реконструкція приміщень Поливанівського дитсадка. Нові навчально-виховні комплекси та дитсадки відкрилися у селах Почино-Софіївка, Першотравенка, Топчине та Жданівка.

Gorod.dp.ua на Facebook.


тю  (26.01.13 10:26): Раньше просто строили водо воды. Это было нормой. А щас и башню Рожновского уже пафосно открывают. Ужасть. Відповісти | З цитатою
123  (18.01.13 21:07): Новые учебно-воспитательные комплексы и детсады открылись в селах Почино-Софиевка, Першотравенка, Топчино и Ждановка. !!!

Живу в Ждановке и за последние 20 лет тут ничего нового не открылось!!!
Відповісти | З цитатою
борат  (18.01.13 20:01): Мдя, Оленевка - это Крым, Тарханкут. А вообще новость позитивная. Відповісти | З цитатою
Еленовский  (18.01.13 16:58): Українською мовою - с. Оленівка, на русском языке - с. Еленовка Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті