Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
11:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії в Чорнобилі

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії в Чорнобилі
14 грудня Дніпропетровщина разом з усією Україною відзначає День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії в Чорнобилі. Це день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції в 1986 році.

«Подяка героям-ліквідаторам, вшанування загиблих, турбота та допомога постраждалим – це ті реальні кроки, якими ми підтверджуємо безмежну вдячность мужнім людям, які ціною власного здоров'я та життя захистили людство від жахливих наслідків ядерної катастрофи», - сказав губернатор Олександр Вілкул.

Внаслідок Чорнобильської катастрофи, яка сталася 26 квітня 1986 року, радіаційного забруднення зазнали 2 тисячі 293 населених пункти України, де проживало 2 мільйони 300 тисяч чоловік. На ліквідацію аварії Дніпропетровщина залучила потужні матеріальні ресурси, науковий та технічний потенціал. 23 тисячі мешканців Дніпропетровської області стали учасниками ліквідації аварії та її наслідків. У той же час область прийняла з Чорнобильської зони та надала житло трьом тисячам сімей.

На сьогодні на території області мешкає 24 748 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Серед них 2 764 тисячі інвалідів , 3 тисячі 742 дитини та 1 тис. 210 вдів, які підпадають під дію Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Під керівництвом Олександра Вілкула в регіоні реалізується низка програм з підтримки чорнобильців. За два з половиною роки чорнобильці отримали 65 квартир.

Цього року оздоровлено близько 1700 чорнобильців, безкоштовними ліками забезпечено більше 6 тисяч чорнобильців, візки отримали 27 інвалідів-чорнобильців, ще 146 осіб отримали інші засоби реабілітації.

В рамках Соціальних Ініціатив Президента України Віктора Януковича у медичних закладах Дніпропетровської області майже в 2,5 рази збільшено кількість стаціонарних ліжок для чорнобильців (з 30 до 80 ліжко-місць). Для цього в області відкриті реабілітаційні відділення у м. Дніпропетровську (обласна клінічна лікарня ім. Мечникова, Дніпропетровська міська багатопрофільна лікарня № 4, обласна дитяча клінічна лікарня), 20 ліжок у госпіталі інвалідів війни м. Дніпродзержинська та м. Кривому Розі (міська лікарня №3). Усі відділення оснащені сучасною технікою та спеціальним діагностичним обладнанням. В регіоні у 2012 році на лікування чорнобильців виділено в 6 разів більше коштів, ніж 2011 року – 645 тис грн.

До цього Дня у всіх містах та районах Дніпропетровської області вшановували героїв-ліквідаторів. У всіх навчальних закладах області проходили єдині уроки пам'яті та патріотизму з участю героїв-ліквідаторів.

Шостий рік поспіль Дніпропетровщина приймала міжнародний фестиваль пісні «Чорнобильські мотиви», в якому цьогоріч взяли участь більше 220 представників з України, Росії, Білорусії та Казахстану.

Також цього року на Дніпропетровщині видано другу «Книгу пам'яті про учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС від Дніпропетровської області» (перша книга була видана у 2011 році до 25 – ї річниці аварії на ЧАЕС).
Gorod.dp.ua на Facebook.


Губенистые хроники  (16.12.12 10:30): Один день спаивают, а опохмеляться целый год приходится за свои кровные. Відповісти | З цитатою
Сноб  (14.12.12 21:55): Сегодня Президент Украины привечал судей с их "Днём". В первую очередь Янукович пообещал снова повысить им зарплату и вообще позаботиться об их обеспечении социальными благами.
Не знаю ВО СКОЛЬКО РАЗ будет повышена зарплата судей, но, похоже, ИМ ПОСЛЕ ЭТОГО СТАНЕТ ТОШНО БРАТЬ ВЗЯТКИ.
Эх, некому напомнить Януковичу одну народную примету: "Сколько волка ни корми, а он всё равно ... в лес смотрит"
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті