Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 15 мая 2024
19:52

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Вибори парламенту і екологія Дніпропетровщини

Вибори парламенту і екологія Дніпропетровщини
З А Я В А
з приводу проведення акції під назвою
«Вибори парламенту і екологія Дніпропетровщини»

Нещодавно Об’єднання прийняло рішення про проведення довгострокової акції по впливу на ситуацію, яка склалася в регіоні з екологією під назвою «Вибори парламенту і екологія Дніпропетровщини». Вивчаючи інформацію з офіційних джерел, можна зробити висновок про те, що при всій тій значній роботі, яка організована в області по покращенню екологічного становища, це практично мало позначається на настроях дніпропетровців.

Якщо промислові підприємства області при всіх недоліках все ж таки виконують приписи щодо покращення своїх екологічних показників, то турботу викликає перш за все стан водойм та головної магістралі України – ріки Дніпро. Дійсно, підприємствами на реалізацію заходів головної екологічної Програми в області у 2012 році взагалі коштів витрачено менше, ніж у минулому році. Проте особливо непокоїть питання охорони та раціонального використання водних ресурсів, на що в першому кварталі року порівняно з минулим покладено всього 14,6 %.

Також суттєве занепокоєння викликають не виконані заплановані заходи, кінцевий термін реалізації яких вже минув. Таких заходів 26, із них: 8 – по охороні атмосферного повітря, 8 – по охороні та раціональному використанню водних ресурсів, 2 – по поводженню з відходами та раціональному використанню земель, 8 – по організації систем моніторингу на підприємствах. Серед підприємств, які протягом довгих років не надають необхідної уваги питанням збереження водного і атмосферного басейнів області, можна назвати головних винуватців цієї проблеми. Це:

  • Придніпровська ТЕС ПАТ «Дніпроенерго»
  • ПАТ «Євраз - ДМЗ ім. Петровського»
  • ВАТ «Інтерпайп НТЗ»
  • ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля»
  • КВП ДМР «Міськводоканал»
Такий підхід до реалізації заходів ставить під загрозу в цілому виконання Програми у встановлені терміни, що об’єктивно впливає на здоров’я дніпропетровців.

ДОГПО «Примножимо славу Придніпров’я» заявляє про своє зобов’язання активно впливати на виконання цими та іншими підприємствами обласної екологічної програми. Попереджаємо керівників промислових і сільськогосподарських підприємств про наступне:

- якщо до кінця поточного року не буде помітних зрушень у цих питаннях, залишаємо за собою право вжиття відповідних заходів громадського впливу, дійдемо навіть до акцій, головна мета яких буде спрямована проти діяльності підприємств. Хоча при цьому варто турбуватися й долею тисяч їх працівників. Але далі терпіти не можна.

Закликаємо всі екологічні та інші громадські об’єднання розпочати спільну діяльність по виведенню Дніпропетровщини з екологічного ЛИХА.

Пропонуємо майбутнім народним депутатам від Дніпропетровщини взяти собі в якості наказу громадськості регіону - через центральні структури влади лобіювати заплановані заходи держави, котра також винна у частині проблем, що впливають на ситуацію в області. На парламентських виборах ми готові своїми голосами підтримати тих кандидатів у депутати, хто буде перейматися цією важливою для області темою. Готові зустрітися для взаємодомовленностей.
Тел. для контакту: (056) 791-60-31.

Дніпропетровське обласне громадсько-патріотичне об’єднання
«Примножимо славу Придніпров’я»

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте