Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Бісерне Євро і не тільки

Бісерне Євро і не тільки
Переконана, що наші читачі навряд чи мали нагоду побачити де-небудь бісерне Євро — такого собі футбольного м’яча, виплетеного з бісеру та ще й одягненого в справжнісіньке національне українське вбрання. А от юна жителька Верхньодніпровська своїми руками створила таке диво, яке було представлене на обласному фестивалі «Петриківський дивоцвіт-2012» і вразило всіх без винятку глядачів.

Скільки в ньому копіткої роботи і з бісероплетіння, і пошиву незвичайного лялькового одягу, та й ідея сама по собі справляє незабутнє враження. Взагалі персонаж настільки гарний і позитивний, що так і тягне з ним на згадку сфотографуватися, як з дивиною якою.

...І все-таки, як це добре, що земля наша не стає біднішою на таланти! Одна тільки Катерина Окулович з Верхньодніпровщини чого варта! Мало того, що красуня і розумниця, ця дівчина донедавна ще й одночасно відвідувала шість гуртків у Палаці дитячої та юнацької творчості. Більше, правда, вона не ходитиме сюди на заняття, бо вже закінчила школу і планує вчитися декоративно-прикладному мистецтву в Івано-Франківському педінституті.

Катя змалечку танцює, гарно співає і в останньому районному конкурсі «Душі криниця» зайняла третє місце. Захопилася дівчина плетінням з бісеру ще в шостому класі і серйозно продовжила займатися вже у восьмому. Саме тоді її так зацікавив процес створення краси з маленьких намистинок, що вона і зараз не може зупинитися. У той час, як її однолітки бродять вечорами по вулицях, марнуючи свій вільний час, вона не ходить гуляти, а плете і плете різні вироби з бісеру, бо це їй цікаво. До того ж те, що інші самодіяльні майстри плетуть місяцями, вона робить за лічені вечори. Так було, наприклад, з двосторонньою картиною з бісеру, де зображено голову коня. Коней дуже любить Катина мама Анжела Олександрівна, тож донька подарувала їй цю картину на Новий рік.

— Мама не тільки відпускає мене вчитися далеко від дому, а й взагалі дає мені свободу творчості і в усьому мене підтримує. Буває важко, бо сама виховує нас, трьох дітей, але мама ніколи не шкодує для мене грошей на бісер, — посміхається дівчина. — А взагалі ми з нею однодумці.

Дівчина нарікає, що нині маленькі намистинки нерідко попадаються неякісні, тобто без дірочки посередині, а гарний бісер і взагалі недешевий. Саме через останню обставину бабуся Тетяна попервах не сприймала онуччине захоплення. Та сьогодні вона вже трохи по-іншому дивиться на все це, бо бачить успіхи онуки і радіє цьому разом з нею.

Серед Катиних робіт можна знайти витвори на різну тематику, бо ця талановита дівчина вміє однаково красиво виплести з бісеру як намисто чи браслет, так і квіти у вазоні або незвичайну ялинку. А незвичайна вона тому, що виглядає як справжнісінька, хіба що тільки не пахне хвоєю. І робила її Катя цілий рік!

У неї багато різних виробів, однак дівчина має не менше і креативних ідей. Серед її творчих задумів — зробити об’ємну українську хату з двором, а ще — рибки в акваріумі. Говорить про це, а в самої очиці так і горять. Що то вже натура творча!

До творчості долучаються і брат дівчинки — 13-річний Ілля та її сестричка Надійка, котра нинішнього року вперше піде до школи. Зовсім недавно вони разом ходили на гуртки, прагнучи проявити себе. Катя з гордістю показує ті вироби, до яких і вони доклали рук, хвалиться успіхами своїх меншеньких. Відразу стає зрозуміло, що в їхній родині панує любов і злагода, плюс творчий настрій, що допомагає дітям розвиватися як гармонійним особистостям. Катерині цікаво спробувати свої сили ще й у класичній вишивці хрестиком, а також навчитися вишивати стрічками. Вона хоче, аби її хобі стало професією, з допомогою якої вона вчитиме дітей створювати незвичайні речі власними руками.

— Мрію про те, аби в майбутньому мати свій магазинчик, — по секрету зізнається юна майстриня. — Хочу, аби красу можна було робити не тільки модно, а й вигідно.

Вже сьогодні Катерина Окулович має чимало замовлень до різних особистих свят від маминих подруг та колег, які в захваті від її творінь. Свої вироби дівчина також дарує подругам, а от для плетіння собі часу не знаходить. Однак вона цим не дуже переймається, бо знає, що попереду — ціле життя. Яскраве, барвисте, цікаве. Хочеться побажати Каті, аби все у неї вдавалося, адже вона взяла на себе небуденну місію — нести красу іншим і вчити цьому дітей. З таким підходом, щедрою на добро душею і відкритим серцем, віриться, все повинно вийти. Принаймні, ми цього їй щиро бажаємо.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин (с)  (20.06.12 19:24): Первый не бодяженый ;) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті