Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
14:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як народжується потішна лялька

Як народжується потішна лялька
Ризикну стверджувати, що в кожній жінці живе маленька дівчинка, яка любить солодощі, блискітки, а ще — гратися ляльками. Саме любов до ляльки кожна з нас проносить через усе життя, бо ця іграшка по-особливому нагадує про безтурботне дитинство. А потім ми, жінки, якось стаємо бабусями і знову повертаємося до ляльок, уже бавлячи своїх любих онучок.

Ользі Зайцевій з Жовтих Вод до статусу бабусі ще далеченько, бо її донечці з незвичним для наших країв іменем Іванна лише 16 років. Ольга Михайлівна — майстер манікюру, жінка, яка із задоволенням шиє і в'яже, одним словом має естетичну натуру. Якось вона почала шукати в Інтернеті інформацію про ляльок із... синтепону. Побачивши, як їх роблять інші, захотіла й сама спробувати. Першу іграшку створила на початку лютого і тепер не може зупинитися.

— Мене захопила ця справа не стільки технологією, скільки образністю, — ділиться Ольга Зайцева. — Ляльки виходять такими доброзичливими, милими, усміхненими. Дивишся на них — і відразу настрій покращується. Правда, є в мене одна вередлива, так для неї я довгенько не могла придумати вбрання. Помучила вона мене!..

І справді, ляльки Ольги Зайцевої — кумедні в народному стилі бабусі та дідусі, наречені, тварини — ну такі вже потішні, що дивишся на них, а посмішка на обличчі з'являється наче сама собою. Ці лялечки такі пухкенькі і потішні, що їх так і кортить взяти в руки і притулити до себе.

Процес створення чуда із синтепону і звичайної панчохи у жовтоводської майстрині починається з появи образу, під який потім підбирається зачіска, одяг і все інше. Так було, наприклад, з морячком, якому авторка пошила тільняшку, брюки кльош та безкозирку, а трубку виготовив брат Ольги Михайлівни. Його теж зацікавило нове хобі сестри. Тож цю ляльку, яка подарувала масу позитивних емоцій самій жінці, одразу ж придбали на арт-ярмарку, який пройшов у Жовтоводському історичному музеї. До речі, його директор Олена Кобзар, яка до цього моменту знала Ольгу Зайцеву як майстра манікюру, із великим здивуванням і задоволенням водночас відкрила для себе такий її талант. Сама ж авторка дещо розгубилася від того, що її ляльки на виставці майстрів у музеї користувалися таким попитом, що під кінець заходу від колекції залишилася тільки половина.

Чи ж не шкода жінці, що чимало її ляльок розкупили? Каже, якщо і шкода, то зовсім трохи. Раніше вони стояли вдома на «стінці», тож кожного разу, проходячи повз, раділа творінням власних рук. Ользі завжди хотілося, щоб вони були гідно оцінені іншими. І от дочекалася!

Так склалося, що раніше лялькарка ніде не виставляла свої роботи, — їх бачили тільки рідні. А першим поціновувачем стала донька Іванна. Створюються ж ці ляльки у звичайній кімнаті, де господиня має такий собі робочий куточок — стіл, швейна машинка, коробки з тканиною і різним гамузом. Комусь може здатися хаосом творчий безлад на її столі, але ж, як відомо, без нього абсолютно неможливе будь-яке творче заняття.

У неї — чарівні руки, які вміють створювати красу. Тепер тільки хочеться більше займатися кумедними ляльками, бо це хобі дає жінці натхнення, дарує радість серцю.

— Мені хочеться зробити свої вироби, так би мовити, більш професійними, — говорить Ольга Зайцева. — Прагну розвиватися в цій справі і набути якогось визнан­ня від тих, кому це теж цікаво. А там — як Бог дасть...

Жінка посміхається і зізнається, що ніколи не береться за роботу, якщо немає настрою або самопочуття не вельми. Адже вона знає добре, через силу діла не буде, адже у цій справі головне — позитивна енергетика. Тоді й ляльки виходитимуть дуже позитивними. Потримаєш таку ляльку в руках — і до психолога не ходи!

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 


Кармен  (07.05.12 22:11): А я люблю больше КАР и МЕН. Відповісти | З цитатою
irina  (07.05.12 13:43): Здорово! Такие забавные! И Ольга такая милая. Человек с таким обаянием может делать только таких добрых и очаровательных кукол. Очень хотелось бы самой научиться. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті