Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
08:33

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Миссия невыполнима–2. Открытое письмо активистов г. Подгородное

Миссия невыполнима–2. Открытое письмо активистов г. Подгородное
30 листопада 2011 р. Дніпропетровський обласний Апеляційний суд виніс безпрецедентне рішення стосовно всіх тих, хто має змогу на стадіоні «Колос» у місті Підгородньому займатись фізичною культурою і спортом, вести громадську боротьбу проти чиновників-корупціонерів, проводити духовно-просвітницьку роботу в Православно-християнському Центрі та мати притулок для сироти матері-одиначки із двома дітьми.

Колегія суддів у складі Максюти Ж.І. (головуюча), Костюченко Н.Є. та Осіян О.М., мабуть, не зі своєї волі, а виконуючи провладне замовлення та відбілюючи заплямовані мантії суддів Дніпропетровського райсуду, винесла дивний вердикт. Дніпропетровський Апеляційний суд визнав два законні попередні правочини (дарування та купівлі-продажу), що були незаконно скасовані судом першої інстанції, не визнав право власності на спортивний комплекс за позивачем – Підгородненською міською радою, а також підтвердив діюче право власності (свідоцтво про право на спадщину за законом не тільки в окремій ухвалі, а й рішенні). Але при цьому із незрозумілих причин суд чомусь залишає одну із вимог позивача «…витребувати із незаконного володіння…». А в рішенні раптом з’являється «скасувати реєстрацію права власності…» - вимога, яка позивачем не заявлялась і в судах двох інстанцій не розглядалась. Тобто, дане рішення Дніпропетровського Апеляційного суду виходить за рамки позовних вимог! У зв’язку з цим постає питання: чи можна витребувати майно у законного власника, повноваження якого підтверджені цим же Апеляційним судом?! Що це? Нонсенс, алогізм чи судове протиріччя? Мабуть, це правовий нігілізм, а вірніше – бомба під правосуддя «от беспредельщиков» від влади.

Як можна відібрати у законного власника його майно, яка підстава для виконавчої служби? Чи суд сам штовхає рейдерів збивати замки, виламувати двері або заганяти бульдозер? До речі, після дисциплінарного впровадження, порушеного прокурором Дніпропетровського району, 10.11.2011 р. Дніпропетровським РВ ГУ МВС України було порушено кримінальну справу №4111755 за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, за фактом викрадення воріт спортивного комплексу «Колос», де основні фігуранти – голова райдержадміністрації Кобиляцький В.Я. та мер м. Підгороднього Дудка П.Ф.

Де честь і закон? Хто зміг змусити колегію суддів прийняти таке протиправне рішення, не дивлячись на те, що перед судовим процесом було небачене в історії Апеляційного суду клопотання про недовіру та відвід всіх сорока восьми «Суддів колегії з розгляду цивільних справ Апеляційного суду» у зв’язку із так званою «електронною вертушкою», за якою дві різні апеляційні скарги, подані в різний час, потрапили до однієї трійки суддів з одним і тим же головуючим (Максютою Ж.І.). Сумарна вірогідність настання такої випадкової події 1:25 000 000! Це правосуддя чи лотерея? А може просто «русская рулетка» із патроном для інакомислячих громадських діячів?

Не розгубленість і пригніченість, а бажання згуртуватись і відстояти будь-що справедливість та правду охопила всіх тих, хто вийшов здивованим із зали Апеляційного суду: громадських діячів, священнослужителів, журналістів та просто небайдужих громадян.

Що переможе: невгамовна жага можновладців до збагачення разом із бажанням тримати всіх у покорі, відбираючи при цьому не тільки громадську приймальню, спортивні майданчики, духовний Центр, приватне майно, а головне – віру в правосуддя, справедливість, моральні принципи чи може верховенство права та сумління.

Рейдерів від влади цікавить не здоровий спосіб життя чи громадська діяльність разом із духовністю, а лише територія під об’єктом, яка вже розбита під 31 земельну ділянку разом із осушенням старого русла річки Кільчень, де нищаться ще живі представники флори і фауни. Хто ж ця загадкова приватна особа, що є замовником цієї багатоходової рейдерської комбінації, яка може залучити мільйони бюджетних коштів на знищення 20 га заказника, впливати на суди різних рівнів, змінювати цільове призначення землі, залякувати громадських діячів. Мабуть, це неглибокий пенсіонер-одинак, який зі своєї пенсії може найняти ПМК 41, проектний інститут «Дніпроводбуд» чи «Дніпрогідроводгосп». Думаємо, що найближчим часом ми назвемо ім`я цього «Робін Гуда» від влади, особливо, коли він почне пнутися до когорти депутатів Верховної Ради. А поки що за рахунок коштів бюджету він проводить власну піар кампанію, підгодовуючи конкретний виборчий округ: відкриває групи у дитсадках, відвідує школи та дитбудинки, ремонтує дороги, проводить богослужіння у храмах, реформує ЖЕКи, створює аварійні та похоронні служби, вказує кого, де і за скільки похоронити.

P.S. Поздоровляємо всіх працівників прокуратури області з їх професійним святом – Днем прокуратури. Бажаємо всім вам, крім фізичного здоров`я, духовного та морального, і щоб жодні аморальні спонукання не заплямували ваш мундир.

Просимо прокурора області – шановну Наталю Василівну Марчук взяти під особистий контроль дану резонансну відверто-рейдерську справу та надати можливість якнайшвидше проінформувати Вас на особистому прийомі про вищевикладені факти.

Просимо вважати дану публікацію офіційною заявою в прокуратуру області та інші компетентні органи.

Писаревський К.І. та
Амельченко А. «Молодь вперед»
Булигін В.А. Спортивний клуб «Колос»
Вишегородський І.Б.
Гуржій С.Г. «Новое начало»
Довгаль С. «Просвіта»
Єгоров Ю.І. «УНА УНСО»
Жих В.В. «Фортеця»
Кожушко Н.І. «Допоможемо дітям»
Крисанов І.І. Незалежна профспілка підприємців
Мазниця Р.А. «Праведна країна»
Макаренко Т.А. «Русская община»,
Марченко В.В. «Союз советских офицеров»
Маюга І.П.
Мотрюк А.В. футбольний клуб ФШМ
Отець Василій УПЦКП
Отець Михайло УПЦКП
Письменна Т.Ю.
Пономаренко А.В. «Народна козацька Рада»
Прохоренко Л.М. Фонд обдарованих дітей
Романенко В.М. «Спільна справа»
Сендецький М.І. «Земля і Воля»
Синиця Д.Д. Фонд становлення та розвитку
Снегірьова Л.І.
Соколик О.В. «Наша Україна»
Таратушко В.В. «Українська партія»
Тихомирова Т.А. «Рідна земля»
Тігов А. «Новое начало»
Ткалич Ю.П. «Симнепресс»
Швець Тетяна
Шульга С.Г. «Хід»

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

1  

palexxx  (03.12.11 08:14): Много букв. Не осилил...
1

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте