Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 24 июня 2024
16:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Перші Парубоцькі Вечорниці, або Хто кого перебреше!

Перші Парубоцькі  Вечорниці, або Хто кого перебреше!
У першу п`ятницю зими розпочнуться Вечорниці!

Культурний центр «Арт-Вертеп» (вул. Червона, 11) запрошує на «Перші парубоцькі вечорниці» за участі дніпропетровських мандрівників і сільських вчителів Юрія Фоменка, Максима Паленка, Олексія Бондаренка, Олега Репана і Тимофія Хомяка.

На вас чекають дорослі билиці про чудасії, казки-страхи та правда-бувальщина від знаних «грамотіїв» вперемішку з жартами та піснями від музик з гурту Вертеп. Також на вечорі: частування спотикачем та узваром, майстер-класи для дівчат, секрети Медовухи, а може й досвітки.

Отже, 2 грудня в п`ятницю, о 19-й годині, в перекладі на сучасну мову відбудеться Літературно-Музична Вечірка! Парубками на вечорницях виступають не заявлені поважні пани, як хтось міг подумати, а самі глядачі, на яких в першу чергу і робиться наголос. Саме молодим людям, пропонується розкрити себе в оригінальному жанрі, розказати або заспівати одну-дві коротких історії, аби слухачки заслухались, а хлопці «брешеш» сказали! Переможець, або той хто складніше «збреше», буде рекомендований кращим літературним агенціям, часописам та видавництвам, отримує пожиттєвий «вільний вхід» на всі заходи, що проводить МА Арт-Вертеп та 40% знижки на товари та послуги що пропонує наша агенція. А найголовніше – усі учасники візьмуть участь в унікальному обряді «посвяченні в парубоцтво».

Про учасників (Ваше слово та Богові у вухо):

1. Юрій Фоменко: (радимо читати: mamajkraj.blogspot.com), невтомний чумак та колекціонер людських історій, резидент сайтів Dniprograd.org та Artvertep.com. Себе називає агрономом, будує оселі та зберігає і поширює традицію сільського короткого оповідання, дотепного і розумного.

2. Максим Паленкo: художник-ілюстратор, мандрівник, мультиплікатор та поет-пісняр. За межами нашого міста відомий як «дніпропетровський репер з гітарою». Його пісні «Про клуб» або «Про те, як я провів літо» розтягуються на цитати, співаються братами Капрановими та іншими хорошими людьми.

3. Олексій Бондаренко: один із засновників гурту Вертеп. Взірцевий сім`янин і господар, а також волоцюга і блукач! Автор переважної кількості пісень Вертепу, зокрема циклу «Гайдамацькі» та «Чумацькі» пісні. Рибалка, що піймав «карася з порося» та ді-джей балакаючої радіостанції «Радіо Льоня».

4. Олег Репан: історик і краєзнавець, письменник і знавець козацьких звичаїв. Один із небагатьох викладачів Історії України на факультеті Історії ДНУ, лекціями-виступами якого направду заслуховуються студенти. Це про нього пише Ю.Андрухович в контексті нашого міста в своєму «Лексиконі», де про Mr.Homski.

5. Тимофій Хомяк: придумав більшість дніпропетровських Вертепів включно з Горою! Історик, музика гурту Вертеп та модератор Вечорниць.

Традиція: Українські вечорниці – своєрідний сільський молодіжний клуб. Усі хлопці та дівчата були не сторонніми споглядальниками, а безпосередніми учасниками й творцями колективних дійств.

Організатори вечора обіцяють, що початок зими в Культ Це «Арт-Вертеп» буде теплим та гуморним. Глядачів запрошуємо до інтерактиву та невимушеного спілкування в затишній атмосфері вечорниць.

Вхід («на дрова») - 20 грн. Крім історій та пісень, атмосфери та компанії додаємо пригощання та наливання.

Під нашим гостинним дахом завжди хліб-сіль, і тепло, і добре слово, а хвалькам і вигадькам – ще й почесне місце на покуті.

Модератор: Тимофій Хомяк.

Акредитація обов`язкова, кількість місць обмежена!

Контактна особа: Ольга Легінькова, 050-361 35 33 Місце: Культурний центр Арт-Вертеп (вул. Червона 11) Дата і час: 02.12.2011 (пт). 19:00

Gorod.dp.ua на Facebook.


Игорь  (01.12.11 22:41): Будет Павленко и Фоменко! Надо подгребать туда. Ответить | С цитатой
ГАД-2  (30.11.11 20:08): Пригласите презика и моськовского патриарха , интересно кто кого перебреше ? Ответить | С цитатой
я знаю  (30.11.11 19:56): Пригласите президента - этот перебреше не только любого , но и всех вместе взятых. Ответить | С цитатой
Привет  (30.11.11 17:32): Приду, расскажу Ответить | С цитатой
хи-хи  (30.11.11 13:59): Дуже цiкаве дiйство ) Треба не вiдмiнно сходити .

На самом деде с ..каждым годом наш социум ..всё дальше отдаляется
..от национального наследия ..а данного рода мероприятия ..как раз направлены
на культурное самосознание .
Ответить | С цитатой
0,0,0,0  (30.11.11 13:49): эти вечера уже давно проходят в верховной раде!!!1 Ответить | С цитатой
123  (30.11.11 13:39): Я знаю как минимум двух кандидатов на первое место по Днепропетровску!!! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)

•  У Дніпрі з'явився ще один диво-двір (4)

•  Відпочинок та гармонія з природою: сквер Прибережний у Дніпрі наче магнітом притягує тисячі людей (4)

•  У Павлограді хочуть витратити 137 мільйонів гривень на реконструкцію будинку для переселенців (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте