Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 12 июня 2024
13:32

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Памяти Тараса Григорьевича Шевченко

Памяти Тараса Григорьевича Шевченко
З нагоди роковин від дня народження та дня смерті великого українського поета Тараса Шевченка у Дніпропетровському художньому музеї відкрилися одразу дві міні-експозиції: петриківських розписів та екслібрисів, створених на знак вшанування пам’яті Кобзаря.

На першій виставці представлені роботи таких петриківських майстрів, як Федір Панко, Ганна Прудникова, Євдокія Клюпа, Іван Завгородній, котрі створювали свої розписи 1961 та 1964 років, до 150-ліття з дня народження Тараса Григоровича та 100-річчя від дня його смерті.

Другу міні-експозицію складають екслібриси (невеликі художньо виконані етикетки, де вказано власника книги) українських графіків Василя Хвороста, Марини Хворост-Шаульської, Андрія Хвороста, Кароліни Касьяненко, Сергія Боровського, Анатолія Худякова, Ірини Колядіної, Федора Клименка, в роботах яких присутні зображення Шевченка та образи з його творів. Репрезентовані на виставці екслібриси були створені, аби прикрасити, зокрема, книги клубу «Кобзар», товариства «Просвіта», а також таких відомих особистостей, як Іван Кулічено, Оксана Баюл, Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Анатолій Фоменко.

Виставка в Афiшi

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте