Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 08 июня 2024
13:56

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ситуация с лесными пожарами в области взята под контроль

Ситуация с лесными пожарами в области взята под контроль
dv-gazeta.info
Для ліквідації лісових пожеж на Дніпропетровщині задіяні близько трьох тисяч осіб. Наразі всі пожежі на території Дніпропетровщини локалізовані, триває їх остаточна ліквідація.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів робочу нараду щодо аналізу стану робіт з попередження та ліквідації лісових пожеж в Дніпропетровській області.

«Цього року в області протягом місяця фіксується найвища температура повітря за увесь час проведення метеорологічних досліджень, підвищений рівень пожежонебезпеки. Проте ще минулого тижня ми мобілізували всі необхідні ресурси і наразі тримаємо ситуацію під контролем – більшість пожеж локалізовані та ліквідовані. А головне – обійшлося без людських жертв», - зазначив на нараді Олександр Вілкул.

Нагадаємо, що 4 червня 2010 року, на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України, в області був створений обласний оперативний штаб з координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою у 2010 році на території Дніпропетровської області.

Обласний оперативний штаб очолює голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, який особисто координує роботу підрозділів Головного управління МНС України у Дніпропетровській області, Головного управління МВС України у Дніпропетровській області, Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства, Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації та інших підрозділів центрального та обласного рівня.

Для оперативного управління також були створені 35 територіальних оперативних штаба під керівництвом голів РДА та міських голів у всіх містах і районах області, та відомчі штаби центральних органтнів виконавчої влади та оперативні групи в сільських та селищних радах.

Між обласним оперативним штабом та територіальними штабами налагоджена чітка взаємодія – оперативно надається інформація щодо загрози або виникнення пожеж, координується залучення сил та засобів для запобігання та ліквідації пожеж.

Для проведення запобіжних та профілактичних заходів з питань протипожежної безпеки на теперішній час задіяні 2854 чоловік особового складу та 637 одиниць техніки , з них:

  • головне управління МВС України в дніпропетровській області 1105 осіб та 227 одиниць техніки,
  • внутрішніх військ та підрозділи УМВС України в дніпропетровській області 648 осіб та 145 одиниць техніки,
  • органи держаної влади та місцевого самоврядування 143 осіб та 42 одиниць техніки,
  • з обласного управління лісового та мисливського господарства 297 осіб та 78 одиниць техніки.

Організовано цілодобове патрулювання 157 мобільних груп та 396 блок постів.

З дати створення обласного оперативного штабу щоденно проводилися його засідання для координації роботи щодо попередження та ліквідації наслідків пожеж, в тому числі - з виїздом в Павлоградський та Новомосковський райони.

Кожні 2 години територіальні та відомчі штаби подають в обласний штаб оперативну інформацію. Штаби працюють цілодобово.

Для локалізації та ліквідації пожеж, яки виникли на території області, були задіяні наступні сили та засоби:

Всього для ліквідації лісових пожеж залучалися 256 од. автомобільної техніки (з них 45 пожежних автоцистерн), гелікоптери Мі-8 – 3 од., Мі-2 -1 од., літак АН-32П – 1 од., 1713 чоловік, а саме:

  • від МНС – 80 од. автомобільної техніки (з них 59 пожежних автоцистерн), Мі-8 – 3 од.,. літак АН-32П – 1 од., 407 чоловік особового складу;
  • від Міноборони – 28 од. техніки (з них 3 пожежних автоцистерн) та 975 чоловіки особового складу;
  • від Лісгоспу – 12 од. техніки (з них 5 тракторів ), 36 чоловік особового складу.

Від підприємств, установ та організацій області були залучені трактори (30 од.), спеціалізованих автомобілів для перевезення води (18 од.), пожежні автомобілі (37 од.), інженерна техніка (6 од.) та 25 автобусів.

Додатково, відповідно до планів взаємодії до ліквідації лесових пожеж на території області залучалися підрозділи МНС сусідніх областей, зокрема:

  • від Донецької області 8 одиниць техніки та 32 чоловік особового складу
  • Харківської області 4 одиниць техніки та 18 чоловік особового складу
  • Запорізької області 7 одиниць техніки та 31 чоловік особового складу
  • Полтавської області 5 одиниць техніки та 20 чоловік особового складу
  • Черкаської області 4 одиниць техніки та 16 чоловік особового складу
  • Кіровоградської області 6 одиниць техніки та 26 чоловік особового складу.
«Ми щиро дякуємо керівництву областей, що допомогли нам в цей складний період, - зазначив Олександр Вілкіл, - спільними зусиллями вже найближчим часом ми вирішимо надзвичайну ситуацію».

Для вивозу дітей з 14 літніх таборів, розташованих поблизу зон лісових пожеж було залучено 80 автобусів та 1 катер. 7 серпня 2010 року всі табори що розташовані поблизу ймовірного виникнення пожеж закрито, дітей вивезено.

Відповідно до рішень обласного оперативного штабу проведені наступні заходи щодо запобігання пожеж у подальшому:

- проведені екстрені засідання з питань, пов’язаних з пожежною безпекою;
- до оперативного штабу надані списки відповідальних чергових по містах і районах, які працюють у цілодобовому режимі ( з контактними телефонами);
- під особистий контроль керівників міст і районів області взято роботу оперативних штабів;
- у цілодобовому режимі організовано роботу щодо інформування оперативного штабу з питань організації та проведення заходів з протипожежної безпеки;
- керівники міст і районів відкликані з відпусток;
- головним управлінням охорони здоров’я ОДА видано наказ від 06.08.2010 №578 щодо медичного забезпечення заходів протидії лісовим пожежам, який надіслано керівникам всіх лікарських закладів області.
- створено обласний евакопункт у приміщенні облсовпрофу з необхідним запасом ліків та питної води;
- станом на 9:00 09.08.2010 року, вже 206 з 213 складів пестицидів і ядохімікатів вже обваловані, роботи закінчаться сьогодні до вечора; створені мобільні групи для проведення постійного моніторингу та чергування біля них .
- обласним управлінням лісового та мисливського господарства проведена робота по забезпеченню дотримання правил пожежної безпеки серед населення. Інформаційні білборди встановлено на роз’їздах доріг, в’їздах до лісових масивів, вздовж лісонасаджень;
- проводяться перевірки та обстеження АЗС відповідно до вимог чинного законодавства та забезпечення власниками вимог пожежної безпеки;
- спільним рішенням обласного оперативного штабу та обласної комісії з питань ТЕБ та НС передбачено виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету у розмірі 700 тис. грн.;
- в сільських і селищних радах створені групи оперативного реагування на виникнення пожеж;
- припинено проведення військових навчань, тренувань військових кафедр, стрільб;
- заборонено полювання.
- виконуються заходи щодо заборони в’їзду транспортних засобів до лісових масивів, їх стоянки уздовж лісонасаджень та відвідування громадянами лісів.
- перекопано 445 в’їздів (виїздів) до лісових масивів

Моніторинг стану справ, ведеться за допомогою гелікоптерів, а також оперативними групами лісгоспу.

На сайті ОДА та всіх РДА розміщена інформація щодо підвищеної пожежної небезпеки в області та діяльності органів влади в цей складний період з попередження пожеж.

Надруковано та розміщено 150 тематичних білбордів про підвищену пожежну небезпеку в області та обмеження відвідування лісів населенням.

«Завдяки спільним зусиллям і чіткій координації дій проблему з лісовими пожежами майже ліквідовано. Проте почастішали випадки підпалу стерні, вже затримано три підозрюваних, відкриті карні справи, - повідомив Олександр Вілкул, - наймолодшому підпалювальнику 19 років. За його словами, він виконував вказівку агронома одного з сільськогосподарських підприємств та підпалив стерню аби зменшити витрати при обробці земельних ділянок. І юнак і агроном затримані. Покарання буде суворим. Сподіваюся, що інші такого вже робити не будуть».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Что-то не понял  (19.01.11 14:49): Откуда на сайте новость полугодичной давности? Подняли сервер со старого дампа? Ответить | С цитатой
снайпер  (16.08.10 21:15): Очки Вилкула облегчают мою работу Ответить | С цитатой
Нео  (11.08.10 22:52): Пожарники лучше бы работали. а не запрещали людям отдыхать в лесах и лишать отдыха детей. А то, не понятно, за, что они получают з/п и куда уходят наши налоги. Я имею ввиду пожарников (начальство и всех остальных поцов) которые отвечать должны за все. Пускай, тогда на каждое дерево цепляют огнетушители))) Ответить | С цитатой
АМУР  (10.08.10 19:54): AntoshaDNP, Город был бы чище и в духовном и в физическом аспекте. Это факт. Ответить | С цитатой
Горожанин  (10.08.10 19:17): Причем тут национальности,разгильдяйство - культурой замещать надо,а самый краткий путь к культуре - Благосостояние семей в Украине. Кстати на Московской пожар - пора б и наконец снять с должностей "главных пожарных".Сколько можно Славянок,Эльдорад,и еще с ними магазинов терпеть разгильдяйство "проверяющих" пожарных??? Ответить | С цитатой
den  (10.08.10 19:13): Енот, не...какая-такая ракета...прошлый век ...берите выше...НЛО в самый раз: нанотехнологично и прорывно. Ответить | С цитатой
AntoshaDNP  (10.08.10 18:50): moskit Евреи? Я бы посмотрел, каков был бы город, если бы нас не было Ответить | С цитатой
а что сейчас в центре горит кт  (10.08.10 18:37): что сейчас в центре днепра горит кто в курсе Ответить | С цитатой
Енот-потаскун  (10.08.10 17:36): а наша "Клава Шифер" уже и на фоне вертолета фоткается... чего мелочиться - уже бы на фоне космического корабля попробовал бы... Ответить | С цитатой
жора  (10.08.10 14:26): это все напоминает молдавскую сказку. Плохой Лаур-Балаур по лесу со спичками и керосином бегает, пожары учиняет. Но тут появился на красном вертолете храбрый воин Фет-Фрумос (Вилкул) и выгнал злого Лаура-Балаура из лесов и потушил огонь. И обрели все жители покой и радость благодаря этому Фет-Фрумосу! Какой бред и популизм! Такого комуняки за 70 лет не придумали! В реалии - обществом нужно заниматься, поднимать культуру, прививать ценности. Тогда люди будут понимать слово "нельзя". А так, народу надо в лес, и все тут! Ответить | С цитатой
1 2 3
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Не мали права»: у Дніпрі контролери електротранспорту оштрафували неповнолітню (16)

•  Нічна перлина: як виглядає Успенська площа у Дніпрі у вечірній час доби (11)

•  Відео моменту: у Дніпрі на Набережній Перемоги зіткнулись Renault та Kawasaki, водійка двоколісного в лікарні (10)

•  Засмагають, займаються спортом та бавляться у воді: у Дніпрі на Монастирському острові панує літній настрій (9)

•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (7)

•  У Дніпрі триває суд над жертвою домашнього насильства (7)

•  Селфі на залізниці призводять до загибелі підлітків (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на Новому мосту водій BMW зніс скутериста (5)

•  На косі Перемоги над водою знову видно останки місцевого «Титаніка» (4)

•  На Дніпропетровщині п’яний автомийник вкрав BMW клієнта та потрапив на ньому в ДТП: вирок суду (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте