Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 15 мая 2024
21:06

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Александр Вилкул: «Власти создают в области благоприятные условия для развития частной инициативы»

Александр Вилкул: «Власти создают в области благоприятные условия для развития частной инициативы»
Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул у Кривому Розі провів виїзне засідання колегії з питань виконання державної регуляторної політики, заходів з дебюрократизації бізнесу та стану погашення заборгованості із заробітної плати у Дніпропетровській області.

«Всі розуміють, що від ефективної реалізації на місцях державної регуляторної політики напряму залежить бізнес-клімат у регіоні. На початку липня ми розпочали роботу над Проектом підвищення конкурентоспроможності регіону. Для досягнення запланованих результатів, ми повинні створити в області сприятливі умови для розвитку приватної ініціативи та належним чином організувати роботу з інвесторами», - зазначив Олександр Вілкул.

Серед основних напрямків роботи під час колегії були визначені питання спрощення на місцевому рівні процедур видачі дозволів, створення "єдиних вікон", впровадження електронного управління.

«Рішення влади ефективні тоді, коли влада чує тих, для кого ці рішення приймає. Напередодні колегії ми вивчили громадську думку більше 5 тисяч підприємців та приватних підприємств. Я отримав близько 10 тисяч «сигналів» - "допомогти", "ініціювати", "вирішити"» - наголосив голова облдержадміністрації.

Об’єктивний аналіз причин бюрократизації прискорить реформи в цій сфері.

«Ми невипадково говоримо про проблеми дозвільної системи саме тут, в Кривому Розі. Досвід криворізьких проектів дебюрократизації бізнесу вивчає і переймає вся Україна. Кривий Ріг у рейтингу роботи місцевих дозвільних центрів посідає перше місце в області і друге - в Україні», - наголосив голова облдержадміністрації..

За словами Олександра Вілкула, наступним кроком стане підписання Меморандуму між облдержадміністрацією, територіальними органами центральних органів виконавчої влади в області, а також міськрадами та райдержадміністраціями. Меморандум зафіксує формати ефективної співпраці у сфері дозвільної системи. Мова йде про створення регіонального інформаційно-ресурсного центру "Відкрита влада".

«Прозора система руху дозвільної документації дозволить відстежувати усі управлінські процедури будь-якому споживачеві цих послуг», - наголосив Олексндр Вілкул..

Також під час колегії було розглянуте питання заборгованості з виплати зарплати.

«Ми вже досягли значних успіхів у вирішенні цієї проблеми. Протягом лише червня ми скоротили заборгованість на 36,2%. В цілому нам вдалося скоротити загальну заборгованість майже в половину - з 89 млн.грн до майже 47 млн.грн. Кожне третє підприємство-боржник області вже повністю розрахувалося з боргами по заробітній платі», - сказав Олександр Вілкул.

Голова облдержадміністрації повідомив, що з ліквідації такого ганебного явища, як заборгованість по заробітній платі, ведеться спільна робота з правоохоронними органами. Вже порушено 47 кримінальних справ, 35 керівників притягнуто до адміністративної та дисциплінарної відповідальності, звільнені 5 директорів комунальних підприємств.

Голова облдержадміністрації попередив присутніх на нараді керівників міст і районів, а також галузевих управлінь облдержадміністрації про підвищення відповідальності за виконання доручень Президента України Віктора Януковича з погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

«Наявність боргів із заробітної плати перед працівниками - це злочин, і я наполягаю на застосуванні жорстких заходів реагування до кожного керівника, які на сьогодні не зрозуміли, що заробітну плату необхідно платити вчасно і в першочерговому порядку», - наголосив Олександр Вілкул.

Довідка:

Понад 380 тис працездатного населення області зайнято в сфері малого бізнесу, з них 175,4 тис – приватні підприємці, які мають 55,1 тис найманих працівників. В області діє понад 23 тисячі малих підприємств, на яких працює 150,5 тис. осіб.

За показниками розвитку малого бізнесу Кривий Ріг займає лідируючі позиції в області. У місті зареєстровано понад 3 тисячі малих підприємств, що становить 14,9% від загальної кількості малих підприємств області. Чисельність працюючих на малих підприємствах 21844 осіб.

За рахунок малого підприємництва у минулому році було створено 11,3 тисяч нових робочих місць. Це перший показник в області.

У Кривому Розі працює Єдиний дозвільний центр міста Кривого Рогу, складовими якого є муніципальне бюро апарату міської ради і виконкому та центр консультаційних, узгоджувальних, дозвільних процедур „Діалог”. У 2009 році в рамках роботи Єдиного дозвільного центру запроваджено дію двох пілотних проектів - „Земельний офіс” та „Єдина електронна система інформаційного зв’язку „Криворізький ресурсний центр”.

Кривий Ріг за результатами рейтингу роботи місцевих дозвільних центрів за 2009 рік посідає перше місце в області (друге – в Україні).

Gorod.dp.ua на Facebook.


противоиван  (06.08.10 12:23): Успехи Кривого Рога это не успехи молодого "одаренного" голови облгосадминистрации . Просто городом давно руководит толковый, знающий жизнь городской голова Любоненко. Если он и ворует то наворованным делется с жителями города . У нас Иван живет на откатах и гребет их только под себя. Вот теперь "одаренный" будет у него эти откаты отбирать и управлять иваном в своих интересах Городу конец. ИВАНА ГЕТЬ! Ответить | С цитатой
Депутатка  (05.08.10 22:03): ...ефективної реалізації на місцях державної регуляторної політики\". Сегодня состоялась внеочередная сессия Солонянского райСовета по вопросу выделения средств для оказания помощи на восстановительные работы по ликвидации аварии Солонянскому водоканалу. Сессия не поддержала предприятие. Зато государственные структуры (прокуратура, УБОП,УБЭП,экология, хозяйственный суд стоят в очереди за штрафами предприятия. А им начислили их ни много не мало, аж 2 млн.грн. За т.н.воду (больше похожую на клоаку)из р. Днепр. Не сегодня так завтра, в такую жару, может остановиться водоснабжение района , т.к предприятие работает более недели в аварийном режиме.Государство против предприятия и районного населения. Во главе этой борьбы стоит вновь назначенный глава райадминистрации и иже с ним госчиновники от партии регионов. Вот это прорыв ПР! Ответить | С цитатой
мда  (04.08.10 16:31): ТАНКИ ГРЯЗИ НЕ БОЯТСЯ и вас юлькимы фанаты хреновы Ответить | С цитатой
днеприк  (04.08.10 15:13): Интересно узнвть-,я дкмаю, что сначала надо посмотреть, что изменится, потом уж говорить про бла...бла... бла...
Это бла...бла... было у предыдущего губернатора. Судя по начинаниям Вилкула- движение будет и в лучшую сторону.
Ответить | С цитатой
руда  (04.08.10 15:10): Загид Красный., поправочка- а то, что многие из нынешней власти начинали именно на заводах и карьерах- вас не смущает? Ответить | С цитатой
Загид Красный.  (02.08.10 11:36): Дорогая власть...вот я давно наблюдаю за вашими"инициативами" и у меня тоже родилась Инициатива-опустить вас на землю... Идите ка все в шахты на заводы а мы вместо вас вы как ? От такой инициативы? Ответить | С цитатой
Интересно узнвть-  (02.08.10 10:24): Когда это власти в Области ..что либо создавали? На моей памяти только Разрушали и делали все все в угоду себе и только ... Бла БЛа бЛа...больше они ничего и не могут глупые говоруны. Ответить | С цитатой
Алекс  (02.08.10 01:47): Идиот Тут такие не правят Хотя ? Пробуют ... Ответить | С цитатой
город  (01.08.10 22:23): R.R., "волхвы не боятся всесильных владык, а княжеский дар им не нужен". Ответить | С цитатой
r.r.  (01.08.10 22:12): FOR YA +ON. spasibo za sovet. Ответить | С цитатой
1 2 3
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте